Hamam böceği ilaçlama hizmetini onların yapısını, beslenmesini ve yaşam alanını bilerek profesyonel şekilde sunuyoruz. Bu böcekler sinsi bir şekilde saklanırlar ve çoğalırlar.
Genellikle dar çatlaklarda ve yarıklarda yaşamayı tercih ederler. Buzdolaplarının arkasında, karanlık çekmece içlerinde yaşamayı tercih ederler. Yalnızca yiyecekleri yemezler, yiyecek dışında da
maddeleri yiyebilirler. Bunları yiyerek kolayca hayatlarını sürdürmeleri mümkündür. profesyonel ilaçlama yapılması halinde bu döngü kırılır. İlaç etkisine dayanamayarak ölürler.
Artık evinizde, iş yerinizde ya da yaşam alanınızda hamam böcekleri ile birlikte yaşamak zorunda değilsiniz. Onlara çözüm bulmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Doğada yer alan canlılardan bir kısmı insan sağlığını tehdit edecek türde etkiler yaratmaktadır.
Hamam böceği ilaçlama hizmeti çok sık sunduğumuz durumlardan biridir. Birçok yerde yaşamaya uyumlu olması ve hızlı bir şekilde çoğalması varlığını devam ettirmesini sağlamıştır. Yaşadığı mekanlar arasında evlerin olması insan sağlığına etkileri olduğu için dikkate alınmalıdır.
Hamam böceği geniş bir yaşam alanına sahiptir. Kanalizasyon boruları, evlerde, duvar çatlakları, bina bodrumları, tesisat ve su boruları gibi birçok yerde yaşayabilirler. Bu durum beraberinde birçok sorunu getirir.
Taşımış oldukları salgı ve mikroplar birçok hastalığa sebep olmaktadır. Bu durum ilaçlama gibi çözüm yollarının devreye sokulmasını gerekli kılar. Özellikle oldukça hızlı üremeleri bu sorunun önünü almak zorunda bırakır.
Bu haşere her yerde karşılaşabilecek bir türdür. Müstakil evlerde buna sık rastlanır. Evlerin mutfak, banyo, dolap gibi birçok yerinde yaşayan bu canlılar temas ettikleri her şeye mikroplarını taşırlar. Bu yüzden etkili bir böcek ilaçlama firmasından yardım almak gereklidir.
Bu haşereler birçok ilaçlama işlemine karşıda dayanıklılık geliştirmiştir. Bu yüzden işleme başlamadan önce onların türünü belirlemek gerekir. Genel olarak kahverengi hamam böceği en sık karşılaşılan türdür. Buna türe uygun jel ilaçlamalarla üreme döngüsünü kırmak mümkündür.
Çoğunlukla bahar aylarında çıkmaya başlıyorlar. Bu yüzden her yıl bu aylarda ilaçlamalar büyük fayda sağlayacaktır. Evin birçok kuytu köşesinde yer alan bu canlıları kişilerin kendi imkanları ile yok etmesi mümkün değildir. Bu yüzden hamam böceği ilaçlaması her açıdan gerekli bir durumdur.
İlaçlama süresi: | 30-45 dk |
Yaklaşık ölüm süresi: | 1-14 gün arası |
Jel ilaçlama esnasında ortam terki: | Gerek yok |
Sıvı ilaçlama esnasında ortam terki: | Hamile, bebek, evcil hayvan, astım hastası |
Jel İlaçlama sonrası temizlik: | Kesinlikle yapılmamalı |
Sıvı İlaçlama sonrası temizlik: | 1-3 gün sonra |
İlaçlama öncesi ortam düzenlemesi: | Gerekli |
Türü: | Sıvı ilaçlama, jel ilaçlama |
Kokulu mu: | Hayır |
Fiyatı: | 700₺’den başlamakta |
Garanti: | Memnuniyet Garantili |
Başlıklar
Hamam böceği türleri farklı farklıdır. Böceğin türüne bağlı olarak farklı ilaç hazırlanması gerekir. Bu şekilde böceklerden daha etkili bir şekilde kurtulmak mümkün olur. En sık karşılaşılan türler arasında kahverengi bantlı, Amerikan, oryantal hamam böcekleri yer alır. Mutlaka ilaçlama yapılması ve ortamdan uzaklaştırılmaları gerekir. Aksi halde hamam böcekleri gıda zehirlenmesine yol açabilir. Bunun dışında hamam böceklerinden insana geçen farklı hastalıklar da bulunur. Dizanteri, astım hastalığı, alerjik hastalıklar, hepatit virüsü, verem mikrobu insanlara geçebilir.
