Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
Türkiye'nin
1 numaralı
ilaçlama firması!
700 TL'den başlayan fiyatlarla!
tırtıl

Tırtıl

Tırtıllar, Lepidoptera takımının üyelerinin larva aşamasıdır. Tırtıllar, kelebek oldukları kelebekle aynı sınıflandırmaya aittir.

Tırtıllar genellikle Yeşil veya siyah gibi renklere sahiptirler. Tırtılların vücudu tüylerle kaplı olabilir. Tırtılın üzerinde farklı desenlerde çizgiler ve lekeler bulunabilir. Aynı zamanda boynuz görünümlü antenlere sahiptirler.

Tırtıl zamanının çoğunu yemek yiyerek geçirir. Tırtıl, güve veya kelebeğe dönüşmeden önce boyutunu 1000 kattan fazla artırabilir. Tırtıllar büyüdükçe ortalama 4 kez kabuk değiştirirler. Vücutlarında 4000’den fazla kas vardır. Tırtıl türlerine bağlı olarak 1 ila 11 ay arasında değişen sürelerde başkalaşım geçirirler.

Dünyada 20.000’den fazla tırtıl  türü bulunmaktadır.  Biyologlar, bu hayvanların birçoğunu keşfedeceklerine ve birçoğunun uzak bölgelerde keşfedileceğine inanıyorlar.

Güveye dönüşen bu haşerelerin bazıları sokabilir, ancak kelebek tırtılları sokamaz.

 

Tırtıl aşaması, türlere bağlı olarak 1 ila 11 ay arasında sürebilir. Dünyanın en büyük tırtılları 15 cm uzunluğa ulaşabilir!

Tırtılların büyük çoğunluğu bitkilerle beslenir, ancak bazı türler böceklerle ve diğer tırtılları yiyerek beslenebilirler.

 

 

Tırtıl Nerede Yaşar ?

tırtıl nerede yaşar

Tırtıllar beslenmek için bitkilerin bulunduğu hemen hemen her yerde bulunabilir. Bazı türler belirli yaşam alanlarında bulunurken diğerleri birçok farklı alanda yaşamaktadır. Tırtıllar genellikle yaprakların altında, çalılıklarda ve otlarda yaşarlar.

Tırtıl Ne Yer?

tırtıl ne yer

Tırtılların çoğu bitkileri yerler ve genellikle yaprakları tercih eder. Çok acıktıkları zaman tohumlarla beslenebilirler. Bazı tırtıl türleri böcekleri ve hatta diğer tırtılları da yerler.

Tırtıl Nasıl Kelebek Olur ?

tırtıl nasıl kelebek olur

Tırtıllar kozasından çıktığı anda kelebek olmaya hazırdır. Öncelikle uygun boyutlara ulaşana kadar yaşamını beslenmekle geçirir. Bu süreç 1-11 ay arasında sürebilmektedir. Daha sonra  vücudu deri değiştirmeyi sağlayan bir hormon salgılar.  Tırtıl süresi boyunca 4 kez kabuk değiştirir.

Süreç devam ederken tırtılın vücudundan kelebeğe ait disk benzeri yapılar ortaya çıkar. Tırtılın vücudunda meydana gelen yeni hormon patlamasıyla tırtıl kelebeğe dönüşür.

Zehirli Tırtıl

zehirli tırtıl

Tırtılların çoğu zararsız olsa da bazıları sokmak yada vücutlarındaki tüylere dokunmak suretiyle zarar vericidirler.  Bazı zehirli tırtıl türleri şunlardır; ıo güve tırtılı, kedi tırtılı, çingene güvesi tırtılı, pazen güvesi tırtılı, sümüklü böcek tırtılı, dikenli meşe tırtılı ve kova güvesi tırtılı zehirli tırtıl olarak bilinmektedir.

Tırtıllar, yumurtadan büyüdükçe, pupaya dönüşmeden ve sonunda yetişkin güvelere dönüşmeden önce yapraklarla beslenirler. İnsanlar bazen bitkilere temas ettiğinde farkında olmadan tırtılların tüylerine temas edebilirler. Böyle durumlarda bu temas sebebiyle insan teninde tırtıldan etkilenme meydana gelebilir.

Zehirli tırtıl etkilenmesinden kaynaklanan sorunların çoğu tırtılın vücudundaki küçük tüylerden veya dikenlerden kaynaklanmaktadır. Bu tüyler veya dikenler tırtılın vücudundaki zehir üreten bezlere bağlanır.

