Başlıklar
Salyangozlar özellikle havaların ısınmasıyla kış uykusu olarak da bilinen pasif dönemden çıkarlar. Salyangoz ilaçlama hizmetleri bu dönemlerde çok daha fazla talep edilmektedir. Yaklaşık İlkbahar dönemleri yağış ve sıcaklığın birlikte sağladığı dönemlerdir. Bu dönemlerde Aktif olan salyangozlar genellikle binaların dış cephelerine yoğun olarak tırmanmaktadır.
Aynı zamanda bahçelere ve bitkilere de çok fazla şekilde musallat olmaktadır. Salyangozlar iştahlı haşerelerdir. Bitkilerin yaprak, çiçek ve sap kısımlarıyla beslenebilirler. Bahçedeki bitki ve mahsule büyük oranlarda zararlar verebilirler.
Şehir hayatında salyangoz ilaçlama hizmetlerimiz genellikle şu şikâyetler altında talep edilmektedir;
Salyangoz ilaçlama hizmeti bilgi, donanım ve profesyonellik istemektedir. İlaçlama.com.tr olarak 25 yıldır bu sektörün içinde Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı olarak Salyangoz ilaçlama hizmetleri sunmaktayız. Dış alanda ve iç alanda kullanacağım ilaç ve uygulayıcı donanımları buna göre belirlemekteyiz.
İlaçlama.com.tr salyangoz ilaçlama hizmeti uygun fiyatlı, kaliteli, istediğiniz zaman erişebileceğiniz ve planlayabileceğiniz bir hizmettir.
Salyangoz dış alanlarda yaşayan haşerelerdir. Salyangozların eve girişinin özellikle tecrübe ettiğimiz birkaç nedeni bulunmaktadır.
Salyangozlar dış alanlarda çok fazla artış gösterdiği zaman karanlık ve nemli alanlara ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple evlerin ve binaların ortak alanları, depo ve sığınak alanlarına erişmeye çalışırlar. Dış cephelerine tırmanırlar. Açık pencere, tesisat boşluğu yada ortak alanlara bakan lavabo, banyo camları gibi alanlardan evlerin içlerine girer.
Evde salyangoz olmasının en büyük sebebi budur. Dışarda artan salyangoz istilasının yukarıda saydığımız sebeplerle evimize erişim sağlayabilmeleridir.
Şehir yaşamında evde salyangoz olmasının bir diğer sebebi de bahçede salyangozların istila ettiği bitki ve ağaçların olmasıdır. Bu sayede evlere daha yakın olurlar ve giriş şansı elde ederler.
İlaçlama.com.tr olarak sunduğumuz salyangoz ilaçlama hizmetimiz %100 Memnuniyet Garantilidir.
Salyangozlar yüzeylere sürünerek hareket eden canlılardır. Bu sebeple ilaçlama uzmanlarımız salyangozların evlere ve binalara erişim sapladıkları tüm yüzeyleri ilaçlamaktadırlar. Yüzeylerde bulunan ilaç haşerelerin sinir ve hareket sitemini etkisiz hale getirmektedir. Böylece evler eve binalara giriş yapmak isteyen salyangozlar ilaçlama.com.tr nin etkili ve garantili salyangoz ilaçlama hizmetiyle son bulmaktadır. Uygulamalarımız Hızlı sonuç vermektedir.
Alan Tespiti ve İnceleme
Salyangoz ilaçlama süreci, öncelikle profesyonel bir ekibin ilaçlama yapılacak alanı detaylı bir şekilde incelemesi ile başlar. Bu inceleme sırasında:
İlaç Seçimi
İnceleme sonrasında, salyangozları etkili bir şekilde yok edebilecek uygun ilaçlar seçilir. Bu ilaçlar, profesyonel kullanım için özel olarak formüle edilmiş olup, genellikle şu türleri içerir:
İlaçlama Uygulaması
Seçilen ilaçlar, uzman ekip tarafından belirlenen alanlara uygulanır. Bu süreç, belirli adımlar izlenerek gerçekleştirilir:
Yumuşakça sınıfına ait bir canlıdır. Dağların yüksek kısımlarından bahçelerimize kadar birçok alanda karşımıza çıkan bir canlı türüdür. Bazı insanlar tarafından evcil hayvan olarak da beslenebilen bu canlı, yılın belli dönemlerinde hem evlerimiz hem de tahıl ürünleri için zararlı bir haşere olabilir.
