Kuş Biti halk arasında güvercin ve kumru biti olarak da bilinmektedir.ilaclama.com.tr profesyonel ilaçlama hizmeti sayesinde %100 kesin sonuç ile sizleri bu haşereden kurtarıyoruz. Kuş bitleri evimize, çatımıza yuva yapmış kuşlardan yada evde beslediğimiz kanatlı hayvanlardan dolayı evimize gelmiş olabilir. Çok hızlı üreyebilen bu küçük canlılar evlerimizi yada işyerlerimizi istila ettiğinde ısırarak bizleri rahatsız edebilir. Kuş bitlerini ile ilgili merak edilen bilgi ve soruları sizler için hazırladık.
Başlıklar
Kuş bitlerinin rengi ve büyüklüğü türden türe değişir. Olgun bitlerin dört çift bacağı vardır ve olgunlaşmamış perinin üç çift bacağı vardır. Kuş bitleri, konakçı memeliden kan elde etmek için cilde nüfuz etmelerini sağlayan keskin, çıkıntılı bir ağızlığa sahiptir. Yetişkin dişinin üremesi için kana ihtiyacı vardır. Dişi bitler tipik olarak nüfusun yaklaşık% 95’idir. Genellikle opak / beyazımsı renge sahiptirler, ancak kan ile beslendikten sonra daha koyu kırmızımsı renklerde olurlar.
Tavuklar ve papağanlar gibi evcil kuşlar bu bitleri tüylerinde ve vücutlarında taşıyabilir. Parazitler evde evcil hayvanları veya yabani kuşları istila ettiğinde, ev sahipleri için de sorunlara neden olabilirler. Havalandırma deliklerine, pencerelere veya evcil hayvan kafeslerine yakın yerler kuş bitlerinin yaşam alanlarıdır.
Kuş bitleri kümes hayvanları , çatımızda veya penceremize yuva yapan kuşlar yada evcil kuşlarımız ve yuvaları sebebiyle evimizi istila edebilir. Kuş bitlerinin tüylü hayvanlar üzerinde yaşadığı bilinmektedir. İnsan teni yaşaması için elverişli değildir. Bununla birlikte insan tenine temas ettiğinde ısırdığı da bilinen bir gerçektir.
Kuş bitleri türlerinin çoğu, yaşamları boyunca güvercin, kumru gibi kuşlar ve kafes hayvanları gibi kanatlı hayvanlar üzerinde yaşar. Kuşlar için tehdit oluşturan bu parazit insanlar için ciddi bir probleme sebep olmamışlardır. Parazitler kuşlarla ilgilenen yada aynı ortamı paylaşan insanları ısırabilir, onlara bulaşabilir.
İnsanlar için tehlikeli hastalıklar taşımamaktadır, ancak ciddi istilalar kümes hayvanları veya evcil hayvanlar için ölümcül olabilir.
Bu zararlıları kontrol etmek istila kaynağının tanımlanması ile başlar. Çok sayıda kuş biti türü ve hızlı istila oranı nedeniyle, nüfusu yönetmek için bir haşere kontrol uzmanına danışılması gerekecektir. ilaclama.com.tr kuş (güvercin ve kumru) bitine karşı %100 Etliki ilaçlama hizmeti sunmaktadır.
Kuş bitine sahip kanatlı hayvan(kuş- güvercin- kumru) aşırı kaşınma sebepli çizikler barındırır, gereğinden fazla tüy döker. Zarar görmüş tüyler normal görünebilir ve bitler genellikle çıplak gözle görülemeyecek kadar küçüktür.
Kuş biti yaşam döngüsü şunlardan oluşur: yumurta, larva, yavru ve yetişkin kuş biti. Çevreye bağlı olarak bu döngüyü tamamlayarak yetişkin hale gelmeleri yaklaşık 7 gün sürer .
Kuş biti yumurtaları, birkaç gün sonra kuşların tüyleri ve tüy köklerine yerleşir. Larvalar daha sonra olgun yetişkinler olmadan önce birkaç aşamada gelişir. Yaşamlarına devam etmek için kuş bitleri birkaç günden fazla kuşlardan uzak kalamazlar. Bunla birlikte bazı türler kanatlı hayvan olmadan sadece bir kaç hafta yaşayabiliyorken bazı türlerin ise 9 aya kadar hayatta kalabildiği laboratuvar ortamında doğrulanmıştır.
Daha fazla bilgi almak için ilaclama.com.tr başvurabilirsiniz.
En çok aranan Böcek ilaçlama hizmetleri için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bitler hakkında daha fazla bilgi almak için Mutlaka tıklayınız: Bit
Haşere Sorununuz Mu Var?