Tırtılın savunma stratejisinin bir parçası olarak bu tüylere veya dikenlere temas edildiğinde zehir serbest bırakılır. Bu olay insan bedeninde bazı alerjik reaksiyonlara sebep olur.

Tüm Tüylü Tırtıllar Zehirli Midir?

Genel bir kural olarak, dikenleri, kılları veya bulanık bir görünümü olan parlak renkli tırtıllar zehirli olabilir ve dokunulmamalıdır. Bununla birlikte, hangi tırtılların dokunmamak gerektiğini bilmek önlemek için yeterli olmayabilir. Çünkü bunlar genellikle yaprakların altında bulunur ve yaprağa dokunduğunuzda farkında olmadan onlarla temas edebilirsiniz.

Tırtıl Alerjisi

tırtıl alerjisi

Tırtıl alerjisinin belirtileri, zehirli bir tırtılın tüyleri veya dikenleri insan derisine temas ettiğinde ortaya çıkar. Ağrı, kaşıntı ve döküntü en yaygın belirtilerdendir. Temasın olduğu yerde Kabarma ve şişme gibi değişiklikler de meydana gelebilir. Bazı tırtılların tüyleri üfleyerek yada rüzgârlarla uçuşabilir. Bu durum gözlerde tahriş meydana getirebilir.

Vücudunuzda meydana gelen belirtilerin tırtıllardan kaynaklı olduğunu anlamak için tırtıl temasının kesinleşmiş olması gerekir. Aksi takdirde bu belirtiler başka bir çok alerjik reaksiyonla karıştırılabilir.

Tırtıl zehirine maruz kalma belirtileri cilt kızarıklığı, kaşıntı, şişme, lekeler ve kabarcıklardan oluşur. Baş ağrısı ve mide bulantısı devam eden durumlarda gelişebilir.

Zehirli bir tırtıla dokunduktan sonra gözlerinize veya ağzınıza dokunursanız, nefes darlığı veya yutma güçlüğü içeren daha ciddi alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Tedavi, tüyleri veya dikenleri deriden çıkarmayı ve ardından semptomları tedavi etmeyi içerir.

Tırtıl Alerjisi Nasıl Geçer?

tırtıl alerjisi nasıl geçer

Tırtılların neden olduğu Alerjik belirtileri tedavi etmek için:

Tırtıl cildinizde duruyor ise çıplak elle temas etmeden çıkarın.

Bir bant bulun ve bantın yapışkan tarafı aşağı bakacak şekilde tüylerin veya tırtıl dikenlerin olduğu alanın üstüne yavaşça yerleştirin. (Her türlü bant işe yarayacaktır.)

Tüyleri veya dikenleri çıkararak bandı yukarı çekin.

Tüm tüy ve dikenleri çıkarana kadar bu yöntemi tekrarlayabilirsiniz.

Bölgeyi sabun ve suyla hafifçe yıkayın.

Kaşınan alana kabartma tozu ve su ile bir macun yaparak macunu yavaşça sürün.

Kaşıntının devam etmesi halinde hidrokortizon içerikli bir krem deneyebilirsiniz.

Kaşıntı hala devam ediyorsa antihistamin içerikli bir krem kullanabilirsiniz.

Tırtılın zehirlediği alanda şiddetli bir kabarma veya şişlik varsa bir hekime mutlaka görünün.

Tırtıl İlaçlama

tırtıl ilaçlama

Tırtıl ilaçlama hizmetlerini 25 yıldır profesyonel şekilde gerçekleştiriyoruz. Tırtıl haşeresi özellikle yaza girerken ve yaz mevsimi boyunca ciddi olarak üremeleri artmaktadır. Bu süreç boyunca evleri, işyerlerini ve binaları bir anda istila edebilen bir haşeredir. Tırtıllara karşı geliştirdiğimiz doğru ilaçlama yöntemleri ve uygun ilaçlarla %100 Başarı sağlayabiliyoruz.

ilaclama.com.tr uzmanları Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı, Tse ve Iso Belgeli olarak sizlere kesin çözümlü profesyonel tırtıl ilaçlama hizmetleri sunmaktadır.

İlaçlama Fiyat Modülü
villa ilaçlama Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
parazit ilaçlama Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

Bu kısımda müşteri yorumu bulunmuyor. İlk ekleyen siz olun!
İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Whatsapp Danışma