Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
Türkiye'nin
1 numaralı
ilaçlama firması!
700 TL'den başlayan fiyatlarla!
kene-ilaçlama-istanbul, kene-ilaçlama-fiyat

Kene 

Latince adı: Family Ixodidae

Renk: Renk türlere göre değişir.

Boyutu: Yetişkin bir kene ayçiçeği çekirdeğinden küçük olabilir(Eğer kan ile beslenirse durumunda ise 1 cm den büyük olabilir)
Bacaklar: Kenelerin, larva evresi sırasında altı bacağı, yarı ergin ve yetişkin evrelerinde sekiz bacağı vardır.

Köpek ve yabani hayvan keneleri bu haşerenin en çok karşılaşılan türleridir. Her ikisi de cilt tahrişlerine, Lyme hastalığı gibi hastalıklara neden olabilir.

Köpek keneleri kedilerde de bulunabilir, fakat bu haşere köpeklerle ve inanlarla beslenmeyi daha çok tercih etmektedir. Yabani hayvan keneleri insanlarda lyme ateşli hastalığına neden olabilir.

Kenelerin yaşamak için kan ile beslenmesi gerekir.

Keneler böcek sınıfında değil örümcek ve akrepler gibi eklembacaklılar sınıfında incelenmektedirler.

Isıran diğer haşerelerden farklıdırlar, Çünkü keneler ısırdıkları zaman çok uzun süre bazen günlerce kan ile beslenebilirler.

Genellikle grip belirtileri ile ortaya çıkan Lyme hastalığı gibi enfeksiyonların bulaşması 24-48 saat sürer.

Keneler zıplayamazlar ve uçamazlar. Bunun yerine bir canlının üzerine yürüyerek, tırmanarak veya yüksek bir yerden düşerek ulaşırlar.

 

 

Kene Nedir ?

kene nedir

Her tür kenenin küçük bir başı ve birleşik orta ve arka kısmı vardır. Yuvarlaktırlar ve antenleri yoktur ve dört çift bacağı vardır. Kahverengi veya siyah renklidirler. Onları sicri kva ve yuvarlak vücutlarıyla kolayca tanımlayabilirsiniz.

İnsanları ya da köpekleri ısırıp beslediklerinde, emdikleri kandan dolayı iyice şişerler. Beslenmemiş kenelere göre 200 ila 600 katı kadar büyürler. kenelerin büyüklüğü türlere bağlıdır.

Sırtlarında Beyaz nokta olan türlere Yalnız Yıldız türü denir. Özellikle agresiftir ve insanları yavru veya yetişkin dişi kenelerin ısırdığı bilinmektedir. Sırtında yalnız bir yıldıza benzeyen beyaz bir nokta olduğu için bu isme sahiptirler. Beyaz nokta  yalnızca yetişkin aşamasında görülür.

 

 

Kene Çeşitleri

kene çeşitleri

Dünya çapında 900 kene çeşidi olduğu bilinmektedir. Bu türlerin 700 tanesi sert, yaklaşık 200 tanesi ise yumuşak türlerden oluşur.

Tüm kene türlerinin türlerin yumurta, larva, yavru ve 4 yetişkin yaşam evresi vardır.

Keneler eklem bacaklı sınıfına aittir. Yavruların 3 çift bacakları ve yetişkinlerin 4 çift bacağı vardır. Larva evresi dışında tüm yaşam evrelerinde anten yoktur.

60’tan az tür ısırır ve hastalıkları insanlara yayar. en yaygın türlerin bilimsel isimleri:

  • Köpek kenesi Dermacentor variabilis
  • Kahverengi köpekkenesi: Rhipacephalus sanguineus
  • Yabani hayvan (siyah bacaklı) kenesi: Ixodes scapularis
  • Batı siyah bacaklı kene: Ixodes pacificus
  • Kayalık Dağ ormanı kenesi: Dermacentor andersoni
  • Körfez Kıyısı kenesi: Amblyomma maculatum
  • Yalnız Yıldız: Amblyomma americanum

 

 

Zehirli Kene

zehirli kene

Birçok kene türünün yaşam döngüsünü tamamlamak açık hava ve dış alanlarda bulunması gerekir. Zehirli olarak tabir edilen ve hastalık taşıyan kenelere karşı Dışarı çıkarken, bahçede veya ormanda tek başınıza, kedi veya köpeğinizle bulunurken her zaman önlem almalısınız.

