Latin isim
Sigmodon hispidus (Say ve Ord)
Boyut: Bu kemirgenlerin gövdesi 13,5 – 21,5 cm arasında değişmektedir. Kuyruklarının uzunluğu ise 7,5 ile 16,5 cm arasında değişmektedir.
Renk: Pamuk Fareleri genellikle sırtları siyah ve gri renkte, altları açık renklidir.
Özellikleri: Vücutları kaba saçla kaplıdır. Kulakları neredeyse saç tarafından gizlenir ve kuyrukları kürksüzdür. Fare
Başlıklar
Evcil hayvan yiyeceklerinin yemek kaplarının açık olarak bahçelerde bırakılması Pamuk Farelerinı çekebilir. Bu zararlılar ayrıca yiyecek ve barınak ararken, yapılarda ki açık deliklerden evlere girebilirler.
Pamuk Fareleri, tarlada ki mahsullere ciddi zararlar verebilecek tarımsal zararlılardır. Çimenli alanlarda yaşarlar ve mahsul alanlarındaki ve bahçelerdeki bitkilerle beslenirler. Bu sıçanlar genellikle yapısal zararlılar değildir, özellikle yiyecek bulabilirlerse binaları işgal edebilirler.
Hastalıklar
Pamuk faresi tıbbi olarak önemlidir, çünkü hantavirüs pulmoner sendromu (HPS) için bir konakçıdır. Bu hastalık, sıçan artıkları veya cesetleri bozulduğunda hava yoluyla bulaşabilir ve havadaki virüsü içine çeken insanlar enfekte olabilir. Bu sıçanlara ayrıca veba ve murin tifusü de taşıyabilirler.
İstila Belirtileri
Pamuk faresi istilasının olası işaretleri şunlardır:
-Fare dışkısı
-Kemirgen ısırıkları
-Birden fazla girişi olan sığ yuvalar
farelere karşı Ne yapabilirsiniz?
Pamuk Farelerinı caydırmak için, çimenler ve yabani otları mümkün olduğunca kısa tutmak oldukça etkilidir. Farelerin girmesine izin verebilecek açıklıkları kapatın. Bu fareler HPS virüsünü taşıyabildiğinden, kontamine olmuş maddeleri, ölü kemirgenleri ve dışkıları tutarken çok dikkatli olun.
ilaclama.com.tr Ne Yapar?
Teknisyenimiz Pamuk Fareleri ve benzeri zararlıları yönetmeye yardımcı olmak için eğitilmiştir. Her bina veya ev farklı olduğundan, teknisyenimiz durumunuz için benzersiz bir program tasarlayacaktır.
Diğer haşere türleri bilgileri ;
Davranış, Diyet ve Alışkanlıklar
Yuvalar
Bu gece canlıları yıl boyunca aktif, hem yeraltında hem de yüzeyin üstünde yuvalar kurar. Tarlalardan, özellikle banliyö ve kırsal alanlarda, çimler ve bahçelere kolayca taşınırlar. Pamuk faresi popülasyonu çok büyükse ve yuvalanma yerleri evin bahçesinde bulunuyorsa, evden yuvalara giden gıda kaynaklarını taşıdıkları tüneller oluşturabilirler.
Pamuk Fareleri, sulak ve yeşillik alanlarda sıkça bulunur. Nadiren de olsa şehir içindeki kaldırım kenarları ve parklarda ki yeşil alanlarda da bulunabilirler. En sık görüldükleri yerler;
Pamuk faresi zararlıları en çok şunları yerler;
ÜREME
Pamuk faresi sayısı, haşerelerin üreme hızlarına bağlı olarak hızla artar. Bu kemirgenler, doğduktan iki ya da üç ay sonra üremeye başlar. Popülasyonları çok kalabalıktır, dönüm başına 140’tan fazla kemirgen olabilir. Gençler yaklaşık bir ay içinde olgunlaşır.
Bol miktarda yiyecek olduğunda, bu fareler şaşırtıcı bir oranda üreyebilir. Ancak yiyecek kıt olduğu zaman, üreme oranları önemli ölçüde düşer.
Haşere Sorununuz Mu Var?