Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
örümcek-ilaçlama-istanbul, örümcek-ilaçlama-fiyat

ÖRÜMCEK 

LATİN ADI: Class Arachnida

Ayaklar: Sekiz bacakları vardır
Vücut: İki vücut bölümüne sahiptir.
Kanat: Kanatları yoktur.
Baş:Üç veya dört çift göze sahiptirler.

Dünyada 27.000’den fazla örümcek türü olduğu kaydedilmiştir. Bu örümceklerden bazıları iğne başı kadar küçük, Bazıları ise bir insan ayağı büyüklüğünde olabilir.

Karanlık Çağlarda, örümcekler hastalıkların bulaş kaynağı olarak kabul edildi. Bu endişe nedeniyle, örümcekler başlangıçta Hıyarcıklı Veba hastalığını yaymakla suçlandı. Daha sonrasında bilimsel araştırmalar sıçanların ve pirelerin gerçek sorumlular olduğunu kanıtladı. Bilimsel araştırmalar bu kulaktan duyma söylentileri çürütse de, korku ve endişe nesilden nesile geçti. Oluşan örümcek korkusunun üzerinde bu ilkelliğin de maalesef etkisi var.

En ölümcül örümcekler karadullar, huni ağ örümceği ve kahverengi yalnız örümceklerdir. Tarantula türü az önce listelenen üç örümcekten daha zayıf zehire sahiptir.

Örümcek ısırıkları herkesi farklı şekilde etkileyebilir. Zehir miktarı, ısırılan kişinin yaşı ve vücut büyüklüğü örümcek zehirinin o kişiyi nasıl etkilediğini büyük ölçüde belirler. Küçük çocuklar ve yaşlılar örümcek zehirine bağlı komplikasyonlara karşı daha dikkatli olamılıdırlar.

Dişi bir örümcek 3000’e kadar yumurta bırakabilir.

Örümcek ağının ne kadar güçlü olduğuna dair bir fikir verebilmek için; Örümcek ağları çelikten çok daha hafif ve çok daha güçlü ve dayanıklıdır.

 

 

Örümcek Isırığı

Örümcekler zehirli ısırığa sahip haşerelerdir. Örümcek ısırıkları genellikle insanlar açısından tehlikesizdir. Hatta bir çok insan insan için diğer haşere ısırıklarından ayırmak yada fark etmek de mümkün değildir. Fakat bazı örümcekler hem görüntüleriyle hem de zehirlerinin kuvveti ile tanınırlar.

Karadul örümceği, sarı kız örümceği ve kahverengi yalnız örümceği en kötü ısırma vakasına sahip örümceklerin başında gelir.

Örümcek ısırıkları, örümcek ısırığına ne iyi gelir?, görüntüsü nasıl olur gibi bir çok sorunun cavbını öğrenmek için hazırladığımız içeriği mutlaka tıklayın: Örümcek Isırığı

 

 

Örümcekler Evin içine Nasıl Girerler?

Kapılar, pencereler ve diğer açıklıkların altındaki gevşek yüzeyler ve çatlaklar, örümcekler için olası girişlerdir. Bu haşereler yiyecek, çiftleşme, sıcaklık veya nem ararken iç mekanda hareket edebilirler. Evlerde böceklerin ve diğer avların varlığı, örümceklerin içeri girmesinin yaygın bir sebebidir. Örümcekler aynı zamanda evlerin içine tavanlar, bodrum katları veya diğer depolama alanlarında depolanan bitkiler, yakacak odunlar, giyecekler vasıtası ile de girebilirler.

 

Örümcekler Ne Kadar Büyük Sorun Olabilirler?

Çoğu örümcek insanlara çok az tehlike arz etse de, bazı örümcek türleri tıbbi sorunlara neden olabilecek zehirli ısırıkları da beraberinde getirebilir.

 

 

Örümceklerden Nasıl Kurtulabilirim?