Kahverengi köpek kenesi diğer türlere benzemez çünkü tüm yaşam döngüsünü içeride veya dışarıda tamamlayabilir. Özellikle köpekleri ısırdıktan sonra insanlar ve kedileri de ısırabilirler. Bir kene görürseniz, cilt tahrişini fark ederseniz. Grip belirtileri varsa evcil hayvanları, kendinizi ve aile üyelerinin kene taramasına özen gösterilmelidir.

Lyme gibi kene kaynaklı hastalıklar genellikle grip belirtileri ile birlikte gelir. Zehirli Keneler hastalıkları taşır ve ısırıldıklarını bile bilmeden hastalıkları insanlara ve evcil hayvanlara bulaştırabilir. 24-48 saat boyunca vücudunuzda kaldıktan sonra, aşağıdaki hastalıkları bulaştırabilirler:

Köpek kenesi: Rocky Mountain benekli ateşi ve tularemi

Kahverengi köpek kenesi: Rocky Mountain benekli ateşi

Geyik (siyah bacaklı): Lyme hastalığı, sert kene nükseden ateş, ehrlichiosis, Powanssan hastalığı, anaplazmoz ve babesiosis

Batı siyah bacaklı: Lyme hastalığı ve anaplazmoz

Dağ orman kenesi: Rocky Mountain benekli ateşi, Colorado ateşi ve tularemi, kırım kongo

Yalnız Yıldız: Tularemi ve insan monositik ehrlichiosis

Zehirli keneler olarak öne çıkan ve hastalıkları taşıyabilen bu keneler dikkat edilmesi gereken türlerdir. Bu kene türlerinin her bireyi hastalık bulundurur gibi bir genel kural yoktur, fakat hastalıkların bu türler üzerinden yaygın şekilde bulaştığı gözlemlenmiştir.

 

Kene Nerede Yaşar ?

Keneler dünyanın her yerindeki coğrafyalarında açık hava ve dış alanlarda yaşayabilen canlılardır.

İnsanları ısıran türler genellikle yaşam alanları olarak ormanları, çalılıkları ve bitki örtüsünün dağınık ve sık olduğu alanlarda yaşarlar.

Aynı zamanda bahçelerimizde, çimenlerin arasında bulunabilirler. Bahçe ekipmanları, kıyafetler ve evcil hayvanlar vasıtısayla evlerimize girebilirler.

 

Kene Nasıl Beslenir?

Keneler sadece kan ile beslenirler. Beslendikleri canlılar kene türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Bazı türler özellikle köpekler ile beslenmeyi tercih ederken, bazı türler yaban hayvanları ile beslenir, bazıları ise küçükbaş ve büyükbaş gibi ahır hayvanları ile beslenirler. Bu haşere hem hayvanlar hem de bizler için ciddi rahatsızlık oluşturabilecek haşerelerdendir.

 

 

Kenelerden Nasıl Kurtulunur ?

Kenelerden Nasıl Kurtulunur

Kenelerden kurtulmak için yapılması gereken en önemli husus tertip-düzen, düzenli kontrol ve profesyonel ilaçlama hizmetidir.

Bir kene durumunu incelerken karşınıza nerde çıktığı da önemli bir konudur. Yani sorunla bahçenizde mi, köpeğiniz veya diğer evcil hayvanlarınızın üstünde mi, yoksa insanların yada aile bireylerin üstünde mi karşılaştığınız çok önemli bir husustur.

Onlarla karşılaştığınız durumlar hem tertip düzen esnasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini hem de profesyonel ilaçlama hizmetinde nerelerin öncelikli olacağına da karar vermektedir.

Buna göre dışarıda vakit geçirdiğiniz veya evcil hayvanlarınızın vakit geçirdiği alanları tekrar gözden geçirebilir ve risk değerlendirmesi yapabilirsiniz.

