Latin adı: Family Lepismatidae
Nasıl görünürler?
Renk: beyaz kahverengi-gri veya mavimsi-gümüş rengi
Şekil: gümüşcün böceği gözyaşı damlası şeklindeki böceklerdir.
Uzunluk: 12-19 mm uzunluktadır.
Kuyruk: Arka kısımdaki üç uzun kıldan oluşur
Profesyonel gümüş böceği ilaçlama, uzman ve sertifikalı kişiler tarafından yapılan etkili bir mücadele yöntemidir. ilaclama.com.tr Profesyonel ilaçlama uzmanları, özel ekipman ve güvenli ilaçlar kullanarak gümüş böceği sorununu kökten çözebilirler. Bu uzmanlar, ev sahiplerine önerilerde bulunarak evin temizliği ve önlemler konusunda bilgi sağlarlar. Profesyonel bir gümüş böceği ilaçlama hizmeti uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Ev sahiplerine huzurlu bir yaşam ortamı sunar.
Gümüşcün Böceği, nemi seven, kağıt ve nişastalı malzemelerle beslenen ev haşereleridir. Genellikle depolama alanlarında karton kutuların içinde veya çevresinde bulunurlar. Mümkünse plastik hava geçirmez saklama kutuları kullanın.
Yeniden istilayı önlemek söz konusu olduğunda, nemi ve giriş noktalarını ortadan kaldırmak savaşın yarısıdır. Yapının çevresinde mümkün olduğunca çok sayıda çatlak, yarık ve boşluk kapattığınızdan emin olun. Kalan sudan kurtularak ve sızan tüm su tesisatı tesisatını düzelterek olabildiğince nemi azaltın.
Başlıklar
Bu sayfa genel bir Gümüş Böceği kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Gümüş Böceğinin kontrolünü elde edeceksiniz. Bu kılavuzu okuyun ve önerilen ürünleri kullanın.
Gümüş böceği, hem ev sahipleri hem de işletmeler için ortak bir sorundur. Bunlar, metalik bir parlaklığa, uzun antenlere ve arkalarında kıl benzeri üç uzantıya sahip ince böceklerdir. Ezildiklerinde toz halinde bir kalıntı bırakırlar.
Gümüşçün Böceği genellikle banyolarda, mutfaklarda, depolama alanlarında ve yüksek nemli ve dağınık diğer yerlerde bulunur. Gümüşçün Böceği genellikle karton kutularda, saklama kutularında ve diğer kağıt ürünlerinde otostopla içeri getirilir. Ayrıca yapının etrafındaki çatlaklardan ve yarıklardan da girerler.
Gümüş Böceği insan sağlığı için bir tehdit oluşturmaz, ancak kağıt ürünler, yapıştırıcı, kuru gıda ürünleri ve giysilerle beslenir. Uzun ömürleri ve hızlı üremeleri nedeniyle, ilaçlama edilmezse önemli hasara neden olabilirler.
Evinizde Gümüş Böceği ile karşılaşırsanız, ilaclama.com.tr uzmanlarından mutlaka yardım isteyiniz. Haşere kontrol profesyonellerinden oluşan ekibimizin uzman tavsiyelerini kullanarak Gümüşçün Böceğinden nasıl hızlı ve uygun bir şekilde kurtulabileceğimizi öğrenebilirsiniz.
Gümüş Böceği genellikle sürünen diğer haşerelerle karıştırılır. Gümüşçün Böceği, yaklaşık 4 cm uzunluğunda ve sert bir dış iskelete sahip katı gümüş renkli böceklerdir. Balığa benziyorlar ve hareketleri birbirine çok benziyor, bu nedenle gümüş balığı olarak adlandırılmalarının nedeni budur. Başlarında 2 uzun anten ve arka tarafında 3 belirgin “kuyruk” veya kıl bulunur.
Bir Gümüşçün Böceği olarak uğraştığınız haşereyi doğru bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tam olarak emin değilseniz, müşteri hizmetleri hattımızla iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olacağız.
Mülkün Gümüş Böceği aktivitesi açısından incelenmesi çok önemlidir. İlaçlama uygulamadan önce Gümüşçün Böceğinden hangi elverişli koşulların etkilediğini ve nerede barındırıldığını bilmeniz gerekir. Gümüşçün Böceği, düşük yaya trafiği olan karanlık, yüksek nemli bölgelerde yaşamayı tercih eder. Gümüşçün Böceği da gecedir, bu nedenle muayenenizi gece yapmanızı öneririz.