İstanbul kimya ilaçlama olarak her ev ve bahçe birbirinden farklı ve özeldir bakış açısı ile size özel çözüm önerileri sunacağız.
En doğru haşere mücadele yöntemleri ile mülkünüzü örümcek probleminden kurtarmaya hazırız. Sizde bizi tercih ederek profesyonel böcek ilaçlama hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

 

örümcek, örümcek-ilaclama, orumcek-ilaclama

Davranış, Beslenme ve Alışkanlıklar

Bazı örümcekler bodrum, döşeme altı gibi binanın nemli bölgelerinde bulunurlar. Bazıları da havalandırma çıkışları, oda ve köşelerin üst kısımları, çatı araları gibi kuru ve sıcak alanlarda bulunurlar. Dünya çapında on binlerce örümcek türü tespit edilmiştir. Bu eklem bacaklıların sekiz bacağı ve iki vücut parçası vardır. Örümceklerin üç veya dört gözü vardır. Birçok örümceğin zayıf görüşü vardır, ancak zıplayan örümcek gibi bazı örümcek türleri de olağanüstü bir görüşe sahiptir. 

 

Örümcekler Nasıl Beslenirler?

Örümcekler diğer böceklerle, örümceklerle ve yakaladıkları diğer avlarıyla beslenirler. Örümceklerin çiğnemek üzere yaratılmış ağızları yoktur ve tükürüklerin de ki sindirim enzimleri ile besinlerini tüketirler ve tüketmeden önce avını keserek küçük parçalara bölerler. Ek olarak, bir örümceğin bağırsağı büyük gıda parçacıklarının tüketilmesine izin vermek için çok dardır. Bitki ile beslenen bir türü belgelenmiş olmasına rağmen, hemen hemen tüm örümcek türleri yırtıcıdır.

 

 

Örümcek İlaçlama

örümcek ilaçlama

Örümcek ilaçlama hizmetlerinde ağırlıklı olarak sıvı ilaçlama yöntemi kullanılmaktadır. Örümcekler yuva ararken birçok alanı gezdikten sonra bulunacakları yere karar verirler. Bununla birlikte sahiplendikleri alanlardan çıkmak istemezler. Böyle durumlarda profesyonel ilaçlama hizmeti ile tüm alanın detaylıca ilaçlanması gerekir.

Örümcekler böcek ilaçlarına karşı dayanıklı haşereler değildir. İlaclama.com.tr haşere ilaçlama şirketi olarak örümceklerin yaşadıkları alanları, saklanma yerleri, nerelerden ortama giriş yapabilecekleri gibi detaylara hakim bir şekilde ilaçlama hizmetimizi uyguluyoruz.

İlaclama.com.tr örümcek ilaçlama hizmeti Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı, Tse – Iso Sertifikalı ve %100 Memnuniyet Garantili olarak değerli müşterilerimize çözüm olarak uygulanır.

İstanbul’un her yerine aynı gün servis imkânımız vardır. Size en yakın, en güvenilir ve En uygun fiyatlı ilaçlama firması ilaclama.com.tr yi tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz.

 

Örümcek ilaçlama Neden Gereklidir?

İnsanların örümcekleri yaşama alanlarında istememelerinin bir çok meşru sebebi vardır. Bu sebeple evinizde veya işyerinizde örümceklerin sizleri tedirgin etmesine gerek yok. Aşağıda bahsedeceğimiz maddeler genellikle örümcek ilaçlama hizmeti talebini oluşturan nedenlerdir. Bunlar;

  • Hemen hemen tüm örümcekler zehir taşırlar. Bir örümcek zehrini avlanmak üzerine kullansa da bazen insanları da ısırırlar. Bazı örümcekler rahatsız edici şiddette sahip zehir bulundururken bazen alerjik reaksiyonlar ısırılan kişinin sağlığını riske sokabilir. Bu sebeple kimse evindeki bir örümceğe ısırılmak ve sağlığından olmak istemediği için profesyonel örümcek ilaçlama hizmeti alabilir.
  • Evinizin herhangi bir alanını sahiplenen örümcek ağları. Evde oluşan örümcek ağları yapılan temizliği boşa çıkardığı gibi görüntü olarak da hoş olmayan bir görüntü oluşturur. Bu rahatsız edici durumun önüne geçebilmek için mülk sahipleri örümcek ilaçlama hizmeti için sıklıkla bizden yardım isterler.
  • Örümcek fobisi. Örümcek korkusu, birçok insanın mustarip olduğu gizli, meşru bir fobidir. Örümcek fobisi için için başka bir şey olmasına gerek yoktur. Tek çaresi örümceğin o ortamdan uzaklaştırılması gerekir. Bazı dönemlerde örümcekler evlere giriş yapmak isterler. Bu gibi durumlarda fobisi olan bireyler hızlıca bizlerden profesyonel yardım isterler.