 

Bahçede Kene Nasıl Temizlenir ?

Bahçenizdeki kenelerden kurtulmak için kesinlikle uygulamanız gereken 2 husus vardır. Bunlar bahçenizin düzenlenmesi ve profesyonel kene ilaçlama hizmeti almanızdır.

Bahçenizin düzenlenmesi aşamasında şu hususlara dikkat etmeniz gerekir;

Bahçedeki çimleri kısa biçmeniz gerekir.

Yaprak ve ot yığınlarını mutlaka toplayıp uzaklaştırmalısınız.

Bahçenizde yığın oluşturan Eski mobilyalar, eşyalar ve gereksiz çöpleri mutlaka uzaklaştırmalısınız.

Yabani hayvanların bahçenize girişini engelleyecek ve Bahçenizden çıkarmak için çimleri biçmeniz, yaprak yığınlarını ve diğer kalıntıları atmanız ve eski mobilyalardan ve çöplerden kurtulmanız gerekir. Önleme, vahşi hayvanlara karşı bir çit kurmayı ve oyun ekipmanlarını ağaçlardan ve bahçe kenarlarından uzak tutmayı içerir. Uzun fırçayı temizlemek ve bir ağaç yongası veya çakıl bariyeri koymak da bahçenize ormandan girmelerini engelleyecektir.

 

İnsanlarda Kene Kontrolü

Keneyi insan üzerinden çıkarmak için mümkünse profesyonel sağlık çalışanlarına danışınız. Kenenyi insan vücundan çıkarmak için temiz bir cımbız kullanın

Keneyi insan tenine en yakın noktasından yakalayın tutun.

Deri üzerinden çıkarmak için sürekli yukarı yönlü çekin ve çıkarın

Isırılan bölgeyi temiz sabunlu su ve alkol ile temizleyin.

Çıkardığınız keneyi tuvalete atarak kurtulabilirsiniz. Yada tanımlama yapılması için bir kaba koyabilirsiniz.

Eğer dışardan geldikten sonra kıyafetinizde yada eşyalarınızda bir kene olma ihtimalinden şüpheleniyorsanız ısırıkları önlemek için iki saat içinde duş alınve vücut kontrolnüzü yapın.

Giysileri ve sırt çantalarınızı mutlaka kontrol edin. Giysilerin yıkanması gerekiyorsa, sıcak su kullanın. Aksi takdirde, onları öldürmek için 10 dakika boyunca yüksek ısıda kurutun.

 

Köpeklerde Kene Kontrolü

Köpeklerin keneden kurtulması için veteriner kontrolü ve yönlendirmesi önemlidir. Köpekler için toz, sprey, şampuan vb gibi farklı kene ile mücadele eden ürünler bulunmaktadır.

Köpeklerde boyun ve baş bölgesi önemlidir ve mutlaka kontrol edilmesi gerekir

Aynı zamanda köpeklerde ağızdan alınan ilaçlarda mevcuttur. Aylık olarak kullanılan bu ilaçlar kenenin yaşam döngüsünü bozmaktadır.

Köpek mamasında verilen bira mayasının pirelerde olduğu gibi kenelere karşıda etkili olduğu söylenir.

 

 

Kene İlaçlama

kene ilaçlama

 

Kene ilaçlama hizmeti bilgi ve tecrübe gerektiren özel bir haşere ilaçlama hizmetidir. ilaclama.com.tr olarak 20 yıldan fazla süredir, bahçelerinizde, ev ve işyerlerinizde kene ilaçlama hizmeti sunuyoruz.

Keneler kan  ile beslenen ve hastalık bulaştıran haşereler arasında yer almaktadır. Özellikle kenelerin risk oluşturduğu alanlar bahçelerimiz, evcil hayvanlarımızın yaşadığı ve dolaştığı alanlar olmaktadır. Aynı zamanda müstakil doğal alanlar ile mülkümüzü ayıran peysaj alanlarınnın düzenlenmesi gerekmektedir. Böylece keneler bahçelerimize ve yapılarımıza ulaşamazlar. Bunun için bu alanların taş veya çakıl taşı gibi yapı malzemeleriyle ayrılması gerekmektedir.

