Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
ev-ineği, sinek-ilaçlama, haşere-ilaçlama

Ev Sineği

LATİN ADI: Musca domestica

Boyut: 4 ila 7,5 mm uzunluğundadır

Renk: Genellikle gri renktedir

Gövde: Baş kısmı arkasında üzerinde dört siyah çizgi vardır. Ev sinekleri tat organı olarak hizmet veren küçük tüylerle kaplıdır.

Gözler: Bileşik gözleri son derece karmaşıktır. Gözlerindeki binlerce lens, onlara geniş bir görüş alanı sağlar.

 

 

Ev Sineği Yaşam Alanıma Nasıl Gelir?

Ev Sineği Yaşam Alanıma Nasıl Gelir

 

Ev sinekleri gezenimizdeki en yaygın haşere türlerinden biridir. Ev sinekleri çöp, dışkı, bozulmuş gıda, pis alanlar vb. gibi bütün alanlarda beslenebilirler ve üreyebilirler. Kötü sıhhi tesisat , zarar görmüş yalıtım yüzeyleri,  pencere ve kapılarda bulunan çatlaklar, evin bu sinekler tarafından  istilasına yol açabilir. İnsanlara bu kadar yakın yerlerde yaşadıkları için, ev sinekleri genellikle hoş karşılanmazlar. Bu haşereler hem insanlar hem de evcil hayvanlar için zararlı olabilecek çeşitli hastalıkları bulaştırabilirler.

Ev sinekleri bakterileri, mantarları ve virüsleri toplar ve daha sonra bu patojenleri yiyecek ve suyu kirleterek yayarlar. Evde sinek istilası sebebiyle çeşitli sağlık sorunları gelişebilir. Bunlar arasında gıda zehirlenmesi, dizanteri ve tüberküloz bulunur. Düzenli temizlik, ev sineklerinin üreyebildiği alanları sınırlayacaktır.

 

 

Kara Sinek Neye Gelir?

Kara sinek, genellikle ev sineği olarak bilinen “Musca domestica” türüne verilen yaygın bir isimdir. Bu sinekler dünya genelinde yaygındır ve evlerde, çöp alanlarında ve hayvan barınaklarında bulunabilirler. Kara sinekler, gıdaları kirletme ve hastalık yayma potansiyeline sahiptirler, bu yüzden sağlık açısından dikkat edilmesi gereken haşerelerdir. Onları çeken başlıca faktörler şunlardır:

  1. Yiyecek ve Organik Atıklar: Kara sinekler, özellikle çürüyen meyve, sebze, et ve diğer organik maddelere çekilirler. Besin kaynakları bulmak için bu tür yiyeceklerin kokusunu algılarlar.
  2. Nem ve Sıcaklık: Kara sinekler, nemli ve sıcak ortamlarda daha rahat yaşar ve ürerler. Bu nedenle, nemli ve sıcak havalarda daha fazla görülürler.
  3. Çöpler ve Atıklar: Evlerdeki veya dış ortamlardaki çöp kutuları, kompost yığınları ve hayvan gübresi kara sinekleri cezbeder. Çöplerin ve atıkların kokusu sinekleri çeker ve bu alanlarda kolayca üreyebilirler.
  4. Açık Yiyecek ve İçecekler: Açıkta bırakılan yiyecekler ve içecekler de kara sinekler için çekici bir kaynaktır. Bu nedenle, özellikle yaz aylarında yiyeceklerin üzerini kapatmak önemlidir.
  5. Işık: Bazı sinek türleri gibi kara sinekler de ışığa çekilirler. Bu nedenle, açık pencere veya kapılardan içeri girebilirler.

Kara sineklerden korunmak için, yiyecekleri ve çöpleri kapalı tutmak, evin etrafındaki nemli alanları kurutmak ve sineklik kullanmak gibi önlemler alınabilir. Bu, sineklerin evinize ve yaşam alanlarınıza girmesini büyük ölçüde azaltacaktır.

 

Ev Sineği Zararlı mı ? Nasıl Kurtulurum ?
Ev Sineği Zararlı mı Nasıl Kurtulurum

ilaclama.com.tr  ne yapar?

Bu haşere ile mücadele ederken en önemli unsur bu sinek türünün tespitini doğru yaparak doğru çözüm uygulamalarının yapılmasıdır. Beslenebilecekleri birçok alanda aynı zamanda yumurta bırakma potansiyeline sahip bir uçan haşere türüdür. İlaçlama teknisyenlerimiz mekan içindeki bu haşere türü için cazip yerleri keşfedecek ve bu alanların düzenlenmesi , ortadan kaldırılması için tavsiyelerde bulunacaktır. Diğer alanlar için ise gerekli ilaçlama prosedürünü uygulamaya koyacaktır.

 

 

Nerelerde yaşarlar?

Köşeleri ve kenarları veya ince nesneleri dinlenmek için tercih ederler. İç mekanlarda, gün boyunca zeminlerde, duvarlarda ve tavanlarda bulunurlar. Dışarıda  bitkiler, zemin, çit bölgeleri, çöp kutuları vb. üzerinde duracaklardır. Gece istirahat yerleri genellikle besin kaynaklarına yakındır ve yerden 1 metre ila 5 metre yüksekliktedir.

 

 

Nasıl beslenirler?

İnsan gıdası, hayvan yemi, çöp, çürümüş leş vb maddeler, dışkı gibi çeşitli malzemeleri besin kaynağı olarak kullanırlar.

 

 

Üreme

Ev sineği yumurtalarını larvalar için uygun yiyecek sağlayacak hemen hemen tüm ılık, nemli maddeler üzerine bırakabilir.  Bir dişi, toplamda beş ila altı seferde 75 ila 100 yumurta bırakabilir. Sıcak havalarda 12 ila 24 saat arasında yumurtadan çıkma işlemi tamamlanacaktır.

 

Ev Sineği Ömrü ne kadardır ?

Yaban ortamda bir ev sineği için ortalama yaşam süresi bir aydan azdır.

 

 

Ev Sineği Hastalık Yapar mı ?

Ev sinekleri hastalıkların başlıca taşıyıcılarıdır. Tifo, tüberküloz, kolera ve dizanteri gibi hastalıklara neden olan 100’den fazla patojeni bulaştırdıkları bilinmektedir.

4.7/5 - (16 votes)



İlaçlama Fiyat Modülü
Footer ilaçlama logo ikon Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
İlaçlama parasite Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
ilaçlama modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Bu kısımda müşteri yorumu bulunmuyor. İlk ekleyen siz olun!
İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Tıkla Ara
444 34 71
Whatsapp
Danışma
Whatsapp Danışma
İlaçlama Fiyat Modülü