Gümüşçün Böceği Yumurtaları
Dişi gümüşçün böceği, yaşamları boyunca birçok yumurta üretme yeteneğine sahiptir. Yumurtalar, türlere bağlı olarak günde iki veya üç kişilik gruplar halinde veya 2 ila 20’lik kümeler halinde serilir. İstila edilmiş bir evde çeşitli alanlarda depolanabilirler. Gümüşçün böceği yumurtaları genellikle küçük çatlakların veya yarıkların içine yerleştirilir, bu da bunların bulunmasını zorlaştırır.
Başlıklar
Gümüşçün böceği yumurtaları elips şeklindedir ve yaklaşık 1 mm uzunluğundadır. Başlangıçta yumuşak ve beyaz olan gümüşçün böceği yumurtası sertleşir ve birkaç saat sonra sarılaşır.
Yumurtadan çıktıktan sonra gümüşçün böceği beyaz renktedir, ancak yetişkinlik döneminde gümüş ya da gri olmak üzere gelişirler. Gümüşçün böceği tamamen değişime uğramış olarak yumurtadan çıkarlar. Küçük yetişkinler gibi görünürler. Larvaları tam boyutlarına ulaşmadan önce birkaç defa kabuk değiştirirler. Yetişkin olduktan sonrada yaşamları boyunca tekrar ve tekrar kabuk değiştirirler. Bir gümüşcün böceği ömrü boyunca 50’nin üzerinde kabuk değiştirebilir.
Gümüşçün böceği yumurtaları insanlar için nadiren görülebilmesine rağmen, herhangi bir özelleştirilmiş imha planına dahil edilmesi zorunludur. Evde gümüşçün böceği kontrol yöntemleri sıklıkla gümüşçün böceği yumurtalarına karşı etkisiz kalmaktadır. Evinizde yetişkin gümüşçün böceği görülürse, yerel haşere kontrol uzmanınızla iletişime geçin.
ilaçlama hizmetleri hakkında Daha fazla bilgi için ilaclama.com.tr başvurabilirsiniz.
Haşere Sorununuz Mu Var?