Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
Türkiye'nin
1 numaralı
ilaçlama firması!
700 TL'den başlayan fiyatlarla!
çekirge

Çekirge

Çekirge  örümcekler, akrepler, yengeçler ile aynı sınıfta yer alan eklembacaklılar ailesine aittir.

Çekirgeler birbirinden çok farklı renklere ve görünüme sahip olabilir. Bazı türler bir yaprağı taklit edecek görünüme sahiptir. Çekirgelerin ortak vücut parçaları şunlardır; Baş göğüs ve karın.

Çekirgelerin iki büyük gözü, koku ve dokunma organları olarak görev yapan bir çift anteni vardır.

Çekirgenin göğsü ve karnı sert kitinden yapılmış bölümlere sahiptir. Çekirgelerin altı bacağı ve kanatları vardır. Eğer kanatları varsa, göğüs kafesinde bulunur. En arka bacakları çekirgeleri tanımlamada bizlere yardımcı olmaktadır çünkü kanca görünümüne sahiptir.

Dişi çekirgeler genellikle erkeklerden daha büyüktür ve yumurtlayıcıları alt sıraya adını verir. Bazı çekirge türleri, arka ayaklarındaki mandalları ön kanatlarının parçalarına sürtünerek dişileri çekmek amacıyla ses çıkarır.

Çekirgeler, diğer böceklere nazaran büyük başkalaşım geçirmezler.  Yumurtadan çıkan yavru çekirgeler yetişkinlerin küçük ve kanatsız formları olarak görünürler.

Uygun şartlar altında çekirgeler büyük sürüler oluşturmak için renklerini, davranışlarını ve diğer özelliklerini değiştirebilirler.

Yeryüzünde çekirgeler iyi protein kaynağı olduğu için afrika ve uzak doğu ülkelerinde gıda olarak düzenli şekilde tüketilmektedir.

Bilim adamları en az 11.000 çekirge türünü tespit edebildiklerini ve daha birçok türün keşfedilmemiş olduğunu düşünüyorlar.

Dünyanın en büyük çekirgesi çit çekirgesidir. Bu tür Avustralya’da yaşar ve 10 cm uzunluğa kadar büyüyebilir!

Çekirgelerin belirleyici özelliklerinden biri kendi vücut uzunluğundan çok fazla zıplayabilmesidir. Genel olarak bir çekirge uzunluğunun 10 ila 20 katı arasında zıplayabilme yeteneğine sahiptir. Yırtıcılardan kaçmak için ya da sadece bir yerden diğerine geçmeleri gerektiği için atlarlar.

Birçok çekirge türü bulunduğu alana çok iyi kamufle olmaktadır. Uzun otların içinde saklandıklarında yok olurlar. Bazı türler rahatsız edildiklerinde kanatlarını açar ve yırtıcıları parlak bir renk parlamasıyla korkutur.

Çekirgeler genellikle yalnız yaşar, ancak uygun koşullar gerçekleştiğinde sürüler oluşturabilirler. Çekirge sürüsü büyüklüğü bazen milyarlarca üyeden oluşabilir.

Yetişkin çekirgeler, türlere bağlı olarak 0.5 cm ila 9 cm arasında değişir. Çoğu çekirge yeşil veya kahverengi tonlarında renklere sahiptir. Çekirgelerin renkleri kamuflaj görevi görür ya da potansiyel yırtıcıları tehlikeli olduklarını düşünmeleri için kandırır. Bir çekirgenin ömrü yaklaşık 12 aydır.

 

Çekirge Ne Yer?

çekirge ne yer

Çekirgelerin çoğunluğu otçuldur ve birçok farklı bitki türü ile beslenmektedir. Çekirgelerin çok farklı habitatlarda yaşadığı göz önüne alındığında bu durum bir çok farklı bitki türü ile beslendikleri anlamına gelmektedir.

Genel olarak incelendiğinde çekirgeler yerel olarak bol bulunan bitkileri yerler. Çekirgeler seçici olmasalar bile bazı bitkileri beslenme açısından diğerlerine göre daha fazla tercih edebilirler.

Bazı çekirgeler zehirli bitkiler ile beslenmektedirler. Bunun sebebi kendilerinin diğer canlılar tarafından avlanmasını engellemek amacıyla zehirleri vücutlarında depolamasıdır. Tüm bunlara ek olarak bazı çekirgeler et ile beslenmektedir. Yedikleri bazı besinler şunlardır:

  • Yulaflar
  • Buğday
  • Mısır
  • Yonca
  • Arpa
  • Çavdar
  • Pamuk
  • Çimler
  • Çiçekler
  • Yapraklar
  • Tohumlar
  • Leş canlıları
  • Yosun
  • Mantarlar

Çekirgeler ağırlıklı olarak bitkileri yerler. Bununla birlikte eğer beslenmelerine yetecek bitki yoksa protein elde etmek için leş veya hayvan dışkısı da yiyeceklerdir.

Daha az yaygın olarak yenen yiyecekler arasında mantarlar, yosun ve kabuk bulunur.

