Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
Türkiye'nin
1 numaralı
ilaçlama firması!
700 TL'den başlayan fiyatlarla!
yakarca

Yakarca

Yakarca, Tatarcık veya kum sineği olarak bilinen kanla beslenen ve parazit vektörleri olan bir tür sinektir.

Yakarca sineği yaklaşık 0,3 cm uzunluğundadır. Tüylü, kahverengimsi gri kanatlara sahiptir. Kanatlarını vücutlarının üzerinde “V” şeklinde tutarlar ve alacakaranlık ile şafak arasında en aktiftirler. Yakarca Larvaları solucanlara benziyor.

Çoğunlukla tropikal ve subtropikal iklimlerde bulunurlar. Çürüyen bitkiler, yosun ve çamur gibi çok fazla neme sahip yerlerde ürerler.

Yakarcalar  nektar ve bitki özsuyu ile beslenirler. Dişi tatarcık sinekleri hayvanların ve insanların kanıyla beslenirler.

Yakarca veya tatrcık sineği olarak bilinen bu uçan haşere grubunun yaydığı bazı rahatsızlıklar şunlarıdır;  leishmaniasis, bartonelloz ve pappataci ateşi bulunur.

Günümüzde leishmaniasis hastalığı, Lutzomyia cinsinden yakarca sinekleri tarafından yayılır. Lutzomyia cinsi yakarca veya tatarcık sinekleri genellikle ana konakçılarının yarasalar olduğu mağaralarda yaşar. Eski dmnemlerde ise Phlebotomus cinsindeki yakarca sinekleri leishmaniasis’i yaymıştır.

Flebotomin cinsi yakarca sineklerinin sadece dişileri, çeşitli memeli hayvanlardan, sürüngenlerden ve kuşlardan kan emer. Bazı türler seçicidir, diğerleri ise buldukları herhangi bir uygun canlıyı ısırır. Tüm türlerin ilk yumurtadan sonraki her yumurta üretebilmesi için kan ile beslenmeye ihtiyacı vardır. Kandaki proteinler ve diğer besinler dişinin yumurta üretmesini sağlar.

Yakarca sinekleri canlı bedeninden kanı çıkarabilmek için ağız kısımlarını kullanırlar. Daha sonra açığa çıkan kanı emerler. Hemen hemen tüm kanla beslenen parazitler gibi, kanın pıhtılaşmasını engelleyen bazı enzimleri salgılarlar. Ayrıca konakçı hücrelerini histamin üretmeye teşvik eden bazılarını enjekte ederler; Bu kılcal damarları dağıtır, böylece kan akışını artıtırır.

Yakarca sineğinin bir kanla beslenmesi yaklaşık 100 yumurta üretimini destekleyebilir. Dişiler yumurtalarını organik madde bakımından zengin nemli toprağa bırakırlar.

Kum sinekleri küçüktür; yaklaşık 3 mm uzunluğunda bir vücut büyüklüğü tipiktir. Bu onların kaçmalarına yardımcı olur. Isırıkları her zaman hissedilmez, ancak saatler veya günler sonra kaşınmaya başlayan küçük yuvarlak, kırmızımsı bir yumru bırakır. Kum sineklerinin bulunduğu alanlarda böcek kovucu kullanılması önerilir.

 

 

 

Yakarca Isırığı

Yakarca Isırığı

Genel olarak, yakarca ısırığı acı verir. Kırmızı şişliklere ve kabarcıklara neden olabilir. Bu şişlikler ve kabarcıklar, cilt iltihabına veya dermatite neden olabilir.

Tatarcık sineği, leishmaniasis adı verilen paraziter bir hastalık da dahil olmak üzere hastalıkları hayvanlara ve insanlara bulaştıran bir haşeredir. Leishmaniasis’i önlemek için aşı yoktur. Semptomlar, ısırmadan haftalar veya aylar sonra cilt yaralarını içerir. Genellikle tedavi olmaksızın iyileşirler, ancak bazı durumlarda ciddi olabilirler.

İyileşmelerine ve kaşıntıyı azaltmalarına yardımcı olmak için doğrudan ısırıklara hidrokortizon veya kalamin losyonu uygulayabilirsiniz. Yulaf ezmesi kürü ve aloe vera da kaşıntıyı yatıştırabilir. Kalıcı yaralar için bir doktora görünmelisiniz.