Gümüş böceği nerede saklanır?
Gümüşçün Böceği sığındığı en yaygın yerler banyolar, mutfaklar, çamaşır odaları, çatı katları ve bodrumlardır. Ayrıca genellikle lavaboların altında, küvetlerde, saklama kutularında, kitaplıklarda, eski kağıt yığınlarında (dergiler, gazeteler vb.), Dolap raflarında, duvar kağıtlarının arkasında, duvar boşluklarında, pencere veya kapı çerçevelerinde ve süpürgeliklerde bulunurlar.
Gümüş böceği yumurtadan erişkinliğe süreci genellikle dört ay kadar sürer. Hemimetabolis böcekleridir, yani üç aşamada gelişirler:
Gümüşçün böceği yumurtaların doğrudan döllenmesiyle üremezler. Çiftleşme dansı yaparlar. Aşamaları şu şekildedir:
1-Böcekler antenleri ile birbirlerine dokunurlar.
2- Dişi kaçar.
3-Erkek ve dişi tekrar buluşur. Erkek ve dişi yan yana dururken erkek kuyruğunu titretir.
4-Erkekler daha sonra dişi yumurta keselerine küçük sperm paketleri bırakır.
Yumurtalar
İklim şartlarına ve türlere bağlı olarak, yumurtaların yumurtadan çıkması 19 ila 60 gün sürebilir. Nemli koşullar daha uygundur, ancak gümüşçün böceği hemen hemen her ortamda gelişebilir.
Dişi gümüşçün böceği günde iki ila yirmi adet arası yumurta üretebilir. Zararlı, yumurtaları bir evin veya çatı katının etrafındaki çatlaklara bırakarak bulunmalarını zorlaştırır. Diğer bazı böceklerin aksine, Gümüşçün böceği tüm yıl yumurta üretebilir.
Larva
Yumurtadan çıktıklarında, Gümüşçün böceği larvaları yetişkinlerin minyatür versiyonlarıdır. Gelişim sırasında bir dizi kabuk değişiminden geçerler ve yaşamları boyunca kabuk değiştirmeye devam ederler. Bazı türlerde 50’den fazla kabuk değişimi olabilir.
Yetişkinler
Tipik olarak, Gümüşçün böceği yaklaşık üç veya dört ay içerisinde yetişkin hale gelir. Soğuk iklimlerde, olgun bir yetişkinin gelişmesi iki yıl kadar sürebilir.
Etraftaki çevrenin Gümüşçün böceği gelişimi ve Gümüşçün böceğinin ne kadar yaşadığı üzerinde büyük etkisi vardır. İdeal yüksek sıcaklık ve nemli ortamlarda, bu böcekler yaklaşık üç yıl yaşayabilir.
Halk arasında Nem böceği yada rutubet böceği olan bu haşereler gümüş böceği yada gümüşçün böceği olarak bilinen canlılarla aynı haşerelerdir. Nem böceği hızlı hareket eder ve tırmanma kabiliyetleri gayet yüksektir.
Yiyecek veya su olmadan haftalarca hayatta kalabilirler. Buna rağmen uzun süre hayatta kalabilmeleri için yüzde 70 ila 90 arasında yüksek nemli ortamlarda bulunmaları gerekir. Nem böceği oda sıcaklığındaki (21-29 derece C) alanları tercih eder.
Geceleri hareket etmeyi seven canlılardır. Gün boyunca çatlaklarda veya boşluklarda çatlaklarda saklanmayı veya beklemeyi tercih ederler.
Nem böceği oturma odaları, yatak odaları, banyolar, çatı katları, bodrumlar, garajlar ve asma katlar olmak üzere bir evin heryerinde bulunabilirler. Aslında özellikle çatı araları bol miktarda nem, selüloz, nişasta ve ölü böceklere sahip oldukları için sıcak aylarda nem böcekleri için ideal üreme alanlarıdır. Bu alanlardan evlerin içine de kolayca yayılabilirler.
Nem böceklerinin ofisler, mağazalar ve kütüphaneler gibi ticari yapıları da oldukça fazla şekilde istila ettiği bilinmektedir. Bu alanlara genellikle dışarıdan istila ettikleri yerlerden gelen karton, kitap vb. gibi malzemelerle gelirler.
Yiyecek ararken uzun mesafeler kat ederek çok fazla alanı gezerler. Kendilerine uygun besin kaynaklarını bulduklarında kaynağa yakın yerde bulunurlar.
