Fareler bölgelerini keşfederken, sıklıkla yüzeylerde ayak izlerini bırakmaktadır. Dört parmaklı bir ön ayağın ve beş parmaklı bir arka ayak izinin belirgin deseni bir farenin geçtiğinin açık bir işaretidir. Fare sorununuzda en iyi fikir ve en iyi yol her zaman ilaçlama yaptırmaktır. Hemen bizi arayarak en uygun fiyatlarla hizmetlerimizden yararlanın. Evde fare olduğu nasıl anlaşılır ? Evinizde fare olduğunu düşünüyorsanız hemen tıklayın.
Başlıklar
Akşamları daha yaygın olarak aktif olmasına rağmen, gündüz evinizde dolaşan bir ev faresi görmek mümkündür. Çoğunlukla bu hayvanlar duvarlar boyunca sürtünerek lekelenir veya normal olarak bozulmamış bir saklanma yerinden kaçarlar.
Dilerseniz Fareler hakkında bilgilerimizi paylaştığımız yazımızı da hemen okuyabilirsiniz: https://www.ilaclama.com.tr/fare-ilaclama/
Farelerin olduğu yerde, dışkı vardır. Bu küçük topaklar genellikle hayvanların ziyaret ettiği ya da seyahat ettiği her yerde bulunur. Yaklaşık 3 ila 6 mm uzunluğunda, dışkılar sivri uçlu çubuk şeklinde olabilir.
İnsanlar ev faresi dışkılarını (Fare Boku) Amerikan hamamböceği ile karıştırırlar. Bu dışkıların genel boyutu ve görünüşü benzer olsa da, fare dışkıları (Fare Boku) genellikle farelerin kendilerinin baktıkları yerlere gömülü saçlara sahiptir.
Fare kakasını nasıl tanımlayacağınız ve güvenli bir şekilde nasıl bertaraf edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Fareler ortamı pisledikten sonra mutlaka temizlik yapılmalıdır. Fakat fare pisliği temizlenirken çok dikkatli olunmalıdır. Soluma veya direkt temas ile farelerden bulaşan hastalıkları mutlaka tanıyın.
Geçmişte fare ve sıçan pisliklerine rastladığınızda fark etmeden onları toz veya kir olarak süpürmüş olabilirsiniz. Farkında olmadan fare pisliği temizlemek şansız bir durumdur, çünkü insanlar için tehlikeli olan çeşitli hastalıkları bulaştırabilirler. Bu hastalıkların çoğu fare Boku veya idrarıyla kirlenmiş tozun solunmasıyla yayılır.
Kemirgen pisliklerinin özelliklerinde az ama önemli farklılıklar vardır. Türlerin dışkılarının görünümü ve boyutlarını görsellerle inceleyeceğiz
Ev Faresi Pisliği
Lağım Faresi Pisliği
Çatı Faresi Pisliği
Ev Faresi pisliği lağım faresi pisliğine kıyasla neye benziyor? Fare bokunu gördüğünüzde nasıl tanıyacağınız aşağıda açıklanmıştır: Her bir pelet sadece 0.5 cm uzunluğunda, pirinç şeklindedir ve bir veya her iki ucunda da sivridir. Bir fare bir günde 50 ila 75 dışkı üretebilir. Sıçan pisliği daha büyüktür 1-2 cm uzunluğunda – koyu renklidir ve her iki ucu da ovale yakın küt şekillidir.
Fare istilasını fark ettiğinizde, fare pisliğinden güvenli bir şekilde kurtulmak için bu basit ama azami dikkat edilmesi gereken sizler için hazırladığımız maddeleri izleyin:
Yeni yapılan pislikler koyu renklidir ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Fare dışkıları ancak üç gün sonra sertleşir ve koyu rengi kaybederler. Fare dışkılarının zamanı, kemirgenlerin onları gördüğünüz noktaya ne kadar yakın zamanda geldiğini size ifade eder.
Hantavirüs ve leptospiroz gibi fare bokundan bulaşan hastalıklar çok tehlikeli olmakla birlikte ölümcül bir etkiye sahiptir. İki hastalıkda fare pisliği ve idrarına temas, koklanması veya bunların toprağa veya suya karışmasıyla oluşan temas ile bulaşabilmektedir. Akciğer kanaması, böbrek yetmezliği, menenjit, kas ve eklem ağrıları halsizlik gibi belirtileri bulunmaktadır.
Fareler genellikle bazı insanlar tarafından sevimli olarak kabul edilmelerine rağmen, halk sağlığı zararlılarıdır ve ciddi zararlara neden olabilirler.
Farelerin, Salmonella ve Listeria gibi kötü hastalıkları idrar, dışkılar ve yataklar yoluyla insanlara yaydığı bilinmektedir.
Farelerin bölgelerini idrarlarıyla işaretlemeye ihtiyaçları vardır ve ara sıra yeme alışkanlıkları nedeniyle gıda kaynaklarının yakınında yuvalar yaparlar. Bu istila herkesi gıda zehirlenmesi riskine sokar.
Etrafta koşarken, kir ve bakterileri yanlarında taşıyarak tezgahlara, dolaplara, kilere ve seyahat ettikleri diğer yerlere aktarırlar.
Sürekli büyüyen dişleri sebebiyle, dişlerini sabit bir uzunlukta tutmak için zorla kemirmeye ihtiyaç duyarlar. Bu durum, çok fazla maddi hasara neden olabilir.
Elektrik kabloları, su ve gaz boruları, paketleme ve ahşap işleri fareler tarafından ciddi şekilde zarar görebilir – birçok elektrik kaynaklı yangın ve su basması vakası bunlara atfedilmiştir.
Evinizde sıçan veya fare kakası görürseniz panik yapmayın fakat dikkatli olun. Kemirgen pisliği potansiyel olarak tehlikeli olabilir. Kemirgenleri veya dışkılarını tutarken lastik eldiven giymeyi unutursanız yayabilecekleri hastalıklardan etkilenebilirsiniz. Burnunuza, kulaklarınıza veya ağzınıza dokunmaktan kaçının ve işiniz bittiğinde daima ellerinizi yıkayın . Farelerden bulaşan hastalıklar şunlardır:
Ev fareleri, çok çeşitli maddeleri çiğneme yetenekleriyle bilinir. Çoğu durumda, talaş veya yenmiş bir materyalin birikimi genellikle hasarın ilk göstergesidir. Diş veya kemirme izleri farenin sıkça seyahat ettiği rotaların kenarları boyunca, nesnelerin köşelerinde görülür.
Ev fareleri, yalıtım ve diğer yumuşak malzemeler gibi karanlık ve koruyucu bir ortam sağlayan malzemede yuva oluşturma eğilimindedir. Bu yuvalar genellikle toz ve örümcek ağları içermeyen açıklıklar veya tüneller ile karakterize edilir, ancak dışkılarla kirletilebilir.
Akşam saatlerinde, özellikle karanlık ve sessiz olduğunda, bu küçük hayvanların kemirme, tırmalama, yürüme veya yemek yeme sesi duyulabilir.
Ev faresi idrarı, diğer kemirgenlerle iletişimde önemli bir rol oynar. Çoğu zaman, kemirgenler dişileri çekmek veya diğer erkekleri uyarmak için bir alan işaretler. Büyük bir kemirgen popülasyonuna sahip bir alanda veya kemirgenler uzun süredir mevcut olduğunda belirgin bir koku fark edilebilir.
Wiki : Fare
Haşere Sorununuz Mu Var?