 

Örümcek İlaçlama Fiyatları

Örümcek ilaçlama fiyatlarımız 300 tl den başlamaktadır. Hizmetin periyodik olup olmaması, alan büyüklüğü ve haşere yoğunluğuna göre fiyatlarımız artmaktadır.

Sitemizde bulunan beni hemen arayın formlarını doldurarak, Akıllı fiyat modülünü kullanarak ya da direk telefon ve whatsapp hatlarından bizlere ulaşarak hem bilgi hem de örümcek ilaçlama hizmeti fiyatınızı size en uygun olan şekilde öğrenebilirsiniz.

İlaclama.com.tr firması olarak geniş servis ağımız sayesinde hem size en uygun saatlere ilaçlama randevularınızı ayarlıyor hem de size en yakın lokasyonda olmamız sebebiyle de en uygun fiyatları sağlayabiliyoruz.

 

 

Örümcek ilaçlama nasıl yapılır ?

İlaclama.com.tr haşere ilaçlama firması olarak öncelikle örümceklerin kaynağını bulmaya ve en doğru çıkarımları yapmaya çalışıyoruz. Öncelik örümceklerin içeride fazla olmasının kaynaklarını tespit etmektir.

Kaynak ve muhtemel alanlar tespit edildikten sonra firma olarak Sıvı ilaçlama metoduyla geliştirilmiş ilaç ve uygun donanımları kullanıyoruz. Örümcek ilaçlaması yaparken bütün süpürgelikler ve duvar diplerinin kesinlikle ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Örümcekler farklı olarak daha yukarıdaki alanlarda yuva yapabilirler veya buradaki boşlukları saklanmak için kullanabilirler. Böyle bir durumda uygun teçhizat tercih edilerek üst alanlarında sıvı ilaçlaması yapılmalıdır. Mutlaka ilaçlamayı yapan personel ilaç akmasına ve damlacıkların vücuda geri yapışmasına karşı koruyucu teçhizatını giymelidir.

Aynı zamanda üst alanların ilaçlamasında dikkat edilmesi gereken diğer konu diğer elektronik eşya ve özel eşyaların emniyetinin üzerlerinin sıvı geçirmez bir örtü vasıtasıyla örtülmesidir.

Örümcek ilaçlama bu gibi bazı detaylarıyla biraz dikkat gerektiren ilaçlama hizmetlerindendir.

 

 

Örümcek Ağı

örümcek ağı

Örümcek ağları Ülkemizde özellikle kullanılmayan alanlarda ve doğal hayatın hakim olduğu müstakil yapı ve müştemilatlarında çok fazla karşımıza çıkmaktadır. Örümcekler yaşam alanlarını güvenle inşa etmek ve avlarını yakalayabilmek için ağ yaparlar.  Örümcek ağları avın yakalanmasına yardımcı olmak için iplikçiklerden oluşan ipekten yaratılır. Örümceklerin ağlarını yuvarlamalarının tek sebebi avlarını yakalamak değil aynı zamanda yumurtalarını da emniyete alırlar. Kahverengi yalnız örümcek gibi bazı örümcekler yumurtalarını korumak için ağlarını kullanırlar.

Örümcekler elastik, yapışkan ve güçlü olan ağlar üretebilirler. Bu ipek ağları örmek için olduğu kadar yumurta kesesi ve çizgi örümcek yapıları inşa etmek içinde kullanılır. Örümcek ağlarının boyutu ve şekli türlere göre değişir: bazıları yörüngedir, diğerleri ise huni şeklindedir; Bazı ağ yapıları düzenli, diğerleri ise gelişigüzel görünebilir. Bazı örümcek türleri ağlar yerine yuvalarda yaşarken, diğerleri ise ağ yaparak serbestçe yaşamaktadır.