Konutlar ve binaların içinde duvar boşlukları, alt zemin, çatı katları vb. Dahil olmak üzere çeşitli alanlarda üreyeceklerdir.
Nem böceği genellikle kağıt eşyalar, tutkal yapışkanlar, giysiler ve un ve yulaf gibi gıda maddeleri ile beslenir. Proteinleri karbonhidratlara tercih ederler. En sevdikleri protein yemekleri arasında kurutulmuş sığır eti ve gümüş böceği türünün ölüleri veya yaralıları bulunur.
Dişi nem böceği günde yaklaşık bir ila üç yumurta bırakır. Yumurtalarını çatlaklara, nesnelerin altına veya açık alanlara bırakabilir. Gelişim süresi için en uygun koşullar, oda sıcaklığı ve en az yüzde 50-75 nemli alanlar için üç ila dört aydır. Aksi takdirde, iki ila üç yıla kadar sürebilir. Nem böcekleri genellikle üç yıla kadar yaşar.
Nem böceği genellikle banyo, bodrum ve çatı katları gibi evdeki nemli, nemli alanlarda görülür.
Nem böceği özellikle eşyalara zarar veren haşerelerdir. İç mekanlarda giysilerdeki, döşemelerdeki, duvar kağıdı ve kitap gibi kağıt eşyaları çiğneyerek delikler açarlar ve maddi hasara neden olurlar. Bu nedenle bir istila ile uğraşıyorsanız nem böceklerinden kurtulmak çok önemli bir konudur.
Rutubet böceği adını özellikle nemli ve ıslak alanlarda çok fazla görülmesinden almaktadır. Gümüş böceği, nem böceği, rutubet böceği bu haşereye verilen isimlerdir.
Rutubet böceği, vücudunun arka ucundaki üç uzun kıl veya kuyruk benzeri yapısı ile diğer haşerelerden net olarak ayrışır.
Rutubet böcekleri Türkiye genelinde bir çok yerde bulunur. Genellikle evlerin banyo, bodrum ve çatı katları gibi evdeki nemli alanlarda görülür.
Saklanmayı ve gizli hareket etmeyi severler. Neden oldukları hasarı tespit ettiğimizde istila çoktan başlamış demektir.
Rutubet böceğinin kanatları yoktur, ancak çok hızlı hareket ederler. Yetişkin rutubet böceği 1-2 cm arasında vücut uzunluğuna sahiptir. Düz bir gövdeye sahiptir ve şekilleri genellikle bir gözyaşı, havuç veya balığa benzer. Vücutlarının ön kısmındaki geniş bombe arkaya doğru daha da sivri bir görünüm alır.
Aynı zamanda iplik benzeri antenlere ve geniş ölçüde ayrılmış küçük bileşik gözlere sahiptirler. Yavru rutubet böcekleri yetişkinlere benzer, ancak büyüklükleri daha küçüktür.
Hasar verdikleri materyallerde delikler, yüzeylerde çizikler olabilir. İstila edilen eşyalarda sarı lekeler, pullar veya dışkılar (küçük karabiber benzeri) görülebilir.
Bu haşereler tipik olarak bodrumlar, çatı katları ve banyolar dahil olmak üzere evin nemli ve ıslak alanlarında bulunabilir.
Parke böceği olarak bilinen ve karşımıza parkelerin süpürgeliklerine ve altlarına çok fazla giriş çıkış yaparken çıkan bu haşere aslında gümüş böceği haşeresinin. kendisidir. Tabi ki parkeler ahşap olması sebebiyle farklı haşereleri de bu alanlara çekebilir. Fakat 20 yıllık ilaçlama tecrübemizle parke böceği şikayetlerinin geneli gümüş böceği kaynaklıdır.
Parkelerin altının beton olması ve her zaman nemli ve karanlık bir ortamı muhafaza etmesi sebebiyle gümüş böcekleri parkelerin altlarına aralarına çok fazla ilgi gösterirler. Aynı zamanda doğada çürüyen ahşap ve bitki materyalleriyle de beslenebilen bu canlı için su almış, eskimiş, rutubet barındıran parkeler ciddi bir haşere riski oluşturur.
Parke böceği istilasını tespit ettiyseniz, Hızlıca ilaclama.com.tr haşere uzmanlarına ulaşarak çözüm talep edebilirsiniz. İstila çok yoğunsa uzmanımız parkelerinizin sökülmesini isteyerek ilaçlama hizmetini planlamak isteyebilir. Yada parke ve süpürgelik alanları incelenerek bu alan komple ilaçlanıp ilacın belirli bir süre kurmaya beklenmesini isteyebilir.
