Akrepler Boyutları 1 cm ile 25 cm arasında değişir. Vücutları üç bölümden oluşur bunlar: baş, gövde ve kuyruktur. Kuyruk kurbanına saldırmak için farklı şekillerde manevra yapabilen bir yapıya sahiptir ve ucunda iğnesi vardır. Bu kuyruk zehirlidir ve bazı durumlarda ölümcüldür. Akreplerin ayrıca avlarını yakalamak veya kendilerini savunmak için kullanılabilecekleri güçlü kıskaçları vardır. Akrepler buzul Antarktika kıtası hariç dünyanın her kıtasında bulunabilen zehirli vahşi haşerelerdir. 300 Milyon yıldan fazla bir süredir gezegende bulundukları düşünülüyor. Bu haşere 25 yıl kadar yaşayabiliyor. Bu haşerelerden biri tarafından sokulmak insanlara zara verebilir. Çoğu akrep türü ölümcül bir zehir taşımaz . Buna rağmen kimse ev ve işyerinde akrep görmek istemez.
Ana besin kaynağı: | Böcekler, Örümcekler, Küçük kemirgenler |
Gerçek bilgi: | Bazı türleri ölümcül zehirlidir. |
Doğal ortam: | Kuru çöl, otlak, savan ve tropikal ormanlar |
Avcılar: | Kuşlar, yılanlar, Kemirgenler |
Beslenme türü: | Etoburlar |
Ortalama Tek seferde yavrulama sayısı: | 6 ( Daha fazla yada daha az olabilir) |
En sevdiği besin: | Böcekler |
ömür | 4-25 yıl arası |
Tür Sayısı: | 2500 civarında bilinen türü vardır. |
Bulunduğu yerler:: | Dünyanın her yerinde( Antarktika hariç) |
Renk: | Kahverengi, Sarımsı, Kırmızı, Siyah, Beyaz |
Dış yüzeyi: | Kabuk |
Başlıklar
Akrepler, sekiz bacağı ve sonunda bir iğneye sahip uzun bir kuyruğu olan yırtıcı bir eklem bacaklı türüdür. Akrebin sekiz bacağından ikisi kıskaçlarıdır. Akrepler tüm dünyada Antarktika hariç her kıtada yaşarlar.
Akrepler özellikle böcekler başta olmak üzere örümcekler ve küçük kemirgenlerle beslenirler.
Akrepler omurgalı değildir. Eklembacaklı haşere gurubuna girmektedirler.
Akrepler tırmanma özelliğine sahip canlılardır. evinizde bulunan bir akrep yatağınıza çıkabilir. Kendilerine gizli saklanabicekleri ve avlanabilecekleri yerleri ararken evinizin bir çok yerini dolaşabilir.
İnsanların çoğu akreplerin görüntüsünü ve soktuklarında ne kadar acı verdiği hakkında bilgi sahibidir. Akreplerin dikkatimizi çekecek çok önemli özellikleri bulunmaktadır. Akrep özelliklerini sizin için madde madde açıklayacağız.
Genellikle vücutlarının dışına yumurta bırakan böceklerin aksine, akrepler canlı yavrular üretir. Bazı akrepler, hem bir yumurta sarısından hem de annelerinden besin aldıkları bir zar içinde gelişir. Bazıları ise zarsız gelişir ve doğrudan annelerinden besin alırlar. Gebelik evresi, türlere bağlı olarak 2 -18 ay kadar sürebilir. Doğumdan sonra, yeni doğan akrepler annelerinin sırtına binerler. Burada ilk yüzeylerini değiştirene kadar kalırlar. Bu aşamadan sonra dağılırlar.
Eklembacaklıların çoğu diğer canlılara kıyasla nispeten kısa ömürlüdür. Birçok böcek sadece birkaç hafta veya ay yaşar. Ancak akrepler en uzun ömürlere sahip eklembacaklılar arasındadır. Vahşi doğada, akrepler genellikle iki ila on yıl yaşarlar. Muhafazalı ortamlarda ise akrepler 25 yıl kadar yaşayarak uzun ömürlü olduklarını ispatlamışlardır.