Salyangozların kabukları vardır. Ülkemizde isim olarak sümüklü böcek ile çok fazla karıştırılan salyangozu onlardan ayıran en belirgin özellik budur. Kabuk kısmı içinde salyangozun iç organlarının büyük kısmı bulunur. Bu sebeple kabukları olmadan hayatta kalamazlar. Salyangoz ile sümüklü böcek aynı canlı değildir.
Çoğu insan bahçe salyangozuna aşina olsa da, tüm salyangozlar çok farklı görünüm ve formlara sahiptir. Salyangozların kendilerine ait özellikleri mevcuttur. Çeşitlilikleri açısından salyangozlar sadece böcek sınıfında ikinci sıradadır. Ancak salyangozlar böcek değildir. Salyangozlar yumuşakça olarak adlandırılın türe aittirler.
Tüm türlerin paylaştığı en göze çarpan özellik spiral kabuktur. Doğrudan vücuda bağlanır ve iç organların çoğunu içerdiğinden salyangozu öldürmeden çıkarılamaz. Sümüklü böcekler salyangoz gibi görünen en yakın hayvanlardır, ancak her iki canlı aynı değildir. Sümüklü böcekler, kabuksuz yaşayan tek salyangozlardır.
Salyangoz kabuğu, vücuda tutturulmuş üç farklı katmandan oluşur. Hipostrakum, doğrudan vücuda yakın bulunan en iç tabakadır. Kalsiyum karbonat kristalleri ve organik maddeden oluşan ostrakum orta tabakadır. Birkaç organik bileşikten oluşan periostrakum üst tabakadır ve aynı zamanda kabuğa rengini verir. Kabuklar, koni, kulak, minare ve hatta başka hiçbir yerde bulunmayan tamamen benzersiz desenler de dahil olmak üzere birçok farklı şekle sahiptir.
Bilinen en büyük tür, 30 cm kadar büyüyen Dev Afrika Salyangozudur. Güney Çin’de tespit edilen en küçük tür, bir milimetreden fazla değildir. Çoğu tür 2-3 cm boyutundadır.
Ana av: | Yapraklar, meyve ve bitki sapları |
Ayırt edici özellik: | Farklı şekillerde bir kabuk ve uzun anten benzeri yapıların üstünde bulunan gözler |
Doğal ortam: | İyi bitki örtüsüne sahip alanlar |
Avcılar: | Kuşlar, kurbağalar, Kemirgenler |
Beslenme türü: | otobur,Etobur ve parazit |
Ortalama yavrulama sayısı: | 200 |
En sevdiği besin: | Yapraklar |
Ortak Ad: | Salyangoz |
Dış yüzeyi: | Kabuk |
Bulunduğu yerler:: | Dünyanın her yerinde |
Renk: | Sarımsı, Kırmızı, Siyah, turuncu |
Dış yüzeyi: | Kabuk |
Salyangozların kulakları yoktur. Gözleri ise basittir ve hareketlerini ve davranışlarını görme yetilerine göre düzenlemezler. Bunun yerine, dokunma duyuları ve titreşimleri algılama yetenekleri ile çevrelerindeki durumları algılarlar.
Salyangozlar hem dişi hem de erkek üreme organına sahip olan hermafrodit canlılardır. Çiftleştikten sonra salyangozlar yumurtalarını yerin altına gömerler. İklim koşullarına bağlı olarak yavrular 1-2 hafta sonra yumurtadan çıkarlar.
Genç salyangozlar yiyecek bulma konusunda çok iştahlıdırlar ve diğer salyangoz yumurtalarını tüketebilirler. Gelişimleri sırasında vücudu bir kıvrılma olayı geçirerek salyangoz şeklini alırlar.
Salyangozlar, yağ rezervlerini kullanarak sert kış şartlarından kurtulabilirler. Kış uykusuna yatarken yumuşak bedenlerini korumak için savunma tedbirleri alırlar. Önce toprağa küçük bir çukur kazarlar. Sonrasında ise kabuklarının içine girerler. En son olarak ise Kabuklarının girişini diğer yırtıcılardan korunmak üzere kapatırlar.