Böcek ilaçlama servis teknisyenimiz sizin mülkünüz için kapsamlı ve bir bütün oluşturacak şekilde bir haşere kontrol planı hazırlayacaktır. Bir kontrol planı özel gereksinimlere ve durumlara göre değişkenlik gösterse de, aşağıdaki kontrol eylemleri ve tavsiyeleri planınıza dahil edilecektir:

 

1-) İnceleme ve tanımlama

Böcek ilaçlama teknisyeninin ilk işi iç ve dış alanları inceleyerek bu haşerenin iç mekana evcil hayvan mı yoksa insan kıyafetlerine tutunarak mı geldiğini çözümlemek olacaktır.

 

2-) Eğitim 

Haşere ilaçlama teknisyenimiz bu haşere ile ilgili davranışları, yaşam döngüleri, nasıl tanımlanacağı gibi konularda bazı temel bilgiler sunacaktır.

 

3-) Kene yaşam alanlarının ele alınması

Haşere ilaçlama teknisyenimiz kene istila bulgularını inceleyerek onların yaşam alanlarını tespit edecek ve yaşam alanlarından karanlık olan bölgeleri güneş ışığı alacak şekilde yaşam alanlarının ortadan kalmasına doğal yöntemlerle de yardımcı olacaktır.Buna ek olarak, teknisyenimiz, evinizin etrafındaki kalın yapraklı çöplük, kalın zemin örtüsü gibi, düşmüş ağaç parçaları, yakacak odun yığınları haşereleri koruyucu alanların kaldırılmasını tavsiye edecektir. Kene yaşam alanlarını düzenlenmesi kapsamında, evcil hayvanların ve aile üyelerinin uğrak alanları, mülkün tamamı olmasa da, hedef alınarak bir çözüm planı uygulanmalıdır.

 

4-)Profesyonel Kene İlaçlama

Plan aynı zamanda kene kontrol ürünlerinin ürün etiketi üzerindeki onaylanmış talimatlara uygun olarak etkin bir şekilde kullanılabileceği yerleri de tanımlar. Teknisyenin odaklanacağı alanlar, toprak bitki örtüsünü, çimenlerin ormanla buluştuğu alanları, süs bitkilerini vb. İçerir. Tüm canlı formlarına uygun olacak şekilde ilaçlama hizmetini planlar

 

kene, kene-ilaclama, kene-ilaçlama

 

 

Kene ilaçlama Fiyatları

Kene ilaçlama fiyatlarımız 400 tl den başlamaktadır. Fiyatlarımız alanın büyüklüğü, haşere yoğunluğu ve işlemin periyodik olup olmamasına göre artarak değişkenlik göstermektedir. ilaclama.com.tr olarak ilaçlama hizmetlerimiz %100 Memnuniyet Garantisi kapsamında yer almaktadır.

Tse ve Iso Sertifikalı hizmetlerimizi geniş servis ağımızla İstanbul un bütün ilçelerine her gün sağlıyoruz. Geniş servis ağımız sayesinde fiyatlarımız uygun tutma geyreti içerisindeyiz. Kaliteli kene ilaçlama hizmetini en iyi fiyatlara alabilirsiniz.

 

Keneler bana nasıl ulaşabilirler?

Keneler zıplayamazlar veya uçamazlar, ancak kürk, kıyafet veya deri üzerine tutunabilirler. Bu haşereler genellikle evcil hayvanlar, sıçanlar ve fareler gibi ev zararlıları üzerinde kapalı mekanlara ulaşırlar. Kene istilası, bir evin yakınında yaşayan hayvandan da (opussum, rakun, vs.) kaynaklanabilir. Bu duruma istisna olarak, kahverengi köpek keneleri, iç mekanda hayatta kalan ve oldukça iyi olan bir türdür. Üzerinde besleneceği canlıları ararken yapıları istila edebilen yumuşak kenelerdir.

 

Keneler ne kadar ciddi bir durumdur?