Hamam böceği ilaçlama işlemi, uzmanlık gerektiren ve dikkatle planlanması gereken bir süreçtir. Profesyonel bir ilaçlama firması olan ilaclama.com.tr aşağıdaki adımları izleyerek etkili bir hamam böceği kontrolü sağlar:
İlk adım, deneyimli bir ekip tarafından ev veya işyerinizin detaylı bir şekilde incelenmesidir. Uzmanlar, hamam böceklerinin yayılımını ve gizlendiği alanları belirlemek için keşif yaparlar.
Keşif sonuçlarına göre, uzmanlarımız sizin için en uygun ilaçlama planını oluştururlar. Bu plan, kullanılacak ilaçların türü, uygulanacak yöntemler ve ilaçlama sonrası alınması gereken tedbirleri içerir.
Hamam böceği haşeresi türlerine göre farklı dayanıklılık ve beslenme şekillerine sahiptir. Bu sebeple onlar mücadele yöntemlerimiz ilaçlama türlerini de özelleştirmektedir. Bu kapsamda öne çıkan ilaçlama yöntemi sıvı ve jel olmaktadır.
Sıvı ilaçlama, hamam böceklerinin sıkça görüldüğü alanlara püskürtülerek yapılır. Bu yöntem, etkili bir şekilde böceklerin barındığı alanlara nüfuz eder ve onları yok etmeye yardımcı olur. Ancak bu yöntemi uygularken maske, gözlük ve eldiven takmanız önemlidir. Bu kişisel koruyucu ekipmanlar, ilacın uygulanması sırasında güvelik açısından önemlidir. Sıvı ilaçlama genellikle dış alanlardaki veya otopark, bodrum, depo gibi alanlardaki türlerle mücadelede etkildir.
Jel ilaçlama, hamam böceklerinin beslenebileceği yerlere küçük jel damlaları şeklinde uygulanır. Bu yöntem, sıvı ilaçlamaya göre daha az toksiktir ve evcil hayvanlar için daha güvenlidir. Jel ilaçlama, özellikle ev gibi hassas alanlarda ve gıda depolama alanlarında tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntem, onların doğrudan temas ettiği yüzeylere uygulandığından, etkili bir kontrol sağlar ve çevredeki insanlara zarar vermez.
Profesyonel ekiplerimiz, belirlenen plan ve ilaçlama türü çerçevesinde ilaçlama işlemini gerçekleştirirler. Bu aşama şu adımları içerir:
İlaçlamanın tamamlanmasının ardından, uzmanlar belirli aralıklarla tekrar ziyaretler gerçekleştirir ve sonuçları kontrol ederler. Bu, hamam böceklerinin tamamen yok edildiğinden ve tekrar yayılmadığından emin olmak için önemlidir.
Uzmanlarımız, hamam böceği probleminin tekrar ortaya çıkmaması için almanız gereken önlemler hakkında size önerilerde bulunurlar.
Bu öneriler;
Önceliğimiz sağlığınız ve güvenliğinizdir. ilaclama.com.tr tarafından haşere kontrolü için kullanılan her ürün Sağlık Bakanlığı’nca tescil edilmiştir. Ayrıca ailenize veya evcil hayvanlarınıza zarar gelmesini önlemek için ürün uygulamasında katı kurallara uyuyoruz.
Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylı sürekli eğitim programlarımız bizi diğerlerinin üstünde tutuyor. Tüm haşere kontrol uzmanlarımız, hizmet verdiğimiz bölgede tescilli ve lisanslıdır.
ilaclama.com.tr olarak hız ve hizmet sunumumuzla kendimizle gurur duyuyoruz. Bu nedenle, aynı gün veya ertesi gün sorunu çözmek için her türlü çabayı gösteriyoruz.
Hamam böceği ilaçlama hizmeti sunduktan sonra 1 hafta ile 21 gün arasında onların ölmesini sağlıyoruz. Bu süre hamam böceği türüne göre gerçekleştirdiğimiz sıvı yada jel ilaçlama yöntemine göre değiştirmektedir. sarı kahverengi alman, kalorifer böceği türlerinde jel ilaçlama yapıyoruz. Bunların ölümleri yuvalarında ve zamanla gerçekleşmektedir. Bu süre 21 güne kadar yoğunluğa göre uzamaktadır. Doğu, şark yada amerikan türlerinde ise sıvı ilaçlama sebebiyle ölüm 1 hafta içinde gerçekleşmektedir.
Evet, hamam böcekleri nadir de olsa insanların kulağına girebilirler. Bu durum genellikle gece uyurken meydana gelir ve rahatsızlık verici olabilir. Hamam böceği kulağa girdiğinde, kişinin kulağında ağrı, kaşıntı, tıkanıklık hissi ve işitme kaybı gibi semptomlara yol açabilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, en kısa sürede bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir. Kendi başınıza çıkarmaya çalışmak durumu daha da kötüleştirebilir, bu yüzden profesyonel yardım almak en güvenli yoldur.
Hamam böceklerinden evinizi korumanın birkaç etkili yolu vardır. Bu huşlardan bazıları sizleri ilgilendirirken bazılarında bizim gibi profesyonel ilaçlama firmaların desteğiyle bu sorundan kurtulmanız mümkün. İşte evinizi onlara karşı korumanın adımları:
Evinizi hamam böceklerine karşı korumanın ilk adımı, temizlik ve sanitasyondur. Evinizi derinlemesine temizleyerek başlayın. Özellikle mutfakta yiyecek parçacıklarını, yağı ve suyu temizleyin. Arka ve alt kısımları iyice temizlediğinizden emin olun. Ayrıca, çatlakları ve yarıkları doldurarak saklanabilecekleri alanları azaltın.
Hamam böceklerine karşı etkili bir yöntem olan jel yemi kullanarak ilaçlama yapabilirsiniz. Jel yemler onların çekici bulduğu ve yiyerek öldüğü bir yemdir. Dolapların, rafların, çekmecelerin ve su tesisatı giriş noktalarının yakınına jel yemi uygulayın.
Sıvı ilaçlama, zemin yüzeylerine ve süpürgeliklere uygulanabilen bir ilaçlama yöntemidir. Bu yöntem, hamam böceklerini temas halinde öldürür ve üreme yeteneklerini engelleyen bir böcek büyüme düzenleyicisi içerir. Tüm zemin yüzeylerine ilaç püskürtün ve havalandırın.
Jel ve sıvı ilaçlama ile büyük bir bölümünü öldürebilirsiniz, ancak bu böcek ilaçlarının ulaşamayacağı boşluklarda ve yarıklarda saklanabilecek hamam böcekleri olabilir. Bu nedenle, çatlaklara ve boşluklara ilaçlama yapılması önemlidir.
Evinizin dış çevresini korumak için dış mekan ilaçlaması yapılması önemlidir. Çevrenizde sürekli olarak hamam böcekleri varsa, önleyici tedbirler almalısınız. Ev ve işyerinizin çevresine sıvı ilaçlama yaparak içeri girmesini engelleyebilirsiniz.
En önemli adımlardan biri de profesyonel destek almaktır. İlaclama.com.tr, uzman ekipleriyle size hamam böceklerinden korunma konusunda yardımcı olabilir. Profesyonel böcek ilaçlama hizmeti alarak, evinizi hamam böceklerinden koruyabilirsiniz.