Suda yaşayabilen salyangoz türlerinin sualtında nefes alabilmeleri için solungaçları vardır. Elma salyangozu tıpkı bir solunum tüpü benzeri bir yapı ile su yaşamında idare edebilir.
Salyangozlar kayalara yapışmalarını sağlayan özel yapışkanımsı bir madde üretirler. Bu madde bazı araştırmacılara kalp rahatsızlıklarının onarımında kullanılmak üzere bir tür l tıbbi yapıştırıcı geliştirmeleri için ilham vermiştir.
Salyangozun bilimsel adı Gastropoda dır. Bu, “mide” ve “ayak” anlamına gelen iki Yunanca kelimeden türetilmiştir. Gastropodlar Yumuşakça sınıfına aittir. Tür sayısı bakımından, bunlar filum içindeki en büyük sınıftır. Şimdiye kadar yaklaşık 24.000 tür sınıflandırmaya tabi tutulmuştur, ancak dünyada 85.000 veya daha fazla Salyangoz türü olabilir. Bunlar birkaç genel sınıflandırmaya ayrılabilir:
Kara Salyangozları; bu Salyangoz türleri insanların en fazla görebileceği salyangoz çeşididir. Kara salyangozlarının çoğunluğu sümüklü böceklerle birlikte Heterobranchia’nın alt sınıfına girer.
Tatlı Su Salyangozları: Elma salyangozları ve neritler de dahil olmak üzere binlerce farklı tür tarafından temsil edilen tatlı su türleri öncelikle nehirleri, gölleri ve akarsuları işgal eder.
Deniz Salyangozları : Zor ve nadiren görülür. Bu türün büyük bir kısmı aslında derin denizlerde, kıyıların yakınında ve insanlardan tenha bir sualtı dünyasında yaşar. Deniz salyangozları Vetigastropoda ve Caenogastropoda gibi birkaç farklı sınıflandırmaya ayrılır.
Bu hayvanlar okyanuslar, nehirler, göller, ormanlar, dağlar, çöller ve hatta botanik bahçeleri de dahil olmak üzere gezegenin hemen hemen her yerinde bulunur. Salyangoz Kabuğunun kalınlığı doğrudan yerel iklim koşullarıyla ilgilidir. Daha kuru bölgelerde, salyangozların nemi muhafaza etmelerine yardımcı olmak için daha kalın kabukları vardır. Daha nemli bölgelerde, daha ince kabuklara sahip olma eğilimindedirler.
Salyangozlarla ilgili en ilginç gerçeklerden biri, farklı beslenme stratejilerinin çeşitliliğidir. Türlere bağlı olarak, otçul, etobur ve hatta parazitik bir yaşam tarzı arasında geniş bir beslenme çeşitliliğine sahiptirler. Kara salyangozu sadece bitkiler beslenme konusunda iştahlı olma eğiliminde iken su ve deniz salyyangozları genellikle hem etçil hem de otçul beslenir.etçil ve otçul olması olması daha muhtemeldir. Çoğu türün yiyecek tüketmek için küçük diş sıraları ve radula adı verilen kaba bir dili vardır.
Bahçe salyangozları çoğunlukla yaprakları, sebzeleri ve çiçekleri yer. Bununla birlikte, ölü solucanlar ve hatta diğer salyangozlar gibi organik maddeleri de yiyebilirler.
Bu hayvanların çoğu otçuldur; yapraklar, saplar, kabuk, meyveler ve hatta alglerle beslenirler. Etçil salyangozlar (çoğunlukla deniz çeşidinden) ayrıca solucanları, balıkları ve hatta diğer salyangozları tüketirler. Bu hayvanlar etkileyici kabuklarını oluşturmak için toprak ve kayalardan kalsiyum alırlar.
Çoğu tür sadece birkaç yıl yaşar, ancak daha büyük salyangozların bazıları vahşi doğada 10 yıla kadar yaşayabilir.
Çoğu insan için bu hayvanlar sadece görmezden gelinmesi kolay olan çevrenin içsel bir parçasıdır. Ancak botanik bir çim veya bahçeyi korumaya çalışan herkes için özellikle salyangozlar vahşi doğada 10 yıla kadar yaşadıklarından bazen bitkilere büyük zarar verdiklerini bilir! Bir profesyonel çağırmaktan başka onlardan kurtulmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.