Akreplerin fosillerine göre en az 300 Milyon yıllık bir geçmişe sahipler. Fosil kanıtları, akreplerin en eski dönemlerden günümüze büyük ölçüde değişmeden geldiğini göstermektedir.
Eklembacaklılar 400 milyon yıldan fazla bir süredir karada yaşıyorlar. Günümüz akreplerin ise 25 yıl kadar yaşayabildiği gözlemlendi. Bu durum Akreplerin hayatta kalmada çok başarılı olduklarını gösteriyor. Bir akrep beslenmeden tam bir yıl boyunca hayatta kalabilir. Akciğerleri olduğu için (at nalı yengeçleri gibi), 48 saate kadar su altında kalabilir ve hayatta kalabilirler. Akrepler sert ve kuru ortamlarda yaşarlar. Hayatta kalabilmeleri için vücutlarının nemini korumaları gerekmektedir. Bu nemi beslendikleri besinlerden elde etmektedirler. Son derece düşük metabolik hızlara sahiptirler. Çoğu böceğin oksijeninin sadece onda biri kadar tüketim yaparlar.
Akrepler, iki kişilik bir yürüyüş olarak bilinen ayrıntılı bir kur ritüeline katılırlar. Dans, erkek ve dişi temas kurduğunda başlar. Vahşi doğada, erkek çiftleşme tamamlandıktan sonra genellikle hızlı bir şekilde ayrılır. Kapalı ortamda çiftleşme gerçekleştikten sonra dişi genellikle eşini yer. Bunun sebebi erke uzaklaşamaz. çiftleşme iştah açtığından dişi erkeği yer.
Akrep geceleri parlıyor. Bilim adamlarının hala tartıştığı nedenlerden dolayı akrepler ultraviyole ışık altında parlıyor. Bir akrebin derisi ultraviyole ışığı emer ve parlayan ışık olarak yansıtır. Bu, akrep araştırmacılarının çalışmalarını önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. Yakın zamana kadar sadece yaklaşık 600 akrep türü bilinmesine rağmen, bilim adamları onları bulmak için UV ışıklarını kullanarak 2.000’e yakın akrep türünü belgelediler . Bir akrep deri değiştirdiğinde başlangıçta yumuşaktır ve parlamaya neden olan maddeyi içermez. Yani, son zamanlarda yeni kabuk değiştirmiş akrepler karanlıkta parlamaz. Akrep fosilleri kayaya gömülü yüz milyonlarca yıl geçirmesine rağmen hala parlayabilirler.
Akrepler gece avcılarıdır. Akrepler böcekler, örümcekler ve diğer eklembacaklılar ile beslenebilirler. Aynı zamanda bazı kurtçuklar ve solucanlar ile de beslenirler. Daha büyük akrepler elbette daha büyük canlıları yiyebilir. Bazılarının küçük kemirgenler ve kertenkelelerle beslendiği bilinmektedir. Birçoğu iştah açıcı görünen her şeyi yiyebilse de, diğerleri belirli böcek aileleri veya yuva örümcekleri gibi belirli avlarda uzmanlaşmıştır. Kaynaklar geçen bilgilere göre aç bir anne akrep kendi bebeklerini yiyebilir.
Evet, akrepler zehir üretir. Korkunç görünümlü kuyruk yukarı doğru kıvrılır ve sonunda telson adı verilen son bir segment bulunur. Telson zehirin üretildiği yerdir. Telsonun ucunda aculeus adı verilen keskin iğne benzeri bir yapı vardır. Bu iğne zehir dağıtım aparatı olarak görev yapar. Bir akrep avını öldürmesi gerektiği, kendi savunmasını güçlendirmesi ve zehrin üretim zamanlaması gibi durumlara göre zehrin şiddetini ve hazır olması gereken zamanı ayarlayabilir.