Hamam böceklerinden kurtulmak için profesyonel ilaçlama hizmeti almak gereklidir. Profesyonel ilaçlama hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır:
Hamamböceğinin gelmesine neden olacak bulaşık veya da dökülen kırıntı ve yemeklerin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Gıdaların muhafazalı şekilde saklanması gerekir. Mutfak aletlerinin temizliği onları hamam böceklerinin ortamda var olmasının ana sebeplerinden biri olabilir.
Evinizde dikkat etmediğiniz taktirde hamam böceğine neden olabilecek unsurlar şunlardır :
Evinizde bulunan hamam böceklerinin evinizde olmasının bir nedeni ortamda bulunan gıdalardır. Bu haşereler kimyasalları algılama noktasında hassas canlılardır.
Gıda kokuları da aslında kimyasal bileşiklerden oluşur. Gıdaları mümkünse hava geçirmez kaplara koyarak barındırmak onlara karşı alabileceğiniz önemli bir tedbirdir. Bozulabilir maddeleri buzdolabında saklayın. Meyve ve sebzeleri tezgahta bırakmaktan kaçının.
Hamam böcekleri yağ ve yağlı ürünleri çok sever. Kullandığınız küçük yada büyük mutfak araçlarını mutlaka üzerinde gıda kalıntısı bırakmadan temizleyin. Aksi takdirde ışıklar kapandığında bu durum onların evinize gelmesine ve bir ziyafet çekmelerine neden olur.
Her gece yemek yaptıktan sonra tezgahları ve masaları sildiğinizden emin olun. Ek bir koruma önlemi olarak temizleme suyunuza birkaç damla limon yağı ekleyebilirsiniz. Narenciye kokusu hamamböceklerinin geri gelmesini engeller.
Birden fazla nedenle evde hamam böceği ile karşılaşılabilir. En büyük nedeni ise yaşanılan çevre olabilmektedir. Evin düzenli olarak temizlenmesi ve çöp biriktirilmemesine rağmen evlerde hamam böceği ile karşılaşıyorsa en büyük sebep yaşanılan çevre olarak gösterilmektedir.
Eğer yaşanılan çevrede çöp biriktiriliyorsa hamam böcekleri bir yuvaya sahip olmak için eve girer. Genellikle sıcak havalarda ortaya çıkmalarının sebebi sıcağı sevmeleridir. Bu nedenle özellikle mutfakta, beyaz eşyalarının içerisinde yuva yaparlar. Bunun sebebi ise bu yerin sıcak olmasının yanı sıra mutfakta artıklar ile beslenebilmeleridir.
Hamam böceğinden kurtulmanın ilk adımı hamam böceği neye gelir? Sorusuna cevap vermektir. Evinizde hangi tür hamamböceği olursa olsun kesin olan bir şey var ki: onları evinizde ya da işyerinizde istemiyorsunuz. Yürüyerek hareket eden bu haşerenin eşyalarınıza sürünmesi sizleri ürpertiyor. Aynı zamanda hastalık yayması ve sağlıksız bir yaşam ortamı yaratması insanları tedirgin eden başlıca faktörlerdir.
Hamam böceği neye gelir? Sorusunun işte bazı sebepleri;
Evlerde insan sağlığını tehdit eden hamam böceğine karşı birçok yöntem geliştirilmiştir. Bunlardan ilki kişilerin evde doğal malzemelerden hazırladıkları karışımlardır. Sirke, karbonat, defne yaprağı, boraks gibi ürünler hamam böceğinin olduğu yerlere uygulanabilir. Unutulmamalıdır ki onlar hızlıca çoğalır. Yapmayı planladığınız müdahalenin yetersiz kalması durumunda onlar üremeye devam edecek ve durum istilaya dönüşecektir.