 

Örümcek Ağı Türleri

örümcek ağı türleri

Bazı örümcekler ördükleri ağ türü ve yapısına göre sınıflara ayrılırlar. Bunlar aşağıdaki ağ yapılarından oluşur ;

  • Spiral Küre örümcek Ağı

Spiral küre ağları en yaygın örümcek ağı çeşitlerinden birisidir. Bu örümcek ağı yapısı Araneidae ailesine aittir. Portakal bahçesi küre dokuma örümcekleri, bantlı küre dokuma örümcekleri, bolas örümcekleri ve ipek örümcekleri gibi bir çok örümcek çeşidi bu aileye aittir. bu ağ yapısı uzaktan bakıldığında bir tekerlek yapısına benziyor. Bu ağ yapısı genellikle açık havada ve açık alanlarda bulunur.

  • Arapsaçı Örümcek Ağı

Karışık ağlar şeklindeki örümcek ağları Theridiidae familyasına ait örümcek türlerinin yaptığı ağ türüdür. En yaygın türleri arasında ev örümceği bulunur. Karışık ağlar simetriden yoksundur ve tipik olarak bir tavanın köşesi gibi bir destek sistemine tutturulmuş karışık ağlardır. Bu ağ yapısı genellikle kir ve tozları toplar.

  • Yaprak örümcek Ağı

Yaprak ağları, çim veya ağaç dalları arasında bulunan düz ipek tabakalardır. Örümcekler Yaprak ağları oluştururken yaprağın üzerinde çapraz bir iplik ağı döndürürler. Yaprak ağı hasar görürse örümcek herhangi bir deliği veya yırtığı hızla yamalar. Yaprak ağları Linyphiidae familyasıyla ait örümcekler tarafından yapılır.

  • Huni örümcek Ağı

Huni ağları, örümceğin rahatlıkla kaçabilmesi için her iki ucunda açıklık bulunan büyük huni görünümlü örümcek ağlarıdır. Huni ağı örümcekleri bir kez avın titreşimini hissetiğinde hızlıca onu yakalar ve ısırır. Böylece onu ağa getirerer beslenmeye hazır hale getirir. Huni ağı örümcekleri Agelenidae familyasına aittir.

  • Üçgen örümcek Ağı

Uloborid örümcek ailesi genellikle bu tür bir ağ ile ilişkilidir. Bu nedenle isimlerini üçgen şeklindeki ağlardan alırlar. Üçgen ağlar yatay ve bulanıktır. Bu da avın yakalanmasına ve boğulmasına yardımcı olur. Uloborid ailesi zehirli bezleri olmayan tek örümcek ailesidir. Bu nedenle ağlarının bulanık malzemesi zehirli ısırıklarının eksikliğini telafi eder.

 

En Uygun Fiyatlarla örümcek ilaçlama İçin ÇAĞRI NO 

4443471

 

 

Örümcek Yumurtası

örümcek yumurtası

Mülkünüzün içinde veya dışında dolaşan örümcekleri ve ağlarını görmüş olabilirsiniz. Örümceklerin nereden geldiklerini ve yumurtalarını çok fazla görmediğimiz için bu aşamalarla alakalı fazla bilgimiz bulunmaz. Evinizde veya işyerinizde bulunan örümcek yumurtaları evinizin istila edilmesine neden olabilir.

Dişi örümcekler yavru örümcekleri içinde bulunduran yumurta keseleri bırakarak ürerler. Yavru örümcekler deri değiştirerek sonunda yetişkin hale gelirler. Erkek örümcekler dişilerine kur yaparlar. Örneğin zıplayan örümcek dişisinin ilgisini çekebilmek için özenle dişisine kur dansı yapar. Çiftleşme, erkekler için tehlikeli bir olay olabilir, çünkü sonrasında dişi örümcek erkek olanı yiyebilir.