Elbette, akrepler sokabilir ve bir akrep tarafından sokulmak kesinlikle istenen bir durum değildir. Fakat gerçek şu ki, birkaç istisna dışında akrepler insanlara fazla zarar veremez. Dünyada bilinen yaklaşık 2.000 akrep türünden sadece 25’inin bir yetişkine tehlikeli zehir atacak kadar güçlü zehir ürettiği bilinmektedir. Küçük çocuklar, daha küçük ağırlığa ve zayıf bünyeye sahip olduklarından dolayı daha büyük risk altındadır. En zehirli Akreplere karşı panzehir tıbbi tesisler aracılığıyla elde edilebilir.
Akrepler, eklembacaklı haşere grubunun bir üyesirdir. Bilimsel adlarının ilk isimlerini türlerinin bağlı olduğu aileden alırlar. Bilimsel isimleri ile akrep türleri şunlardır;
2.500’den fazla tanımlanmış tür vardır ve bunların büyük çoğunluğu tropikal bölgelerde ve çöllerde bulunur. Türler arasında, daha küçük türler genellikle daha zehirlidirler. Daha büyük akrepler potansiyel avcılara daha korkunç görünerek aralarındaki farkı telafi ederler. Yağ kuyruklu akrep (Androctonus australis) da ölümcül akrep sınıfının en kötü şöhrete sahip üyelerinden biridir. Bu sinsi tehlikeli akrep türünün Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da çok yaygın olduğu ve çok sayıda ölümden sorumlu olduğuna inanılmaktadır. Ayrıca oldukça agresif olduğu bilinmektedir. Zehri, zayıf bağışıklık sistemleri ve küçük bedenleri nedeniyle özellikle yaşlılar ve çocuklar için ölümcül olabilir. Bu, insanların gerçekten kaçınmaya çalıştığı tehlikeli bir akreptir Akrep ailesinin bir başka tehlikeli üyesi, uygun bir şekilde adlandıracak olursak “ölüm avcısı” (Leiurus quinquestriatus) dir. Afrika’nın hem kuzey hem de güney yarıkürelerine özgüdür ve genellikle çöllerinde bulunur. Bu türün zehrinin güçlü olduğu kanıtlanmıştır.
Ölüm avcısı lakaplı sarı akrep zehirinin son derece zehirli olduğu bilinmektedir. Zehir insan derisine nüfuz ettiğinde, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, ishal ve karın kramplarının yanı sıra sokma bölgesinde görünür şişlik olabilir. Daha savunmasız kurbanlar, çocuklar ve yaşlılar da akciğerlerde Kasılma, nöbetler ve sıvı tutulumu yaşayabilir. Bu kişiler için ölüm, kalp ve solunum sistemlerinin çöküşü yoluyla meydana gelebilir.
Ölüm avcısı lakaplı sarı akrebin sokması tıbbi bir acil durumdur. Bulunduğunuz yerdeki en yakın sağlık kuruluşuna derhal başvurunuz. Aynı zamanda Türkiye de 114 nolu UZEM – Ulusal Zehir Danışma Merkezine bağlanabilirsiniz. Sarı akrebin panzehiri bulunduğunuz bölgelerdeki sağlık kuruluşları aracılığıyla tibbi müdahale amaçlı uygulanabilir. Sarı akrep sokmasının şiddetli belirtileri: Kusma , nefes alıp vermede güçlük, organların ve vücüdun su tutması olarak gerçekleşmektedir. Hastaya daha hızlı tedavi için akrebin adı veya açıklaması UZEM görevlilerine ve hekimlere bildirilmelidir. Böylece hastayı en iyi nasıl tedavi edeceğini bileceklerdir. Sarı akrebin soktuğu bölgeyi sabun ve suyla dikkatlice yıkayın ve temizleyin. 10 dakika boyunca bir beze veya başka bir kaplamaya sarılmış bir buz torbası uygulayın ve gerektiğinde tekrarlayın. Solunum durması ve güçlüklerine karşı Gerekirse suni teneffüs uygulayın. İlk yardım ve tıbbi müdahalelerle ilgili mutlaka UZEM ve en yakın hekime danışın.