En insancıl çözüm onları püskürtmek veya elle çıkarmaya çalışmak için bir bakır ağ bariyeri koymaktır. Ayrıca salyangozları çekebilecek karanlık, gölgeli alanları da ortadan kaldırmaya çalışmalısınız. Belirli bir bitki türüne yatırım yapmıyorsanız, lavanta, biberiye ve adaçayı gibi salyangoza dayanıklı bitkiler kullanmayı düşünebilirsiniz. Tuz, salyangozlardan kurtulmanın bir başka etkili yöntemidir, ancak aynı zamanda toprağın tuzluluğunu artırabilir ve bu da bitkilere zarar verebilir.
Katil salyangozlar tatlı suda yaşayan ve merkezi asya ülkeleri olan canlılardır. Diğer zararlı salyangozlar ve deniz solucanlarıyla beslenirler. katil salyangozların kabuğu sarı kahverengi renklerdedir ve minare şekline benzeyen spireal bir yapaıdadır.
Katil salyangozlarla alakalı hazırladığımız yazıyı okuyarak onlar hakkında çok daha fazla bilgi edinebilirsiniz: katil salyangoz
Sümüklü böcek ve salyangozlar arasındaki en önemli fark salyangozların kabukları varken, sümüklü böceklerin ise yoktur. Aralarındaki fark sadece bununla sınırlı değildir. Kabuk aralarındaki farkı insanlara anlatabilmenin en kolay ve görünen yoludur.
Bu iki haşere arasındaki farkları ve enterasan bilgileri öğrenmek için Mutlaka tıklayınız: Sümüklü böcek ve salyangoz farkı
Salyangozlar omurgalı değildirler. Salyangozlar canlılar aleminin yumuşakçalar sınıfına girmektedirler. Salyangozların farklı şekilllere sahip kabuğu bulunmaktadır.
Türlere bağlı olarak salyangozlar otçul, etobur ve hatta parazitik bir beslenme çeşitliliğine sahiptir.
Salyangozlar yumuşakça sınıfına aittir.
Salyangozların bir çok farklı amaçla kullandıkları ve organlarını koruyan kabukları vardır.
Salyangozlar dünyanın neredeyse her yerinde yaşayabilir. Genel olarak vücutlarındaki yağ ve nemi koruyabilecekleri nemli alanlarda yaşarlar.
Salyangozlar yaprakları, çiçekleri, meyveleri ve bitki saplarıyla beslenirler.
Genellikle kemirgenler, kuşlar ve kurbağalar salyangozlarla beslenirler.
Salyangozların çeşitli şekillerde kabukları ve unun ince yapı üstünde gözleri vardır.
Deniz konisi salyangoz türü zıpkın benzeri değişmiş dişlere sahiptir. bu yapı aracılığıyla zehir enjekte eder. Bu haşere sebebiyle gerçekleşen ölüm sayısı 1-20 arasındadır.
Salyangozlar keskin ve net bir görüşe sahip canlılar değildir. sadece temel şekiller, aydınlık ve karanlığı algılarlar.
Evet salyangozların ağızlarında küçük sıra dişleri vardır.
Salyangozlar genel olarak az bakım gerektiren canlılardır. Doğal ortamlarının iyi oluşturulması gerekir. Evcil salyangozlar uzun ömürlü canlılar değildir.
Bir salyangozun ortalama yavru sayısı 200 dür.
Salyangozların bir bacağı değil, tek bir kaslı ayağı vardır. Bu ayakla dalgalı bir hareket yaparak, ilerlemek için bir yüzeye doğru itebilirler.
Salyangozların büyük çoğunluğu tamamen zararsızdır. Ama onu tehdit eden her şeye tehlikeli zehir enjekte edebilen koni salyangozları adında bir deniz grubu vardır. En küçük koni salyangozları çok tehlikeli değildir; sadece arı gibi acı verici bir ağrı oluştururlar. Fakat en büyük türler aslında güçlü zehirleriyle bir insanı öldürebilir. Neyse ki, bu türlere genellikle insanlar tarafından rastlanmaz.
Haşere Sorununuz Mu Var?