 

Örümcekler yumurta bırakır mı?

Evet, örümcekler yumurta bırakır. Dişi örümcekler erkeklerle çiftleştikten sonra, spermleri tutarlar. Yumurtalarını bırakmadan önce döllenme işlemi gerçekleşir ve yumurtalarını bırakırlar.

 

Örümcekler kaç yumurta bırakır?

Dişi örümceklerin çoğu türlerinin devamını sağlayabilmek için çok fazla yumurta yapar. Bir kese de 100-200 arası yumurta bulunabilir. Dişiler birden fazla yumurta kesesi oluşturabilir, ancak bu türlere göre farklılık gösterir.

Dişi örümceklerin karnı çok sayıda yumurta bulunması nedeniyle genişleyebilir ve yumurtalarını bıraktıktan sonra vücutları küçülür.

Örümcekler yumurtalarını yılın farklı zamanlarında bırakabilirler. Örneğin, kahverengi yalnız örümcekler genellikle Mayıs ve Temmuz ayları arasında yumurta bırakırlar fakat diğer türler Eylül ekim zamanlarında yumurta bırakabilirler.

 

Örümcek Yumurta Kesesi

örümcek yumurta kesesi

Genel olarak örümcek yumurtaları yırtıcılardan ve sıcaklıklardan korunması amacıyla ipeksi bir kese içinde bulunur. Bir yumurta kesesi örümcekten daha büyük olabilir.

Örümcek yumurta keselerinin hepsi birbirine benzemez. Şekil olarak düz veya yuvarlak olabilirler. Bununla birlikte başka bir şeye de benzeyebilirler. Kahverengi veya beyaz gibi farklı renklere sahip olabilirler.

Yumurta kesesi toprakta, ağın üzerinde asılı halde, yaprağın üstünde veya başka bir yerde bulunabilir. Örneğin uzun gövdeli dişi mahzen örümcekleri genellikle yumurta keselerini yumurtadan çıkana kadar çeneleri arasında taşırlar. Diğer bazı örümcekler yumurta keselerini taşırlar ve yumurtalar yumurtadan çıkmaya yakın olduklarında yumurta keselerinin dinlenmesi için bir yer oluşturabilirler. Birden fazla yumurta kesesi veren örümceklerin ise keselerini terk etme özellikleri vardır.

 

Örümcek Yavrularının Yumurtadan Çıkması

Genç örümcekler haftalarca yumurtadan çıkmayabilir. Bazı örümcekler kış aylarında yumurtada kalır ve ilkbaharda yumurtadan çıkar. Bazı türler ise  daha kısa sürede yumurtadan çıkar.

Yavruları kabuk değiştirdikten sonra sonra keseden ayrılırlar. İlk başlarda soluk renklidirler. Büyüteç aracılığıyla yumurta kesesindeki ilk örümcek emriyoları izlenebilir. Balon patlaması olarak bilinen yumurta kesesinin dağılması aşamasında yüksek noktalara çıkarak kendilerini rüzgara bırakırlar.

Çoğu örümceğin yetişkin olması yaklaşık bir yıl sürer. Olgunlaşmadan önce kabaca 4 ila 12 ay arasında yavru dönemleri sürmektedir. Erkekler dişilerle karşılaştırıldığında genellikle daha kabuk değiştirip başkalaşım geçirirler ve  daha küçük bedenleri vardır.

 

 

Örümcek Türleri

Örümcek türlerinin büyük bir kısmı zararsız haşerelerdir. Örümcekler tarafından gerçekleşen ısıırlma vakaları ise  nadir gerçekleşen olaylardandır.

Onları evinizde yada işyerinizde görmek istemiyorsanız alabileceğiniz bazı tedbirler bulunmaktadır. Profesyonel ilaçlama ve ortam dağınıklıklarını gidermek bunlardan bazırlarıdır.

Örümcek ağları evinizde korku ve kötü görüntüye sebep olur. Bu sebeple onların evinizde bulunmasını her açıdan istememek çok makul bir davranıştır.

