LATİNCE ADI: Drosophilidae ailesi
Boyut: Bu sinek küçük uçucu türlerindendir. Yetişkin meyve sineği boyutları 3-4 mm civarındadır
Vücut: Bronz göğüs, karın üst kısmı siyah, alt kısmı gridir
Renk: meyve sineği kahverengi veya bronz renkte görünürler.
Başlıklar
Meyve sinekleri genellikle olgun, çürüyen ya da çürümüş meyve ve ürünler sebebiyle evlerde meydana gelir. Ayrıca bira, likör ve şarap gibi fermente öğelerle ilgilenirler. Meyve sinekleri ayrıca kanalizasyon, çöp atıkları, çöp kutuları ve paspas kovalarında da üreyebilir ve gelişebilirler. Mekanda üremeye başladıklarında, dişiler yaklaşık 500 yumurta bırakabilir ve yumurtalar dişi tarafından depolandıktan 24-30 saat sonra yumurtadan çıkacaktır. Bu durum meyve sineği ile mücadele kontrolünü zorlaştırır.
Meyve sinekleri rahatsız edici bir haşere olmasının yanı sıra, taşıdığı bakteri ve patojenlerle gıdaları kirletme potansiyeline sahiptir. Meyve sineği istilasından kaçınmak için, ürünleri hava geçirmez kaplarda veya buzdolabında saklayın ve evinize getirilen meyveleri veya sebzeleri inceleyin. Ayrıca, tahliye hatlarının, çöp atıklarının ve gıda atıklarının biriktiği yerlerin düzenli olarak temizlenmesi için bir program oluşturun.
İstanbul ilaçlama teknisyenleri size meyve sineği ile mücadele konusunda her türlü desteği sağlayacağından emin olabilirsiniz. Her mekan birbirinden farklı olması sebebiyle böcek ilaçlama teknisyenlerimizin size özel hazırlayacağı programlar ile meyve sineğinden tamamen kurtulabilirsiniz.İstanbul ilaçlama meyve sineklerinin evinizden /mekânınızdan uzaklaştırılmasını sağlamak için her zaman doğru çözümler üretir.
Meyve sinek aktivitesinin en belirgin iki işareti yetişkin sinekleri ve larvaları olacaktır. Yetişkin sinekler, genellikle çürüyen meyve veya sebzelerin yakınında mutfaklarda veya çöp kutularında uçarken görülür. Aynı zamanda Onları likör ve bira şişeleri de çekmektedir. Meyve sineklerin olgun larvaları, kuru ve yakındaki bir yerdeki materyallerin üzerinde veya içinde bulunurlar. Bazen hamamböceği veya kemirgen dışkılarıyla karıştırılırlar, ancak meyve böceği larvaları bir ucundaki bir çift boynuzla kolayca ayırt edilebilirler.
Olgunlaşmış meyve sebze ve fermentasyon ürünleri le beslenirler.
Nüfuslar, yaz aylarında, hasat zamanında çok artmaya başlarlar. Kapalı alanlarda, meyve sinekleri genellikle yılın her döneminde aktiftir.
Yaygın meyve sineği (Drosophila melanogaster) hızla çoğalma yeteneğiyle bilinir. Meyve sineklerinin larvaları organik materyal ve durgun suyun bulunduğu nemli bölgelerde gelişir. Tüm yaşam döngüsü çevre koşullarına ve yiyeceklerin mevcudiyetine bağlı olarak 25 gün veya daha fazla sürer. Diğer sinek türlerinde olduğu gibi, meyve sinekleri dört aşamalı bir yaşam döngüsüne sahiptirler: yumurta olarak başlayan ilk evre, yetişkinler olarak ortaya çıkmadan önce larva ve yavru aşamalarına girerler. Erken yaşam aşamaları yaklaşık bir kaç güne yayılır ve meyve sinekleri gelişmelerini ideal sıcaklık koşullarında bir hafta kadar az bir sürede tamamlayabilirler. Yetişkin meyve sinekleri 30 güne kadar yaşayabilir.
Meyve sineği şaşırtıcı oranda çoğalır. Hızlı üremeleri, onları hem değerli araştırma konusu hem de korkunç haşereler yaptı.
Dişi meyve sinekleri, kısa ömürleri içinde yüzlerce yumurta bırakabilir. Yumurtalar en yaygın olarak olgunlaşmış meyve ve sebzeler gibi nemli, fermente yiyecek kitlesine konur. 24 ila 30 saat içerisinde, meyve sineği yumurtalar kurtçuklar olarak bilinen larvalara dönüşür. Bu kurtçuklar, içine koyuldukları meyvelerle beslenir.