Çoğu iklimde gelişebilen gümüşcün böceği, bodrum, tavan, mutfak ve banyo gibi karanlık ve nemli ortamlarda yaşamayı tercih ederler. Özellikle kağıt ve nemli giysilerden etkilenirler. Genelde garajlarda ve hangarlarda depolanmış kutularda bulunurlar.
Gümüşçün Böceği için aşırı nemli bölgeleri araştırmalısınız. Mutfak ve banyolarda, olası sızıntılara karşı lavaboların altını kontrol edin. Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gibi aletleri kontrol edin Gümüşçün Böceği aktivitesi için kilerlere ve kuru yiyeceklere bakın. Dışarıda, ıslak malç, ıslak yaprak çöpü ve sızdıran musluklar gibi nemi tutan alanları kontrol edin. Gümüşçün Böceği ve yüksek nemli alanları keşfettiğinizde, ,İlaçlama uygulayacağınız yer burasıdır.
Gümüşcün böcekleri tahrip edici beslenme alışkanlıkları ile bilinir, çoğu zaman kağıtları, kıyafetleri ve duvar kağıdına zarar verir. Gümüşcün böceği karbonhidratlar, özellikle şekerler ve nişastalar ile beslenir. Selüloz, şampuan, kitaplarda tutkal, keten, ipek ve ölü böcekler besin kaynağı olarak kullanabilirler. Açılmamış gıda ambalajlarında bulunmuşlardır.
Genellikle ev sahipleri gümüşcün böceğini bilmeden evin içine taşırlar. Gümüşcün böcekleri evin içine girdiklerinde depolanmış karton ve plastik kutular üremeye ve çoğalmaya müsait alanlardır.
Bodrumlar ve sürünme alanları gibi sıcak ve nemli alanlar, gümüşcün böceğini çekiyor. Bu haşere temel çatlakları, yırtılmış yüzeyler veya kapıların etrafındaki boşluklar yoluyla evlere girerler.Yemek bulaşıklarını açık bir şekilde dışarıda bırakmak ta gümüşcün böceğini çekecektir.
Gümüş böceği neden olur? Sorusunu çok daha detaylı bir şekilde sizler için yanıtladık. Tıklayın tüm detayları öğrenin; Gümüş böceği neden olur ?
Gümüş böceği genellikle insanlar ve mülkler için risk oluşturur. Hastalık bulaştırmazlar, ancak bu haşereler bazı insanlarda alerjiyi tetikleyebilirler ve diğer haşereleri çekebilir. Gümüş böceğinin varlığı bazen halı böceklerini çeker ve garip görünüşleri nedeniyle rahatsızlık yaratır.
Haşereler ve verdikleri zararlar kendi içlerinde gruplandırılmaktadır. Özellikle Hamamböceği ve fareler sağlığımızı tehdit eden haşere grubunda yer alırlar. Termitler ve marangoz karıncaları gibi haşereler evlere ve yapılara zarar veren haşerelerdir. Gümüş böceği gibi haşere bu zararların hepsini tek başına verebilen bir haşeredir. Şimdi gümüş böceği zararlarını sizler için açıklayacağız.
Gümüş böceği zararları şunlardır;
Gümüş böceği termitler ve marangoz karıncaları gibi evinizin ahşabını veya evinizin temeline hasarlar veremese de yine de bir eve cok ciddi hasarlar verebilirler. Evinizde ki duvar kağıtları veya içinde yapışkan yada nişasta bulunan tüm yapı ve dekoratif ürünlere zarar verebilirler.
Mutfaklarımızda ve kiler alanlarımızda gümüş böceğinin de ilgisini çeken fazla ürün bulundururuz. Gümüş böcekleri kağıt ve ambalajları çiğneyerek zamanla parçalayabilen haşerelerdir. Bu sayede birçok gıda paketinin içine girebilirler. Hedefledikleri yiyeceklerden bazıları şeker, un ve bakliyatlardır.
Evinizde gümüş böceği görüyorsanız ve onları akşam yemeğinizde görmek istenmiyorsanız özellikle karton ve kağıt ambalajlı ürünleri kapalı plastik kaplara koymak iyi bir tedbirdir.
Gümüş böceklerinin karşılaştığımız en büyük zararları evimizde veya işyerimizde eşyalarımıza verdiği zararlardır. Evinizde bir gümüş böceğinin beslenmek amacıyla kullanabileceği birçok eşya vardır.