Hamam böceğinin bilimsel adı Blattodea olarak ifade edilmektedir. Dünya üzerinde sadece bazı türleri zararlı haşere olarak kabul edilen ve toplamda 4000’den fazla hamam böceği türü vardır. Hamam böceklerinin zararlı olma durumu ne kadar geniş alana dağıldığına, insanlara yakın alanlarda bulunup bulunmadığına ve hastalık taşıma potansiyellerine bağlıdır.
Bazı hamam böceği türlerinin dışkıları bir feromon içerir. Bu hormon onlar açısından beslenme ve toplanma bölgelerini işaretlemek için dışkılarını bırakarak kullanılır.
Hamam böceği istilasını arttıran unsurlar bol miktarda yiyecek, su ve barınak sağlayan koşullardır. Hamamböcekleri, kağıt, kumaş, deri, nişastalar ve yağ parçacıkları dahil olmak üzere hemen hemen her hayvansal veya bitkisel ürün ile beslenebilirler.
Hamam böceği genellikle gecedir. Gündüz vakti gözlemlenen herhangi bir aktif hamamböceği genellikle büyük bir istilanın göstergesidir. Hamamböcekleri bir araya gelirler ve sık sık kendilerini tımar ederler. Hamamböceği ilaçları onların bu davranışlarını kullanarak daha etkili olacak şekilde arge süreçlerinde değerlendirilmektedir.
Hamam böceği yumurtaları, bir yüzeye taşınabilen, düşürülebilen veya yapıştırılabilen kapsül şeklinde bir yumurta kutusu içinde üretilir. Yumurtadan çıktığında, nimfler yetişkin hamamböcekleriyle toplanır ve birkaç kabuk değiştirme aşamasından sonra olgunlaşır. Nimflerin kabuk değiştirme sayıları, olgunlaşma için geçen süre ve onların ömürlerine bağlıdır.
Peki hamam böceğini nasıl tanımlayabiliriz? Burada işimiz hem biraz zor hem de kolay aslında. Bunun sebebi karşımıza çıkan hamam böcekleri farklı türlere ve farklı görünümlere sahip olabilir.
Hamam böcekleri milyonlarca yıldır var olmuş ve bugün dünya genelinde binlerce türü olan bir böcek cinsidir. Yaygın olarak görülen türlerden bazıları Alman hamamböceği, Amerikan hamam böceği ve Oryantal hamamböceği dir.
Alman hamam böceği açık kahverengi tonlarında ve kehribar rengindedir. Tamamen büyüdüğünde boyutları 1-1.5 cm uzunluğundadır. Üzerinde iki adet koyu uzunlamasına şerit bulunmaktadır. Karnın aşağısına uzanan kanatları bulunmaktadır. Nadiren uçarlar, uçmaları bir sineğin uçmasında ziyade bir yere ulaşıp konmaya çalışma şeklindedir. Bunu genellikle savunma, beslenme ve çiftleşme gibi ihtiyaçlarda bile çok az kullanırlar.
Bu haşere en fazla üreyen türlerdendir ve istilacıdır. Kalorifer böceği olarak ta bilinmektedir. Yavrudan yetişkin aşamasına gelişmeleri 40 gün kadar kısa sürer. Yetişkinler genellikle yumurta kesesi taşırlar.
Amerikan hamam böceği 3.5 – 4 cm uzunluğa ulaşan en büyük hamamböceği türüdür. Kırmızımsı kahverengi renktedirler. Bacaklar daha açık kahverengi bir tona sahiptir.
Kanatları vardır ve Amerikan hamamböceği sıcak koşullarda kısa mesafelerde uçabilirler.
Doğu hamamböceği 2-2.5 cm uzunluğunda olurlar. Onlar iri boylara sahiptir. İlk bakıldığında parlak siyah renkleri dikkat çekmektedir. Erkeklerin kanatları dişilerden daha büyüktür. Yavrularda kanat yoktur.
Bu hamamböcekleri genellikle uçmaz. Bir Dişi Doğu hamamböceği yaşamı boyunca her biri yaklaşık 16 yumurta içeren 14 kapsül üretebilir. Yumurta kutusunu bir yüzeye yapıştırmadan önce yaklaşık bir gün taşır. Nimf gelişimi 6-18 ay sürebilir ve yetişkinler 3-6 ay yaşar.