Tahıllar, çiçekler ve otlar tercih ettikleri yiyeceklerdir ve fırsat verildiğinde onları zevkle yiyeceklerdir.

 

 

 

Çekirge Nasıl Kovulur ?

Çekirge sorunu yaşıyorsanız popülasyonu kontrol etmek ve bitkilerinizi korumak için daha ciddi adımlar atmanız gerekebilir:

  1. Doğal avcıları kullanabilirsiniz: Birçok doğal çekirge avcısı bahçeniz için doğal bir haşere kontrol yöntemi olarak hizmet etmeye yardımcı olacaktır. Kuşlar, kertenkeleler. Bahçenizin etrafında örümcek ağları görürseniz, örümceklerin çekirge ve diğer sinir bozucu böcekleri yiyebilmesi için bunlardan birini veya ikisini yalnız bırakmayı düşünün.
  2. Bitkilerinizi tozlayın: Çekirgeler bahçenizdeki bitkileri hedef alıyorsa, bu bitkilerin yapraklarını ve saplarını, böceklerin ağız kısımlarına yapışacak ve onları yiyemeyecek hale getirecek çok amaçlı un veya kaolin kili ile tozlamayı deneyebilirsiniz.
  3. Yem tuzakları kurun: Çekirgeleri çekmek ve öldürmek için ayarlayabileceğiniz birçok yem tuzağı türü vardır. Kolay bir DIY yem tuzağı pekmez tuzağıdır – bahçenizin yakınında yüzde 90 su ve yüzde 10 pekmezle dolu bir kase koyun. Pekmezin şekeri, böcekleri üzerine çekecek ve bu haşereler suyun içinden çıkamayacaklardır.
  4. Profesyonel ilaçlama Hizmeti Alın : Çekirgeleri kontrol edemiyorsanız profesyonel çekirge ilaçlama hizmeti ile onlardan hızlıca kurtulabilirsiniz. İlaclama.com.tr uzmanları her zaman sizlere yardım etmeye hazırdır.

 

Çekirgeler Bahçelere Neden Gelir?

    1. Lezzetli ürünler: Çekirgeler özellikle yonca, mısır, otlar ve küçük tahıllara ilgi duyarlar, fakat çok çeşitli bitki maddelerini yiyebilirler. Bu bitkilerden herhangi birini yoğun bir şekilde ekerseniz, bahçenize çekirge sürüleri çekiyor olabilirsiniz.
    2. İyi saklanma yerleri: Çekirgeler daha fazla besin kaynağı sağlayan ve yırtıcılardan kendilerini gizleyen ve yumurta bırakacak yerleri sağlayan yoğun yabani otları ve bitki örtüsüne sahip alanları tercih ederler.
    3. Çok az yırtıcı hayvan: Çekirgeler kuşlar, örümcekler ve kertenkeleler gibi az sayıda doğal yırtıcı hayvana sahip bölgelerde doğal olarak daha bol olacaktır.

 

 

Çekirge Nerede Yaşar?

Ot ve beslenebileceği diğer bitkilerinin bol olduğu habitatlarda yaşarlar. Bu temel olarak yeryüzünde aşırı kuru veya aşırı soğuk olmayan herhangi bir yer anlamına gelmektedir. Birçok çekirge türü bitkilerin çok uzun büyümediği yerleri tercih eder, ancak bazıları nemli ormanlarda veya çalılıklarda bulunabilir. Çekirgeler ayrıca şehir parklarında, banliyö bahçelerinde ve binaların bahçelerinde kolayca bulunurlar.

 

Çekirgenin Bahçeler Üzerindeki Etkisi

Bahçenizde az sayıda gördüğünüz çekirgeler için endişelenmenize gerek yoktur. Ekosistemde kuşlar ve kertenkeleler ağırlıklı olarak çekirgelerle beslenmektedir.

Bununla birlikte çekirge sayısının artması endişelenmeniz gereken bir durumdur. Çok sayıda çekirge bir sebze bahçesini tahrip edebilir. Yetişkin çekirgeler günde vücut ağırlığının 10-20 katı arası ürünü tüketebilir. Yaprak ve bitki saplarının çok büyük bir kısmını yiyebilirler ve bitkinin kalan kısmı gelişmesi için yeterli olmaz. Bahçe bitkilerinizin yapraklarında, saplarında, meyvelerinde veya sebzelerinde çok sayıda yırtık, çiğnenmiş delik görürseniz, çekirge istilası ile karşı karşıya olabileceğiniz anlama gelmektedir.

 

Çekirge İlaçlama

çekirge ilaçlama

25 yıllık ilaçlama tecrübemizle profesyonel çekirge ilaçlama hizmetleri sunuyoruz. Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı, Tse ve Iso belgeli çekirge ilaçlama hizmetlerimizle yaşam alanlarınızı huzurla kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlaçlama Fiyat Modülü
villa ilaçlama Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
parazit ilaçlama Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

Bu kısımda müşteri yorumu bulunmuyor. İlk ekleyen siz olun!
İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Whatsapp Danışma