Siyah akrepler ( Androctonus crassicauda) ölümcül zehire sahiptir ve dünyada ölüme sebep olabilen akreplerden bir tanesidir. Zehirinin kardiyotoksin ve nörotoksin içerdiği bilinmektedir. Bunun anlamı hem kalbi hem de beyni olumsuz etkileyerek ölüme sebep olabilir. Sokmalarına bağlı ölümler genellikle solunum sisteminin arızalanması veya tam kalp yetmezliğinin bir sonucudur. Tedavi edilmezse birkaç saat içinde bir insanı öldürecek kadar güçlü zehir üretebilirler. Genellikle, aynı akrep türü tarafından üretilen bir panzehir, zehirin acil ve uzun vadeli etkilerini azaltmak için bir tedavi olarak kullanılır. Siyah akrebin zehrinin çeşitli ölümcül toksinler içerdiği gerçeği göz önüne alındığında, bunlar insanlara son derece zararlıdır ve her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.
Dünyanın en ölümcül ve en zehirli ünüyle bilinen 3 akrep türünü sizler için ele alacağız. İnsan ölümlerine sebep olan bu akrepler şunlardır;
Leiurus quinquestriatus akrebi Ortadoğu yada çöl akrebi olarak ta bilinir. Ülkemizde güneydoğu Anadolu bölgesinde Sarı akrep olarak bilinen bu akrepler en zehirli akrep türünün başında gelmektedir. Siyah akrep – Androctonus crassicauda (yağ kuyruklu akrep) yine ülkemizde güney doğu illerimizde görülen bu akrep her yıl ölümlü insan vakalarının sorumlulularından biridir. Kırmızı hint akrebi Hindistan ve çevresindeki ülkelerde görülmüş ölümcül zehirli bir akrep türüdür. Bu Ölümcül akreplerin Boyutları 1 cm ile 25 cm arasında değişir. Vücutları üç bölümden oluşur bunlar: baş, gövde ve kuyruktur. Kuyruk kurbanına saldırmak için farklı şekillerde manevra yapabilen bir yapıya sahiptir ve ucunda iğnesi vardır. Bu kuyruk zehirlidir ve bazı durumlarda ölümcüldür. Akreplerin ayrıca avlarını yakalamak veya kendilerini savunmak için kullanılabilecekleri güçlü kıskaçları vardır. Diğer akreplerin hiçbiri bu üç akrep türü kadar zehirli değildir. Hint kırmızı akrebi Hindistan, Nepal ve Pakistan gibi bölgelerde bulunur. Ortadoğu çöl akrebi ismini adından alır ve Ortadoğu’da bulunur. Bu haşerelerden birinin sokması ölümcül olabilir.
Öncelikle söylemek gerekir ki Türkiye’de bir çok akrep türü bir kişinin ölümüne sebep olacak kadar zehirli değildir. Öte yandan Ülkemizde görülen özellikle dikkat edilmesi gereken 2 ölümcül tür şunlardır; siyah akrep (Androctonus crassicauda) ve Sarı akreptir (Leiurus quinquestriatus). Ülkemizin Güney doğu illeri ve kayalık alanlarında bu türlere rastlayabilirsiniz.