Sizleri adı çok fazla öne çıkan örümcek türleri hakkında bilgilendirerek korkunuzu ve bilgi seviyenizi arttırmayı planlıyoruz . Bu türler Ev örümcekleri, karadul, tarantula, kahverengi yalnız örümcek ve sarı ömer gibi çok fazla bilinen türler olacaktır.

 

Sarıkız Örümceği

Sarıkız örümceği

 

Halk arasında sarı kız veya sarı ömer isimiyle bilinirler. Türkçede bilimsel adı böyü olarak geçmektedir. Bazı kaynaklarda özellikle sıcak ve kurak alanlarda çok sık bulunmaları sebebiyle deve örümceği yada çöl örümceği olarak ta geçmektedir.

Sarıkız örümceği eklem bacaklı ailesine ait olmakla birlikte tam olarak örümcek özelliklerine sahip olmadığı bilinmektedir.

Sarı kız örümceğinin örümcek olmadığını söylüyorlar. Aynı zamanda akrep gibi bir görünüşe sahipler. 1000’den fazla çeşidi bulunmaktadır.

Sarı kız Örümceği 6 cm uzunluğunda büyüyebilmektedir. Agresif bir haşere olan sarı kız örümceği tehdit edildikleirnde şiddetli bir ısırma vakası meydana getirirler.

Çok hızlı bir haşere olan sarı kız örümceği yaklaşık 15 km/s hıza sahip olabilir. Aynı zamanda tehdit enında zıplayarakta hareket edebilir.

Deve Örümceği olarakta biline sarıkız örümceği Etçil bir haşeredir.

Avları arasında diğer böcekler, diğer akrep ve örümcek gibi eklembacaklılar, kurbağa kertenkele gibi küçük sürüngenler ve küçük fare gibi kemirgenler bulunmaktadır

Bu tür çöl ve kurağın sunduğu yüksek sıcaklıklara bayılır. Ayrıca soğuk havalardan da çayır veya ormanlık alanlara kaçarak yaşayabilirler.

Antarktika kıtası hariç dünyanın bir çok yerinde farklı türleri bulunabilir. Özellikle Ortadoğu coğrafyasında ve Ülkemizde güney doğu Anadolu ve iç Anadolu tarafında sıklıkla görüntülenmektedir.

 

Kırmızı Örümcek

Kırmızı örümcekler eklem bacaklı canlı sınıfının bir üyesidirler. Bu açıdan örümceklerle ortak özellikleri bulunsada aslında onlar öerümcek yerine akar sınıfını bir üyesidirler. Kırmızı örümcek, kırmızı örümcek akarı olarak da isimlendirilmektedir. Bitkilerde bulunur ve bitkilerin ölümüne veya hastalanmasına sebep olurlar.

Kırmızı örümcek ve ilaçlaması hakkında daha fazla bilgi için mutlaka tıklayınız: Kırmızı örümcek 

.

 

Karadul Örümceği

karadul örümceği

 

(latrodectus spp.)

Görünüm

Genel olarak siyah renklidir. Dişi karadul örümceklerinin alt kısımlarında kırmızımsı üçgen işaret vardır.

Dişilerin toplam uzunluğu 3-4 cm arasındadır.

Erkekler dişilerin yaklaşık yarısı kadardır.

Yaşam Döngüsü

Dişi karadul örümcekleri kese başına yaklaşık 6 ila 500 arasında değişen sayıda yumurta kesesi bırakabilir.

Yetişkin dişiler 2-3 yıl aralığında, yetişkin erkekler ise 1 yıla kadar yaşayabilir.

Davranış karakteristiği

Açık havada genellikle korunaklı alanlarda yaşarlar.

Kapalı mekanlarda ise genellikle garajların, bodrumların ve süpürgeliklerin nadiren kullanılan kısımlarında bulunurlar.

Karadul örümceği hakkında daha detaylı bilgi için mutlaka tıklayınız: Karadul örümceği

 

Ev Örümceği

ev örümceği

(achaearanea tepidariorum)

Görünüm

Yetişkin ev örümcekleri uzun ince bacaklara sahiptir. Uzunlukları 0.5- 1 cm arasında değişir. Renkleri gri – kahverengidir.