Alman hamam böceği;
Amerikan hamam böceği;
Oryantal hamam böceği;
Öncelikle hamam böceği yuvaları genellikle nemli, sıcak yerlerde olmaktadır. Kapı aralıkları, duvar delikleri, beyaz eşyaların içleri gibi benzeri bölgeler yumurtaların yaşadığı bölgelerdir. Yavrusundan kurtulmak için bu bölgeler tespit edilmeli ve müdahale edilmelidir. İlaçlama yumurtalardan kurtulmak için en etkili yoldur. Evde müdahale etmek böceklerin daha fazla yayılmasına bile sebep olabilmektedir. Evde hamam böceği yavrusu ile karşılaşılması ve böceğin öldürülmesi yavrulardan kurtulmak için yeterli olmayacaktır. Bu durumda onların yavruları ile karşılaşılması normal bir yetişkin türü ile karşılaşılmasından çok daha kötü bir durumdur. Çünkü yavrularının evi hızla istila etmesi mümkündür.
Sağlık Bakanlığı onaylı hamam böceği ilaçlama hizmetimiz sayesinde hangi tür hamam böceği olursa olsun onlarda kurtulabileceğinizi garanti ediyoruz. Hamam böceklerini ilaçlamadan önce ekibimiz ilaçlama yapılacak olan alanı analiz eder.
Bu sırada böceklerin yoğunluğu, mekan büyüklüğü, böcek türü tespit edilir. Bunlara uygun işlem, ilaç ve ücret belirlenir. Artık hamam böceğinden nasıl kurtulurum diye düşünmeyin. Bizimle iletişime geçin, analizleri yapalım ve sizi hamam böceklerinden kurtaralım. Hem de oldukça uygun fiyattan!
Hamam böceği , evinizi istila ettiklerinde çok tehlikelidirler. Vücutlarında ve dışkılarında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek birçok virüs, bakteri ve parazit taşırlar. Ayrıca, saçak derileri ve dışkıları özellikle de küçük çocuklarda astım krizlerini tetikler. Sebep olabildikleri bazı hastalıklar:
Haşere türü ne olursa olsun – hamam böcekleri, karıncalar, termitler veya kemirgenler – hepsi büyük olasılıkla evinizde kolayca bulabilecekleri yiyecek ve su kaynaklarını arıyorlar. Özellikle hamamböcekleri İstanbul gibi sıcak ve nemli iklimlere rahatlıkla yaşar ve genellikle evinize getiren unsurlar şunlardır:
Lavabodaki kirli bulaşıkların üzerlerinde yemek artıkları bulunur, bu da hamamböceklerinin tam aradığı şeydir. Hamam böcekleri iki nedenden biriyle evinizdedir: ya barınak arıyorlar ya da yiyecek istiyorlardır. Kirli bulaşıkların lavabonuzda durmasına izin vermek, bu haşerelere peşinden gitmeleri ve beslenmeleri için fırsat verir.
Yerde veya tezgahta kırıntı bırakmak, hamamböceklerinin ilgisini çekecek başka bir besin kaynağıdır. Amaç, bu haşerelerin evinizde yiyecek bulabileceği tüm fırsatları ortadan kaldırmaktır. Yani kırıntıları ortadan kaldırmak için düzenli olarak tezgahlarınızı silmek ve zemini süpürmeniz gerekmektedir.
Çöp başka bir besin kaynağıdır, bu nedenle çöpünüzü sürekli olarak dışarı çıkardığınızdan ve çöp kutunuzu kapalı tuttuğunuzdan emin olun, böylece erişim noktaları kalmaz. Hatta bazı çöp torbaları, zararlıları savuşturan bir koku yaydığını iddia ediyor.