Gün içinde sıcaklıklar arttığında akrepler bahçenizdeki kayaların, odun yığınlarının, ağaç kabuklarının veya diğer küçük barınma için kullanabilecekleri alanlarının altına saklanırlar. Kabuk akrepleri baş aşağı olmayı bile tercih ederler, bu da bahçe mobilyalarının alt tarafında sizi şaşırtabilecekleri anlamına gelir! Kendinizi ve ailenizi bahçenizdeki akrep sokmalarına karşı korumak için; Rahatsız edici kayalara veya bahçe süslerine dikkat edin. Yabani otları kazarken veya çekerken kalın bahçe eldivenleri giyin. Taşımadan önce masaların, sandalyelerin, yükseltilmiş kaidelerin ve diğer mobilyaların altını kontrol edin. Bir akrebin sığınması için gölgeli alan sağlayan depolama eşyalarınızı bahçenizden uzak tutun.
Akrepler gölgeli köşelerde saklanmayı sever. Garajlar ve depolar sıcaktan korunmak için akreplerin çok sık saklandıkları ve yuvalandıkları alanları oluştururlar. Garajda ve depolarda bulunan kıyafet, ayakkabı veya eşyalarınızı kullanmadan önce mutlaka kontrol ediniz. Akrepler, gevşek hava sıyırma ve diğer küçük çatlaklar ve çatlaklar yoluyla evinize gizlice girebilir, daha sonra çamaşır yığınlarında, kilerde ve diğer sessiz ve karanlık yerlerde saklanabilir. Evinize girdikten sonra, akrepler aylarca yiyecek veya su olmadan yaşayabilir. Evinize çok fazla yatırım yapmadan önce onları bulmak çok önemlidir.
Eğer çevresel akrep potansiyeli olan bir yerde yaşıyorsanız evinizde akreplerle karşılaşmadan önce onların evinize girişini engelleyecek önlemler bulunmaktadır. Bunlar; Evinize hava girişini sağlayan açıklık ve kapı altı boşluklarını bir kart kalınlığından daha fazla olmayacak şekilde tekrar gözden geçirebilirsiniz. Elektrik hatlarının veya su borularının evinize girdiği yerleri izolasyon malzemeleri ile kapatabilirsiniz. Akreplerin evinize gizlice girmek için büyük bir açıklığa ihtiyacı yoktur. Bu nedenle boruların duvardan çıktığı alanlar için mutfağınızı ve banyolarınızı kontrol ettiğinizden emin olun. Giderler için muhafazalı kapaklar kullanabilirsiniz. Herhangi bir boşluk varsa, akreplerin içeri girmesini önlemek için bunları doldurun! Tüm pencere kırıklarını, kapı açıklıklarını aynı zamanda kapı ve pencerelerde bulunan sineklik hasarlarını içeriye haşere girmesini önlemek için onarın.. Evinizin ve garajınızın dışını temiz tutun. Akrepler enkazda saklanır. Çimlerinizi kısa kesin. Evinize girmesini önlemek için çalıları kesin ve dal yığınlarını ortadan kaldırın. Ayrıca, garajınızı ve deponuzu düzenli tutun, böylece akreplerin saklanabileceği yerleri ortadan kaldırmış olursunuz.
Akrepler tipik olarak, kendilerinin görsel görüşlerinden başka, işaret bırakmazlar. Yani akrepleri görmeniz mekanınızda faaliyet gösterdiklerinin belirtisidir. Akreplerin çok fazla belirtisi bulunmamaktadır. Onları görmeniz dikkatli olmanız gerektiği noktasında sizleri uyarmaktadır. Profesyonel ilaçlama hizmetlerimizle %100 memnuniyet garantili akrep ilaçlama hizmeti sunmaktayız.
Diğer ürpertici, sürünen böcekler gibi, akrepler de karanlık yerlerde saklanmayı sever. Aslında akrepler gecedir. Vücut ısısını ve nemini daha iyi kontrol edebilmek ve avlarına gizlice yakalamak için geceleri aktif hale gelirler. Bodrumlar akrep aktivitesi için muhtemel alanlardır. Akrepler karanlık köşe ve saklanabilecekleri alanları bulmak için muhtemelen evin her yerine gideceklerdir. İşte akrepler hakkında eğlenceli bir gerçek: karanlıkta parlıyorlar. Bir akrep sorununuz olabileceğinden endişeleniyorsanız, geceleri onları aramak için siyah bir ışık kullanabilirsiniz. Siyah bir ışık bir akrebe çarptığında, dış iskeletindeki proteinler parlak bir neon mavisi tonu oluşturur.