Bir hafta içinde kurtçuklar çürüyen madde ve eriyikten geçerler. Beş ila altı gün sonra, larva kuru bir yüzeye hareket eder ve pupaya dönüşür. Birkaç gün sonra, yetişkin meyve sinekleri ortaya çıkar. Meyve sineği, yetişkin olarak ortaya çıktıktan sonraki iki gün içerisinde cinsel olarak aktif hale gelir. Dişi meyve sinekleri birçok erkekle çiftleşebilir ve spermi ileride kullanmak üzere saklayabilir. Meyve sineği üreme hızı
Ev içindeki Meyve sineğinden kurtulmak oldukça zordur. Meyve sineklerinin ilgisini şekerli organik maddeler çeker. İsminden de anlaşılacağı gibi, genellikle meyveleri istila ederler. Ancak, meyve sinekleri de, et, çöp kutuları ve büyük miktarda soda veya alkolün döküldüğü yerlerde üreme yeteneğine sahiptir. Uygun olduğu takdirde, eve getirilen herhangi bir meyvenin buzdolabında saklanması gerekir. Temizlenmesi gereken yerleri düzenli olarak silin, döküntüleri temizleyin ve meyve sineği istilasını önlemek için çöp kutularınızı boşaltın. Bir meyve sineği istilasının bulunduğu yerde yapılacak ilk iş, beslenme ve üreme alanlarının yok edilmesidir.
Meyve sinekleri genellikle yumurtalarını çürük meyve ve diğer yumuşak, tatlı, organik materyallere bırakır. Mutfağınızda bir meyve sineği istilası tanımlarsanız, tüm olgunlaşmış veya zarar görmüş meyveleri atın. Sonradan satın alınan meyve veya sebzeler, meyve sineği istilası dağılana kadar buzdolabında tutulmalıdır. Mutfağınızda meyve veya sebze maddesi yoksa çöp ve geri dönüşüm kutularını kontrol edin. Meyve sinekleri ayrıca üreme alanları olarak kirli suları da kullanabilir.
Açık kanalizasyonlar ve düştükleri ağaçların altındaki olgunlaşmamış meyveler meyve sineklerinin muhtemel kaynaklarıdır.
Sinek üreme alanları ıslah edildikten sonra kontrol yöntemleri kullanılabilir. Meyve sineklerini yok etmek için çeşitli tedaviler gerekmesine rağmen, popülâsyonlarını azaltmak için mevcut olan yiyeceklerin yokluğu, nihayetinde ölmelerine neden olacaktır.
En Uygun Fiyatlarla Meyve Sineği ilaçlama İçin ÇAĞRI NO
Evde Meyve Sineklerinden Kurtulmanın Diğer Yolları
Bakteri yok eden temizlik ürünleri sineklerin bulunduğu giderlere dökülebilir. Çamaşır suyu nadiren etkili olabiliyor fakat uzun süre giderde kalma ihtimali çok nadirdir. Bir istilayı yok etmede etkili olmasa da, meyve sineği tuzakları, yetişkinlerin bazılarını hapsederek geçici rahatlama sağlayabilir.
Yaygın meyve sineği (Drosophila melanogaster) 3 ila 4 mm uzunluğundadır. Ten rengi veya açık kahverengidir. Meyve sineği, bazıları daha koyu gözlere sahip olsa da, tipik olarak kırmızı olan çıkıntılı gözlere sahiptir.
Meyve sinekleri, bitki kökenli yiyeceklerin ilk ayrışmasından kaynaklanan mayalara çekilir. Bitki özü, olgunlaşmamış ürünler ve mantarlar da meyve sinekleri için tercih edilen gıdalardır. Yaygın meyve sineği, yumurtlamak ve beslemek için olgunlaşmamış meyve ve sebzelerin kabuğuna saldırır ve deler.
Adlarından da anlaşılacağı gibi, meyve sineği en sık meyve ve diğer şekerli maddelerle beslenir. Meyve sineği, dökülen alkollü içeceklerde bulunan fermente şekerlere de çekilir. Özellikle muzları severler ve tezgâhlarda ve diğer açık yüzeylerde meyvesi olan evleri istila ederler. Meyve Sineği ve Yemek
Yetişkin sinekler genellikle sıcak, aydınlık günlerde aktiftir. Meyvelerin, yaprakların, bitki salgılarının ve peteklerin yüzeylerinde beslenir. Yumurtlama aşamasında yetişkin meyve sinekleri meyveler, sebzeler ve diğer çürüyen materyallerle beslenirler.
Bu aşamadan sonra dişi meyve sineği yumurtalarını meyve kabuklarının altına yerleştirir. Meyve sineği larvaları, içine koyuldukları çürüyen kütlelerin yüzeyinde beslenirler. Larvalar genellikle taze meyve ve sebzelerin lekelenmiş ve kabarık bölgelerinde bulunur.
Meyve sinekleri ilkbahar ve yaz aylarında meyvelerin yanı sıra açık pencereler ve kapılar yoluyla evlere girerler. Meyve sineği larvaları çoğu zaman çok küçük olduğundan, bunların bulunması zordur ve istemeden içeri alınırlar. Meyve sineği ayrıca kirli kanalizasyonlarda bulunan organik maddeler ile beslenebilirler.
Daha fazla bilgi almak için ilaçlama servisimize başvurabilirsiniz.
Sinekler hem rahatsız edici hemde sağlığımızı riske edebilen çok geniş bir haşere türünü oluştururlar. Genel olarak 6 bacak, 2 adet kanat, 2 adet göz ve beslenmek üzere farklılaşmış farklı ağız yapılarına sahiptirler. Bazı türler kan ile beslenirken bazıları ise bitki ve çiçek özsuları ve nektarlarıyla beslenmektedir.
Sinekler hakkında daha fazla bilgi almak için mutlaka tıklayınız: Sinek
Haşere Sorununuz Mu Var?