Yerdeki evcil hayvan maması, genellikle gözden kaçan büyük bir hamamböceği cazibe merkezidir. Çoğu zaman tüm yemeğini yemeyen ve daha sonrası için ortalıkta bırakan bir evcil hayvanınız varsa, sızdırmaz bir kaseye almak veya kaseyi kolayca erişilemeyecek bir yere koyabilirsiniz.
Hamamböceği hayatta kalmak için neme ihtiyaç duyar. Damlayan musluklar veya çatlak duş kapıları, konutlarda hamamböceği çeken en yaygın şeylerden bazılarıdır. Evinizde aşırı nem kaynağı varsa, bunun giderildiğinden emin olun!
Hamam böcekleri, çeşitli nedenlerle (yukarıda listelenmiştir) evinize gelirler, ancak cazibe yalnızca ilk kısımdır. Aslında hasara yol açmak için evinize GİRİŞ yapabilmeleri gerekir. Bu sinsi zararlıların evinize girmesinin en yaygın yolu şunları içerir:
Kendiniz Mücadele ederken en etkin silahınız temizlik ve kontroldür. Eğer onları çok fazla görüyorsanız bu aşamadan sonra mutlaka bir uzmandan destek almalısınız.
Hamam böcekleri kire ve pisliğe gelirler çünkü her zaman yeni yiyecek kaynakları ararlar. Hamam böceklerinden kurtulmanın en kolay yolu evinizin temiz olduğundan emin olmaktır. Aşağıdakileri yaptığınızdan emin olun:
Önemli Not: Kendin-yap doğal mücadele çözümlerini, özellikle hamamböceği gibi hızla üreyip çoğalabilen zararlılara kesinlikle önermiyoruz. Çünkü bu zaman diliminde hamam böceklerinden kurtulamadığınız gibi sorunun daha da büyüdüğünü tecrübemizle gözlemliyoruz.
*Profesyonel İpucu: Profesyonel Ruhsatlı bir haşere ilaçlama firması çağırın.
Hamam böceğine kesin çözüm üretmek için aşağıdakileri mutlaka Uygulayın:
Hamam böceklerinden kurtulmanın etkili yolları arasında ev temizliğine özen göstermek gelir. Yiyecek artıklarını hemen temizlemek, mutfak tezgahlarını düzenli olarak silmek ve gıda depolama alanlarını sıkıca kapatmak önemlidir. Ayrıca düzenli olarak ilaçlama hizmeti almak da etkili bir yöntemdir.
Evcil hayvanlarınız varsa ilaçlama yaparken onların güvenliğini göz önünde bulundurmalısınız. Profesyonel bir böcek ilacı firmasından destek almak en uygun seçenektir. Komşularınızla işbirliği yaparak ortak bir böcek kontrol programı oluşturmak da faydalı olacaktır, çünkü hamam böcekleri kolaylıkla daireler arasında geçebilir.
Hamam böceği pisliği kimsenin karşılaşmak istemeyeceği durumlardan biridir. Karabiber veya siyah kum tanelerine benzerler. Hamam böceği dışkısı görmek ortamın istila edildiğinin en büyük habercisi olabilir. Evlere genel olarak su ve yiyecek bulmak için giren hamam böcekleri sağlık açısından büyük tehdit oluşturmaktadır.
Hamam böceği pisliği hakkında daha fazla bilgi için mutlaka okuyun : hamam böceği dışkısı
Hamamböcekleri, nemli, sıcak ve ışık almayan yerlere yumurtalarını bırakır. Yumurtalar otheka adı verilen koruyucu keselerin içindedir ve bir kapsülde yaklaşık 50-60 yumurta bulunabilir.
Dişiler, uygun koşulları bulduklarında haftada bir yeni yumurta kapsülü üretebilirler. Hamamböcekleri, evlerimizde çabuk üreyen ve hakimiyetlerini ele geçiren zorlu böceklerdir. Ancak birkaç önlem alarak bu böceklerle mücadele edilebilir.
Hamam böceği pisliği hakkında daha fazla bilgi için mutlaka okuyun: hamam böceği yumurtlaması
Haşere Sorununuz Mu Var?