Keneler eğer ev içinde yuvaları veya oluşumları yoksa muhafazalı bir şekilde inşa edilmiş, haşerenin girebileceği yerleri kapalı olan yapılar için tehdit oluşturmazlar. Ancak, rustik kabinlerde veya çok sayıda giriş kaynağı olan eski, kötü inşa edilmiş ve bu şekilde kötü bakım yapılmış evlerde, keneler kendi alanlarına dönmeden önce insanlarla beslenmeye çalışabilirler. Yakın tarihli bir Amerikan hastalık araştırma ve önleme kurumu CDC bildirisine göre, kene ısırıklarından kaynaklanan hastalıkların sayısı 2004 ile 2016 arasında üçe katlandı.

 

KENELER İNSANI ISIRIR MI ?

Problem Türü

Farklı türden keneler, 15 virüs ve enfeksiyon bulaştırabilirler. Bu türlerden bazıları şunlardır: Amerikan köpeği keneler. Geyik ya da siyah kuşaklı keneler. Yalnız yıldız keneler.

 

Lyme hastalığı

En sık görülen kene kaynaklı rahatsızlıklardan biri Lyme hastalığıdır. Tedavi edilmezse, Lyme hastalığı kalp ve sinir sistemini etkileyebilir, bu nedenle erken teşhis ve tıbbi müdahale çok önemlidir. Semptomlar şunları içerir: Yorgunluk, Ateş, Baş ağrısı, Eklem ağrısı, Deri döküntüsü İlk belirtiler genellikle haşerelerin kendileridir. İkincil işaretler, kenelerle bulaşan hastalıklar veya canlıya bıraktıkları tıbbi semptomlar olabilir. Kene ısırığı teşhisi için en iyi yöntem bir sağlık kliniğine başvurmak olabilir. Mekan çatlak ve boşluklarını kapatmak, çimleri kısa kesmek kene yayılımını engellemeye yardımcı olacaktır.

 

 

 

KENELERİN DAVRANIŞ, BESLENME VE ALIŞKANLIKLARI

Keneler nerelerde yaşarlar?

Genellikle ormanlık ve yüksek oranda bitki örtülü alanların yakınında bulunurlar. Bazı türler hayatta kalmak için neme ihtiyaç duyar.Mekan içinde,göz ardı edilmiş alanlarda, çatlaklarda veya ev sahibinin üzerinde yaşayabilirler.

 

KENELER NASIL BESLENİRLER?

Kenelerin dişileri ve erkekleri memelilerin, kuşların ve sürüngenlerin kanlarıyla beslenirler. Keneler türlerine göre tercih ettikleri canlılar olmakla birlikte hepsinin ortak beslenme düzeni üzerinde yaşadıkları canlının kanıdır. Bu yüzden keneler aşağıdaki canlıları ısırmaları ile bilinirler:

  • Kediler ve köpekler.
  • Geyik
  • İnsanlar
  • Çiftlik hayvanları

 

Yaşam döngüsü

Keneler, yaşam döngülerinin dört aşaması boyunca kan ile beslenirler. Hayvanlarda hastalığa sebep olan mikropları ya da organizmaları keneler kan ile beslenirken alabilirler ve kendi yaşam döngüsünün aşamalarından geçirerek taşıyabilirler. Dört aşamalı yaşam döngüsü vardır : Yumurta Larva Yarı ergin yetişkin.

    

En Uygun Fiyatlarla Kene ilaçlama İçin ÇAĞRI NO 

4443471

İlaçlama Fiyat Modülü
villa ilaçlama Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
parazit ilaçlama Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

böcek ilaçlama tavsiyesi :
Yaşar Şahide
4 yıl önce
Bahçemde keneden eser kalmadı teşekkürler ilaclama.com.tr
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

böcek ilaçlama tavsiyesi :
ELİF FEYZA ÇAKAN
4 yıl önce
Kene ilaçlama hizmeti aldım çözüm odaklı davrandılar bir daha görmedim bahçemde
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

böcek ilaçlama tavsiyesi :
Hiba Alpuğan
4 yıl önce
Kene ilaçlamada çözüm oldular
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Whatsapp Danışma