Çok az sayıda ev sahibi evlerine giren ve saklanan bir farenin nereden girdiğini tespit edebilir. Çünkü bu küçük kemirgenler içeriye giriş sağlayan çatlakları ve boşlukları bulmada uzmandır. Evde fare olmasının bir çok sebebi vardır. Fareler eve nasıl girer ? Tüm detayları ile fareleri size tanıtıyoruz 🙂
Bu canlılar vücutlarını inceltme konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahiptir, böylece yarım santimetre boyutunda bir çatlaktan veya bozuk para büyüklüğünde bir delikten geçebilirler.
Dikkat edilmesi gereken en önemli yerler şunlar olabilir;
Buzdolabı, fırın veya çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların altına saklanmayı sever.
Neden?: Bu bölgeler genellikle sıcak, karanlık ve sessizdir. Ayrıca, buradaki elektrik kabloları kemirilerek yuva yapımında kullanılabilir.
Evdeki kilerler, onlar için yiyecek depoları gibi işlev görür. Özellikle un, makarna ve tahıl saklanan yerler onların ilgisini çeker.
Neden?: Gıda kaynaklarına yakınlık, kemirgenlerin burada yuva kurmasını kolaylaştırır. Ayrıca bu alanlar genellikle nadiren kontrol edildiği için güvende hissederler.
Duvarların içindeki boşluklar veya parke altındaki çatlaklara girerek saklanır.
Neden?: Bu bölgeler onlara hem sıcaklık hem de düşmanlardan korunma imkanı sunar. Ayrıca, hareket ederken görünmeden ev içinde dolaşabilirler.
Başlıklar
Bir farenin eve girme ihtimalinin en yüksek olduğu yerler kapı ve pencere aralıklarıdır. Özellikle yer ile arasında mesafe olan ve az kullanılan kapılar giriş için çok uygundur.
Evlere açık pencerelerden, açık kalan kapıdan, duvarda bulunan boşluklardan, ev giderinden, çatı gibi yerlerden girerler.
İçeri girdikten sonra, fareler yuvalarını ücra, kullanılmayan yerlere yapar ve burada hızlı bir şekilde çoğalırlar. Yuvasını dışarı da kurup, yemek bulmaya evinize gelip gitmesi de muhtemeldir.
Farelerin evlerin içinde saklanmayı seçmesinin başlıca nedenleri:
Evde saklandıklarında yuva yaparlar, çoğalırlar ve insanların kendilerine sunduğu bol gıdalarla beslenirler. İlk bakmanız gereken konu ; Eve nasıl ve nereden girdiklerini tespit etmek olacak.
Farelerin Dışarıda ve Dış Mekanda Saklanma Yerleri:
Açık havada yaygın olarak bu gibi yerlerde bulunur.
Farelerin Evde Ve Kapalı Alanda Saklanma Yerleri Nerelerdir ?
Bu gibi yerler, yuvalarını oluşturma, gizleme ve kendilerine özgü yaşam tarzlarını yaşamaları için en yaygın noktalardan bazılarıdır.
Evinizde olduklarından şüpheleniyorsanız hemen ev faresi istilası belirtileri yazımızı okumanızı öneririz.
Fareler farkındalığı yüksek akıllı canlılardır. Koku değişiklikleri ve ortamdaki eşyaların yer değişiklikleri bile hemen ve hızlıca fark ederler. Gezinme rotalarını dikkatlice takip ederler. Güzergahlarını ve saklandıkları yerleri yeni güvenli alanlar belirlemeden değiştirmezler. Onları saklandıkları yerden çıkarmak için dikkat çekici cabaların çoğu orada daha fazla saklanmalarına sebep olacaktır. Bunun için kendilerini güvende hissettikleri zaman hareket etmektedirler. Fare tuzakları ve özellikle kemirgen istasyonlar tam olarak onları saklandıkları yerden çıkarmak için çok etkilidir. Çünkü fare istasyonunun içinde onun ilgisini çekecek koku ve lezzette zehirli yem bulunmaktadır. Aynı zamanda istasyon içinin kapalı ve karanlık olası kendini güvende hissetmesini sağlayacaktır. Bu yöntemle onları saklandıkları yerden çıkarabilir ve ölü yada canlı olarak yakalayabilirsiniz. ilaclama.com.tr olarak uyguladığımız farelere karşı %100 başarı sağladığımız nokta doğru uygulama ve doğru istasyon tercihidir. Profesyonel olmayan Uygulamada yapılabilecek bir kaç hata bile onların istasyonu kullanmasını ve onları saklandıkları yerden çıkarmanızı engeller.
Evde saklanan fareyi bulmak oldukça güç olmaktadır fakat önerebileceğimiz yöntemi maddeler halinde sizler için açıkladık;
Unutulmamalıdır ki farelerin saklandığı yeri bulmak oldukça güç olabilir. Bunun yerine direk onları üstüne çeken fare kovucular ile direkt olarak saklandıkları yerleri bulmadan etkisiz hale getirebilirsiniz. ilaclama.com.tr bu konuda bir çok farklı metot ve donanım tecrübesiyle sizlere %100 etkili çözüm sunmaktadır.
Ev fareleri, sıcaklık, hali hazırda mevcut olan gıda ve su kaynaklarına yakınlık, yırtıcılardan korunma gibi sebepler ile yuvalamak için evleri seçerler.
Yuvalar genellikle çatı alanları, zeminlerin altı veya duvar boşlukları, barakalar, bodrumlar, saklama kutuları gibi yerlerde, iyi bir gıda kaynağına, güvenli, sıcak bir alana erişimin olduğu yerlerde inşa edilir.
Açık havada, tarla fareleri kuru ot yuvaları inşa edecek yuvaları kazacaklar, ancak aynı zamanda kayalar ve yarıklar arasında da yuva yapmayı denerler.
Ana öncelikleri kediler, tilkiler, kuşlar ve hatta sıçanlar gibi diğer kemirgenler de dahil olmak üzere yırtıcıların erişemeyeceği bir yuvalama sitesi inşa etmek olacaktır.
Fareler kapalı alanlara yemek, su, saklanmak ve yuva yapmak üzere gelebilir. Bu davranışların hepsi hayatta kalmak ve üremek üzere yönlendirilen eylemlerdir.
Onların neye geldiğini detaylıca anlattığımız yazımızı okumak ve bu konuda çok özel bilgiler öğrenmek için mutlaka tıklayınız; Fare Neye gelir ?
Fare ilaçlama hizmetlerimizi 25 yılın üzerinde bir tecrübe ile Sağlık Bakanlı Ruhsatlı ve Tse belgeli olarak gerçekleştiriyoruz. Fareler ile türleri belirlenerek mücadele edilmesi gerekir. Her türün birbirine benzeyen fakat daha farklı beslenme ve öğrenme davranışları vardır. ilaclama.com.tr uzmanları olarak farelerle mücadelede sizlere %100 memnuniyet garantisi sağlıyoruz.
Fare ilaçlama hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için mutlaka tıklayınız: Fare İlaçlama
Profesyonel böcek ve haşere ilaçlama hizmetlerimiz için mutlaka tıklayınız: istanbul böcek ve haşere ilaçlama
Haşere Sorununuz Mu Var?