Yakarca ısırığı ve tedavisi hakkında daha fazla bilgi için mutlaka tıklayınız; Yakarca Isırığı

 

 

Tatarcık Sineği

Tatarcık sineği birçok farklı küçük sinek türünün adıdır. Tüm türler ısırmaz, ancak sivrisinekler gibi bazı türlerin dişilerinin üremek için kana ihtiyacı vardır. Ağız kısımları, kan çıkarmak için cildi delen dişlere sahiptir. Bu ısırıklar oldukça acı verici olabilir.

Tatarcık sineği bizim için sıkıntı bir haşere türü olmasına karşın balık, kurbağa, kırlangıç ve örümcek gibi böcekçiller için önemli besin kaynaklarıdır.

Tatarcık sineğinin çoğu, kısa tıknaz gövdeleri ve koyu kahverengi kanatları olan küçük sineklere benzemektedir.

Bazı yetişkinler, vücutlarında ve kanatlarında aynı koyu kahverengi renkle ve kanatlarının ötesine uzanan gövdelerle sivrisineklere benzer. Tatarcık sineklerinin çoğu, sadece vücutları kadar uzun olan kanatlara sahip tıknaz sineklere benzemektedirler. Dişinin vücudu kan ile beslenirken kırmızımsı kahverengi bir renk alır.

Erkek tatarcık sineği, havada bir sürü olarak birlikte bulunduklarında en kolay görülürler. Erkekler ısırmaz. Sürüler can sıkıcı olabilir, ancak bir erkek sürüsü tarafından ısırılmanız pek olası değildir.

 

 

Yakarca Neye Gelir ?

Yakarca neye gelir

Yakarca sineğini cezbeden ürünlerle alakalı araştırmalar devam etmekte olup bu konuda çok net veriler elde edilememiştir. Bununla birlikte yapılan çalışmalar sonucunda bazı ürünlerin yakarca veya taracık sineği olarak bilinen canlıları daha fazla cezbettiğini de ortaya koymuştur.

Bitki Nektarları, bazı meyve türleri ve barındırdıkları bitki özsuları yakarca sineğini çekmektedir.

Karbondioksit (CO2) ‘in yakarcaları bitki, insan veya hayvanlara çektiği savunulmaktadır. yani canlıların saldığı karbondioksit bu haşereler tarafından tespit edilebilmektedir.

Özellikle kan ile beslenen bazı yakarca türlerinin ve dişilerinin kan ve benzeri protein ağırlıklı maddelere ilgi duydukları da ağırlık kazanmış bir gerçektir.

Birçok haşerede olduğu gibi yakarcalar – tatarcık sinekleri de nem ve su kaynaklarına gelmektedirler.

Yakarcalar üzerinde yapılan bir çalışmada 24 farklı meyve türü denenmiştir. Bunlar arasında dişi ve erkek yakarcaların en fazla ilgi duyduğu 3 besin şunlardır;

  • nektarin (Prunus persica nektarina),
  • kaktüs meyvesi (Opuntia ficus-indica)
  • guava (Psidium guajava).

 

Yakarca Neye Gelmez?

Yakarca Neye Gelmez

Mümkünse Muz yemeyin. Yediğiniz yiyecekler sizi yakarca sineklerine az ya da çok çekici hale getirebilir. Genel bir kural olarak, muz yemekten kaçının.

Şekerli yiyecek ve alkolden kaçının ve bol miktarda sarımsak yiyin.

Bazı insanlar B Vitaminleri almanın veya Vegemite / Marmite yemenin onlar için işe yaradığını söylüyor ancak ısırıkları durdurduğunu gösteren bilimsel bir kanıt yok.

Sakin kalmaya özen gösterin – Çalıların gölgeli alanlarından ve suyun kenarlarından kaçının. Güneşten kaçmak için gölgede oturmak istediğiniz durumlarda, kuru bir yer veya esen alanları seçmeye çalışın. Yakarca sinekleri rüzgarı ve yağmuru sevmez, ancak koşullar düzeldiğinde bir intikam almak için geri dönecektir. Onlardan kurtulmak için her şey başarısız olursa tekrar yürümeye başlayın ve tatarcık sinekleri size ayak uyduramaz.

Yakarcaların çok fazla bulunduğu alanlarda vücudunuzu örten kıyafetler tercih etmeye özen gösteren. – Pantolonunuzu çoraplarınıza sokun veya eteğinizin / şortunuzun altına tozluk giyin.

Koyu renkler sizi yakarcalar için daha çekici kılar, bu nedenle mümkün olduğunca nötr veya açık renkleri seçin.

İyi bir sinek kovucu kullanın. Bu size onlara karşı tahmin edemediğiniz alanlarda koruma sağlayacaktır.