Her hayvan ve böceğin hayatta kalmak için suya ihtiyacı vardır ve akrepler de bu konuda çok dikkatli canlılardır. Yaz günlerinde sık sık su aramak için evlere girerler. Akrepler genellikle boru kanallarından ve sıhhi tesisat sisteminden içeri girerler bu yüzden genellikle mutfakta veya banyoda bulunurlar.
Dışarıda bir akrebi görmeniz evde görmenizden daha muhtemel bir durumdur. Bu özellikle bahçenizde çürüyen yaprak yığınları veya çürüyen odun yığınları varsa yüksek ihtimallidir. Akrepler nemli yaprakların, kütüklerin, kabukların, samanların altında saklanmayı severler. Çürüyen kalıntıları bahçenizden temizlemek, akrep istilasını azaltmada sizlere yardımcı olacaktır.
Akrepler genellikle böceklerle beslenirler. Örümcekler , kırkayaklar ve diğer yürüyen haşerelerdir. Bu haşereler evinizde mevcutsa beslenmek amacıyla evinize gelmiş olabilirler.
Akrepler daha fazla besin kaynağını bulabilmek için dışarıdaki yaşam ortamını bırakıp kapalı mekanlara geldiklerinde problem haline gelebilirler. Eğer akrepler yaşadığınız mekanı kendi yaşam alanı olarak daha cazip görmeye başlayıp mekanınıza geliyorsa öncelikli olarak onu evinizin dışında tutmak için içeri girebileceği bütün noktaları ,çatlakları, girişleri kapatmanız gerekir. Akrepler genellikle kapıların altındaki boşlukları kullanırlar. Bununla birlikte zemin seviyeli pencereler, sıhhi tesisat borularını ve eve giren tesisat hatlarını çevreleyen boşluklar, temeldeki çatlaklar ve boşluklar bir ev veya işyerinin içine girebilmek kullandıkları alanlardır. Kutular, saksı çiçekleri, yakacak odunlar, dış mekan mobilyaları ile kapalı mekana girmeye olanak bulmuş olurlar. Akrep İçeri girdiğinde tipik olarak bodrum katları, döşeme altı boşlukları, mutfak dolapları altındaki gizli yerler, banyolar veya garaj gibi kendileri için cazip alanlar ararlar.
Akrepler Nerede Yaşar? Akrepler birçok habitat tipinde gözlemlenebilir. Ancak, akreplerin çoğu çölleri ve yarı kurak bölgeleri tercih eder. Akreplerin çoğu kütüklerin, kayaların, tahtaların ve dağınıklığın altında saklanır. Ayrıca gün ışığını yuvalarda geçiren epeyce akrep vardır. Akrep yaşadığı yerler, yerin kuruluğuna bağlı olarak bir metre derinlikte olabilir. Bir oyuk oluşturmak için akrepler, nem ve sıcaklığın uygun ve rahat olduğu bir derinliğe kadar kazarlar. Oyuklar genellikle sadece bir akrebin sığabileceği büyüklüktedir. Bazı akrepler avlarını tuzağa düşürmek için yuvalarında beklerler. Belirli bir tür olan Anuroctonus Phaiodactylus, yuvasında herhangi bir avın girmesini bekler. Güçlü kıskaçları, kurbanlarına saldırmanın birincil yoludur. Oyuk açıklıklarını yüzeyden görünür halde bırakır ve bunlar oval ya da hilal şeklindedir. Sadece yetişkin erkek akrepleri, potansiyel eş bulmak için uzun süre yuvalardan ayrılır.