Yaşam Döngüsü

Dişi tarafından üretilen yumurta kesesi küresel bir şekle sahiptir. Dışı bir ipek tabakası ile kaplı bir ağ yapısına sahiptir.

Erkek ev örümcekleri ölmeden önce dişiyle birkaç kez çiftleşirler.

Yetişkinler birkaç yıl yaşayabilir.

Davranış Karakteristiği

Binalarda, barakalarda ve duvarlarda bulunur.

Bu tür asimetrik şekilli yaprak türü ağ üretir.

 

Ev örümceği hakkında bilgi için mutlaka tıklayınız: Ev Örümceği

.

.

.

.

Tarantula

tarantula

 

(dysdera crocata)

Görünüm

Yetişkin bir tarantulanın vücut uzunluğu 2-12 cm arasında değişmektedir.

Çoğu tarantula siyah veya kahverengi tüyle kaplı gövde ve bacaklara sahiptir. Bazı türleri farklı ve dikkat çekici renklerde olabillir.

Yaşam Döngüsü

Tarantula çiftleşme dönemi sonbahar aylarına denk gelmektedir.

Tarantula yumurtalarının yaklaşık kuluçka süresi 6-9 hafta sürer.

Dişi bir tarantula ipeksi bir kozaya 500-1000 yumurta üretir.

Yumurtadan çıkan yavrular 2-3 hafta sonra yuvalarını terk ederler.

Dişi bir tarantulanın ömrü 25-40 yıl arası olabilir.

Davranış Karakteristiği

800’den fazla tarantula türü vardır.

Tarantulalar yuvalarını kuru toprağa kazarlar ve ağ ile kaplarlar. Tarantula yuvaları onlar için çok önemlidir. Yuvalarını oldukça sahiplenirler.

Tarantula hakkında daha fazla bilgi için mutlaka tıklayınız: Tarantula

 

Kahverengi Yalnız Örümceği

kahverengi yalnız örümcek

(loxosceles reclusa)

 Görünüm

0.5 ila 2 cm arasında bir büyüklüğe sahiptir.

Kahverengi veya koyu sarı renge sahiptir.

İnce tüylerle kaplı uzun ve ince kahverengi bacakları vardır.

Yarım daire şeklinde 2 çift göz şekline sahiptir. Her göz küresi 6 adet göz barındırır.

Yaşam Döngüsü

Yumurtalarını mayıs-temmuz ayları arasında bırakırlar.

Dişi yaklaşık 1.5 cm çapında kirli beyaz ağ kese içine yaklaşık 50 yumurta bırakır.

Yavruları yaklaşık 1 ay sonra yumurtadan çıkar.

Yetişkin aşamasına gelmek ortalama bir yıl sürer.

Yetişkinler 1-2 yıl yaşayabilir.

Davranış Karakteristiği

İç veya dış mekanlarda tenha, karanlık, Düzenleme yapılmamış alanları tercih ederler.

Kapalı mekanlarda çatı katlarında, bodrumlarda, dolaplarda, kanal işlerinde, saklama kutularında, ayakkabılarda veya mobilyaların arkasında bulunabilirler.

Dış alanlarda ise ahırlarda, depo ahırlarında, garajlarda, kütüklerin altında, gevşek taşlarda ve kereste yığınlarında bulunabilirler.

Ölü böcekler ile beslenmeyi tercih ederler. Yiyecek veya su olmadan yaklaşık 6 ay hayatta kalabilirler.

Gündüzleri saklanmayı ve yuvalarında vakit geçirmeyi severler. Geceleri yiyecek aramaya çıkarlar

Ezildiğinde, ele alındığında veya rahatsız edildiğinde ısırırlar. Her iki cinsiyet de zehirlidir. Bir insanın ısırmaya tepkisi, enjekte edilen zehir miktarına ve bir bireyin buna duyarlılığına bağlıdır. Bazı insanlar etkilenmezken bazıları ise iğne iğne bir batma hissedebilir. Bununla birlikte şiddetli ağrı gelişebilir. Bazıları ısırığın 2 ila 8 saat boyunca farkında olmayabilir.