Yakarca ve tatarcık istilasının bulunduğu ev, işyeri yada bahçenize mutlaka profesyonel ilaçlama hizmeti çağırın

 

 

Yakarca Kovucu Bitkiler

yakarca kovucu bitkiler

  • Vapur dumanı çiçeği

Bu, yaklaşık 15 cm yüksekliğe kadar büyüyen küçük mavi toz puf çiçekleri olan bir yaz çiçeğidir.

  • Fesleğen

Bu çok yönlü bitki, böceklerin girmesini önlemek için dışarıda bahçede, saksılarda veya pencereye yakın yerleştirilmiş saksılarda iç mekanlara ekilebilir. İlkbaharda tohumdan kolayca ekilir veya bitkiler bahçe merkezlerinden kolayca temin edilebilir.

  • Citronella (Limon Otu; Doğu Hint Bitkisi) (Cymbopogon citratus)

Limon otu bitkisi hem uygun şartlar sağlandığında ekilerek yetiştirilebilir hem de bunun mümkün olmadı zamanlarda yağı veya mumu da kullanılarak etkisinden faydalanabilirsiniz.

  • Okaliptüs

Bu bitki ile böcekleri caydırmanın en etkili yolu yapraklarını ezmek ve yakarcaların olduğu alanlara bırakmaktır.

  • Sarımsak

Sarımsakları küçük parçalar halinde kesip yakarca veya tatarcık sineklerinin bulunduğu alana dağıtabilirsiniz.

  • Sardunya (Pelergonium citrosum)

Sardunyanın kokulu yaprakları tatarcık sineklerine karşı etkili bir bitkidir.

  • Lavanta

Lavanta bir çok haşere üzerinde etkisi bulunduğu gibi aynı zamanda yakarcalar içinde etkili bir bitkidir. Lavantayı bitki olarak yetiştirebiliryada lavanta yağından faydalanarak yakarca sineği ile mücadele edebilirsiniz.

  • Melisa limon otu

Melisa limon otu bitki olarak yakarcalara karşı bahçenizde yetiştirebilirsiniz yada yağını sprey şeklinde uygulayabilirsiniz.

  • Limonlu kekik (Timus x sitriod)

Limon aromalı yeşil bir bitkidir. Yol kenarlarında dahi büyüyebilen bu bitkiyi yetiştirmeyi deneyebilirsiniz.

  • Kadife çiçeği

Bu keskin kokulu çiçekleri yakarcalara karşı mücadele de dışarıda en çok vakit geçirdiğiniz alanlara ve atrafına ekebilir ve yetiştirebilirsiniz.

  • Yarpuz Bitkisi

Pennyroyal (Mentha pulegium) Nane ailesinin en istilacı üyesidir. Kır nanesi, yarpuz veya filiskin olarak dabilinir. Güzel kokulu bir bitkidir. Bahçelerinizde yakarca, tatarcık sineklerine karşı yetiştirebilirsiniz.

  • Nane

Nane yaprakları ve yağının tüm haşereler üstünde etkisi olduğu gibi yakarca sineklerine karşıda etkili doğal bir üründür.

  • Biberiye

Biberiye bitkisi ve yağı birçok haşere için caydırıcı bir etkiye sahiptir. Uçan haşereler karşı da kovucu özellikte olduğu düşünülmektedir. Bu kapsamda yakarca sineğine karşı biberiye deneyebilirsiniz.

 

Yakarca Kovucu Doğal ürünler

tatarcık kovucu doğal

Aşağıdaki bitkiler evinize girmeden önce yakarcaları durdurmaya yardımcı olacaktır.

Lavanta, Sitronella ve Okaliptüs mumları – yakarca sineklerini caydırdıkları için bunları evin etrafında yakabilirsiniz. Aynı zamanda sprey şeklinde de kullanabilirsiniz.

Portakal Kabuğu Özleri – Daha çok bir ev ilacı, sinekleri dışarıda tutmak için bunları çeşitli giriş noktalarınızın etrafına yerleştirin.

Limon, Limon veya herhangi bir Narenciye suyu – Suyla seyreltilebilen ve evinizin etrafına püskürtülebilen başka bir ev ilacı.

 

 

Yakarca Nasıl Yok Edilir?

Yakarcaları yok etmek için iç ve dış alanlarda profesyonel yakarca ilaçlama hizmeti planlaması yapılması çok önemlidir. Yakarcaların evin içinde ve dışında üredikleri alanların kaliteli ve profesyonel ilaçlama ile ilk aşamada ıslah edilmesi gerekir.