Banyoda diş macunu üzerindeki artıkları kemirirken ve bu gibi eşyalarımıza zarar verirken yada kirletirken onları görebilirsiniz.
Kitap, dergi ve evraklarınızı ısırıp zarar verebilirler. Özellikle bu gibi eşyalarınızı nemli oda veya alanlarda kesinlikle bulundurmayınız.
Home ofis olarak çalışıyorsanız önemli belgelerinizi sert plastik kılıflarda veya plastik kaplarda saklayabilirsiniz
Gümüş böcekleri kıyafetlere zarar verir. Kıyafetlerinizi kıyafet çantasında saklamanız gerekir.
Duvar halılarınız varsa gümüş böcekleri sebebiyle bunlar üzerinde delikler oluşabilir.
Gümüş böcekleri ipek, keten ve pamuk gibi birçok doğal kumaşı kemirir. Sentetik elyaflar da kullanılan yapıştırıcılar ve kıyafetlerin üzerine yapılan baskılarda kullanılan nişasta bazlı ürünlerde onların ilgisini çeker. Dolaplarda veya şifonyer çekmecelerinde gümüş böceği görüyorsanız, kıyafetlerinizi kesinlikle daha güvenli bir yere koymalısınız.
Kapalı mekanlardaki gümüşcün böcekleri kişisel eşyalarınıza zarar verebilir. Gümüşcün böcekleri tahıl yerler ve kıyafet, kâğıt ve döşemeleri çiğnemek suretiyle büyük delikler açarlar. Zarar gören ürünler genellikle saklanan dosyaları, kitapları ve eski kıyafetleri içerir.
ÜREME: Gümüşcün böcekleri çiftleşmeden önce aşk dansları yaparlar. Bir dişi gümüşcün böceği türüne bağlı olarak günde 2 yumurta ile 20 yumurta bırakabilir.
Gümüş Böceği aktivitesini onayladıktan sonra ilaçlamaya başlama zamanı gelmiştir. Öncelikle tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi ve kişisel koruyucu ekipman giyerek güvende kalmayı unutmayın.
Gümüş böceğini yok etmek üzere sizlere detaylı bir rehber içerik hazırladık. onları nasıl yok edebileceğinizi öğrenmek için mutlaka tıklayın; Gümüş böceği Nasıl Yok edilir ?
Gümüş böcekleri evlerimizde bizleri rahatsız eden başlıca canlılardan biridir. Görüntüleriyle insanlarda tiksinti ve ürperti hissettiren bu yaratıklara karşı basit birçok yöntem kullanarak geçici çözümler bulabilirsiniz. Gümüş böceklerine karşı:
Ürünler kullanılmaktadır. Bu ürünlerin doğru bir şekilde uygulanmasının ardından gümüş böcekleri kısa süreliğine yaşam alanlarınızı terk edecektir. Gümüş böceği nane yağı ve diğer kokulu bitki özleri kullanılarak da uzaklaştırılabilir. Uzman tavsiyesi ve profesyonel destek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Gümüş böceklerinden kurtulmak için tercih edebileceğiniz iki farklı alternatif vardır. Bu yöntemler:
Şeklinde iki farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Şayet doğal yöntemler kullanarak veya piyasada satılan ilaçları uygulayarak böceklerden kurtulmaya çalışmanız size geçici çözüm sunmaktadır.
Profesyonel ve kurumsal firmalardan destek alarak zahmetli ve zorlu bir sürecin içine girmenize gerek kalmadan böceklere ve diğer tüm haşerelere karşı en etili çözümleri bulabilirsiniz. Gümüş böceği ilaçlama hizmetlerinden yararlanmadan önce ilaçlar kullanarak sorunları engellemek isteyen kişiler, yine firmamızdan destek alarak ilaç tavsiyesi alabilir.
Gümüşcün böcekleri genellikle ev sahipleri tarafından lavaboda veya küvette tespit edilir.Beslenirken etrafta bıraktıkları karabiber benzeri pislikler ise ev eşyalarının besin kaynağı olarak tehdit altında olduğunu gösterir.
Gümüşcün böceği geceleri ortaya çıkar ve çok hızlı hareket eder. Gümüşcün böcekleri gizemlidirler bundan dolayı çoğalma miktarı fark edilmeden çok fazla nüfusa ulaşabilirler.