.

Serseri Örümcek

serseri örümcek

(eratigena agrestis)

Görünüm

Koyu kahverengimsi sarı desenli baş kısmına ve açık kahverengi gövdeye sahiptir. Dişiler erkeklerden biraz daha büyüktür.

Serseri örümcek gövdesi boyutları 0.5 cm ile 1.5 cm arasında değişir.

Serseri örümceklerin antenleri yoktur.

Serseri örümcekler genellikle kahverengi yalnız örümcekler ile karıştırılır. Çıplak gözle onları ayırmak gerçekten zordur.

Yaşam döngüsü

Serseri örümcekler genellikle eş ararken evlere girerler.

Çiftleştikten sonra dişi berduş örümcekleri yuvalarında kalır

Dişiler 1,5 cm uzunluğa kadar büyüyebilir. Bu durum da yumurta taşımalarına izin verir

Davranış karakteristiği

Serseri örümcekler her iki ucuda açık olan huni ağları oluştururlar. Avlanmak üzere ağlarında Hamamböceği, sinek ve gümüş balığı gibi avlarını beklerler.

Haziran-ekim ayları arasında erkek örümcekler çiftleşmek üzere eş ararlar.

Erkekler eş bulmak üzere dolaştıkları için insanlarla temas etme olasılıkları daha yüksektir. Genelde bu türün örümcek ısırığı sorumluları onlardır.

Isırıkları acı verici olmasıyla bilinen kötü şöhrete sahiptir.

 

Kurt Örümceği

Kurt örümcek

(hogna aspersa)

Görünüm

Sarı ve kahverengi desenlere sahip tüylü bir örümcektir.

Dişiler 1 -4 cm arasında büyüklüğe sahiptir. Erkekler 0.5 – 2 cm arasında büyüklüğe sahiptir.

Kurt örümceklerin uzun bacaklara ve kısa bir gövdeye sahiptir.

Yaşam döngüsü

Erkek kurt örümcekleri bazen çiftleştikten sonra dişi kurt örümcekleri tarafından öldürülür ve tüketilir

Eşleri tarafından tüketilmezse, erkekler bir kereden fazla çoğalabilir

Dişi kurt örümcekleri yumurtalarını korurlar. Öyle ki, yumurta keselerini yanlarında taşıyorlar.

Davranış Karakteristiği

Kurt örümcekleri mahsullere zarar veren böcekler de dahil olmak üzere çeşitli böceklerle beslenir. Bu durum kurt örümceği mahsul açısından faydalı yapabilir.

Kurt örümcekleri geceleri aktif bir haşeredir.  Gün içinde tamammen dinlenirler.

Kurt örümcekleri genel olarak zemin seviyesinde bulunur. Mobilyaların altına gizlenebilir. Dışarıda taşların, yaprakların ve yakacak odun yığınlarının altında saklanan kurt örümceklerini bulabilirsiniz.

Kurt örümceklerinin ele alındığında ısırdığı bilinmektedir. Isırıkları insanlara nadiren zararlıdır.

 

.

 

İlaçlama Fiyat Modülü
Footer ilaçlama logo ikon Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
İlaçlama parasite Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
ilaçlama modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

böcek ilaçlama tavsiyesi : Burak
Burak
9 ay önce
Çok memnun kaldık. Sorunsuz bir ilaçlama oldu. Teşekkür ederiz.
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

böcek ilaçlama tavsiyesi : Beyazıt Kardemir
Beyazıt Kardemir
2 yıl önce
İlaçlamanızdan çok memnun kaldım.Bol kazançlar dilerim
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

böcek ilaçlama tavsiyesi : Özlem Doğan
Özlem Doğan
2 yıl önce
İlaçlamanızdan hizmetinizden çok memnun kaldım. İyi ki varsınız ilaçlama.com.tr
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Tıkla Ara
0850 532 9997
Whatsapp
Danışma
Whatsapp Danışma