  • Hava Akışı oluşturmak

Yakarca sinekleri hafif hava akımı veya rüzgarın olduğu ortamlarda rahat uçamazlar yada sokmak için yanınıza gelemezler. Bu sebeple oturduğunuz alanlarda yakarcalar sizi rahatsız ediyorsa bir vantilatör yardımıyla hava akımı oluşturabilirsiniz. Böylece yakarca sinekleri kanınızı emmek için yanınıza yaklaşamazlar.

  • Yakarca sineklerinin İçeri girmesini engelleyin

Yakarcalar daha küçük sinekler olduklarından dolayı sinekliklerinizin ağ aralığını buna göre seçmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde sinekliklerinizden içeri girebilirler. Yapısal hasar bulunan kapı, pencere, duvar boşlukları gibi alanları mutlaka onarın.

  • Dış mekanlarınızı temiz tutun

Evinizin çevresindeki dış alanları mümkün olduğunca temiz ve derli toplu olmasına özen gösterin. Su birikintlerinin ve su arızlarının derhal ortadan kaldırılması gerekmektedir. Şeker içerikli ürünlerin dış alanlarda bulunmasını engelleyin, Çünkü tatarcık sineklerinin bitki özü ve meyveye ilgileri bilinen bir gerçektir.

 

 

Yakarca İlaçlama

ilaclama.com.tr olarak 25 yıllık haşere ilaçlama ve kontrol çözümlerimiz ile yakarca veya tatarcık olarak bilinen haşereye karşı etkili uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Yakarca ilaçlama hizmetlerimiz Tse ve Iso Sertifikasyonu ile gerçekleştirilmektedir. Uçan haşere grupları içinde en rahatsız edici ve can yakan türlerden biri olan yakarca sineğini evinizden veya bahçenizden sadece profesyonel ilaçlama hizmetleri ile uzaklaştırabilirsiniz.

Haşere uzmanlarımız öncelikle şikayetinize göre yakarcalar için risk oluşturan alanları tespit edecektir. Sonrasında ise uygun ilaç ve donanımla gerekli ilaçlama hizmetini sizlere sunacaktır.

 

 

Tatarcık İlaçlama

Tatarcık ilaçlama hizmetlerini %100 Memnuniyet garantisi ile 20 yılı aşkın tecrübe ve bilgimizle sizlere sunuyoruz. Tatarcık sineği kanla beslenen, ısırıkları rahatsız edici ola, enfeksiyonlara ve alerjiye sebep olabilen zararlı bir haşere türüdür.

Tatarcık sineği dışarda otururken sizi ortamı terk ettirebilecek kadar sürekli saldıran bir sinek türüdür.  Aynı zamanda leishmaniasis adı verilen ve insan sağlığı için tehlikeli olan bir hastalığı size bulaştırabilirler.

Tatarcık sineği bulunan ortamın ve alanın mutlaka ilaçlanması, üreme ve çoğalmalarının mutlaka durdurulması gerekir. Profesyonel tatarcık sineği ilaçlama hizmetleri için ilaclama.com.tr uzmanlarından her zaman yardım alabilirsiniz.

 

 

Yakarca Isırığı

Yakarca Isırığı

Genel olarak, yakarca ısırığı acı verir. Kırmızı şişliklere ve kabarcıklara neden olabilir. Bu şişlikler ve kabarcıklar, cilt iltihabına veya dermatite neden olabilir.

Tatarcık sineği, leishmaniasis adı verilen paraziter bir hastalık da dahil olmak üzere hastalıkları hayvanlara ve insanlara bulaştıran bir haşeredir. Leishmaniasis’i önlemek için aşı yoktur. Semptomlar, ısırmadan haftalar veya aylar sonra cilt yaralarını içerir. Genellikle tedavi olmaksızın iyileşirler, ancak bazı durumlarda ciddi olabilirler.

İyileşmelerine ve kaşıntıyı azaltmalarına yardımcı olmak için doğrudan ısırıklara hidrokortizon veya kalamin losyonu uygulayabilirsiniz. Yulaf ezmesi kürü ve aloe vera da kaşıntıyı yatıştırabilir. Kalıcı yaralar için bir doktora görünmelisiniz.

Yakarca ısırığı ve tedavisi hakkında daha fazla bilgi için mutlaka tıklayınız; Yakarca Isırığı

İlaçlama Fiyat Modülü
villa ilaçlama Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
parazit ilaçlama Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

Bu kısımda müşteri yorumu bulunmuyor. İlk ekleyen siz olun!
İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Whatsapp Danışma