Akrepler avlarını gizlenip bekler. Av küçükse kıskaçları ile ezerek, büyükse zehir enjekte ederek öldürürler. Kurbanın sinir sistemini etkileyen karmaşık bir nörotoksin karışımına sahiptirler. Zehir avını yakalamak için kullanılsa da, akrepler kendilerini yırtıcılardan veya diğer tehditlerden korumak için de kullanabilir.
Akrep yavrusu ve yeni doğmuş akrep yavrusu bilgiler ve görüntüler için mutlaka tıklayınız : akrep yavrusu
Küçük akrepler yetişkin akrepleri andırır. Yaşlandıkça dış kabuklarını bırakırlar. Genç bir akrebin olgunlaşması kabuk değiştirme aşamasıyla ölçülür, çünkü olgunluğa ulaşması beş ila yedi kalıp gerektirir. Akrepler sıcak ve nispeten kuru habitatları tercih ederler. Gün boyunca yeraltı delikleri veya kayaların alt kısımlarında barınak olarak kullanırlar. Akrepler yeterli olgunluğa eriştiklerinde geceleri avlanmayı ve beslenmeyi tercih ederler. Avlanırken kıskaçlarını nörotoksik zehirlerini enjekte ederek öldürmek yada felç bırakmak için iğnelerini kullanırken kıskaçlarından yardım alırlar. Sadece yiyeceklerini sıvı halde alabilirler ve yutulmadan önce katı maddeleri atacaklardır.
Akrep sokmaları genellikle ölümcül olmasa da, yine de zehirli olabilirler. Yaygın yan etkiler arasında uyuşukluk, ağrı ve lokal şişlik bulunur. Ciddi durumlarda, kusma ve solunum problemleri oluşabilir. Çocuklar ve yaşlılar akreplerin sokmasına ciddi tepkiler verebilirler.
Akreplerin sokma endişeleri genellikle gerçek bir ısırıktan değil, zehri içerebilen sokmadan kaynaklanır. Genel olarak Türkiye’ de görülen akrep sokması olaylarında çok tehlikeli durumlar ortaya çıkmamaktadır. Bir insan üzerinde bir akrebin zehri, akrebin soktuğu yerde şişlik gibi belirtilere neden olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar uyuşukluk ve kasılma yaşamaktadır. Aşırı durumlarda, bazı insanlar nefes almada zorluk yaşayabilir. Alerjik olan kişilerin tehlikeli bir akrep zehrinden ölme olasılığı daha yüksektir. Hayatta kalma şansı, sokmanın etkilerini ortadan kaldırmak için belirli süre içinde bir panzehir enjeksiyonu tedavi sürecini başlatır.
Akrep sokması hakkında tüm bilinmesi gerekenleri sizler için detaylarıyla anlattık: Akrep sokması
Akrepler bazı eklembacaklı yada böcek türleri gibi yumurta bırakarak yavru yapmazlar. Akrepler yavrularını canlı olarak dğururlar. Anne akrep yavrularını sert dış kabukları oluşana kadar sırtında taşır. Sonrasında ise yavrular kendi yaşamlarına devaö ederler.
Akrep üremesi ve yaşamıyla alakalı tüm merak ettikleriniz için bu içeriği mutlaka tıklayın: Akrep Yaşam Döngüsü
Profesyonel Akrep ilaçlama hizmetlerini 25 yıllık tecrübemizle %100 memnuniyet garantili olarak sizlere ulaştırıyoruz. Akrepler sinsi haşereleridir. Onların ortamda olduğunu yalnızca evinizin içinde veya etrafında gördüğünüzde anlayabilirsiniz.
Akrepler hem zehirli olmaları hem de görüntüleri itibari ile evimizde, işyerimizde yada bahçelerimizde görmek istemeyeceğimiz haşerelerdir. Onların muhtemel bulunabileceği alanları ilaclama.com.tr uzmanları çok iyi şekilde bilmektedirler.
Akrep ilaçlama hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için mutlaka tıklayınız; Akrep ilaçlama
Haşere Sorununuz Mu Var?