Gümüşcün böceği hemen hemen her ortamda hayatta kalabilir, ancak yüksek neme sahip alanları tercih ederler. Yavru olanlar nemli alanlarda daha hızlı gelişir. Bu nedenle, bir istilayı önlemenin en iyi yollarından biri ortamdaki nem kontrolüdür. Döşeme altında delikler açın (nemin ve rutubetin tahliyesi için)Bodrumlarda, haşere hareketini engellemek için süpürgelikler kullanın Gümüşcün böceği çeşitli yiyecekler tüketebilir bundan dolayı sıkı temizlik uygulamaları potansiyel beslenme yerlerini sınırlandırarak bir istilayı önlemeye yardımcı olabilir.
Böcek ilaçlama teknisyenlerimiz her ev birbirinden farklıdır prensibi ile evinize özel çözüm önerilerini hazırlayacak ve uygulayacaktır. Gümüşcün böceği istilasının mücadelesinde profesyonel yardım almanız gereklidir. Yaşadığınız problemleri bölgenizde bulunan böcek ilaçlama ekibiyle paylaşmanız halinde size özel çözüm önerileri üretmeye çalışacaktır.
Eğer mekan içinde gümüşcün böceği popülasyonu görüldüyse uzaklaştırma metotları yetersiz kalacaktır. Bu durumla alakalı profesyonel destek alınması gerekmektedir. Yaygın olarak kullanılan ilaçların direkt olarak kullanımı ise yetersiz kalacaktır. Bazı ev sahipleri gümüşcün böceğinin uzaklaştırılması için tarçın kullanmaktadır. Bu durum haşereyi ve yumurtalarını öldürmeyeceğinden dolayı üremenin önüne geçmeyecektir.
Tarçın kullanımı gümüşcün böceğine etkileri için makalemizi mutlaka okuyunuz: https://www.ilaclama.com.tr/gumuscun-bocegini-kontrol-etmek-icin-tarcin-kullanimi/
Bir gümüşcün böceği istilasını kontrol etmek, hem yetişkin gümüşcün böceklerinin hem de onların yoğun bulundukları depo gibi alanların mücadele kapsamına alınmasını gerektirir. Kendinizin yapabileceği pek çok çözüm zamanla etkisiz kalmaktadır. Yaptığınız çözüm kısa süreli rahatlama getirmektedir; fakat ardından başka bir haşere istilası ile karşı karşıya kalınmaktadır. Piyasada çeşitli gümüşcün böceği tuzakları vardır. Bununla birlikte, bu tuzaklar bireysel böcekleri hedefler ve tüm gümüşcün popülasyonlarını engelleyemezler.
En Uygun Fiyatlarla Gümüşçün Böceği ilaçlama İçin ÇAĞRI NO
Gümüşcün hakkında detaylı bilgi: wikipedi gümüşcün
Gümüş böceği gün içinde karşılaştığımız en yaygın böcek türleri arasında yer almaktadır. Adını renginden alan bu böcekler, antenli ve garip fiziki özellikleri ile insanlarda ilk görüşte ürperti uyandırmaktadır. Lepismatidae familyasına mensup bu böcekler, 12 – 20 mm boyutlara sahip olabilir. Günde ortalama 2 – 4 arası yumurta bırakan gümüş böcekleri, kalorifer peteklerinin arasından, mutfaklara hatta kitaplıkta bile ortaya çıkabilir. Hızlı hareket eden ve kolay ürüyen bu böcekler için tek başınıza kullanacağınız yöntemler sınırlı bir koruma sağlar. Gümüş böceği ilacı kullanılarak kısa süre içinde firmamız tarafından sorun ortadan kaldırılmaktadır.
Doğrudan insanlar için bir tehdit oluşturmaz. Ancak, birçok farklı ürünün arasında yaşayabilecekleri için vücuda girmesi oldukça kolaydır. Kirli alanları seven bu böcekler için en etkili koruma yöntemi hijyendir. Olası bir gümüş böceği istilası için yapabileceğiniz tek şey profesyonel bir ilaçlama firmasından yardım almaktır.
İlaç teknolojisinin her geçen gün gelişmesi ve yenilenmesi insanlar açısından büyük avantajlar sağlamaktadır. Özellikle kokusuz böcek ilaçları, kısa süre içinde evlerinizi terk etmek zorunda kalmadan birçok böcekten kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Gümüş böceği Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılarak ortadan kaldırılmaktadır.
Gümüş böceklerinin yanı sıra evlerimizde:
Birçok farklı böcek türü görülmektedir. Bu böcek ve haşerelere karşı firmamızın uzmanlarından kapsamlı hizmet alarak kokusuz bir şekilde böceklerden kendinizi kurtarabilirsiniz.
Haşere Sorununuz Mu Var?