Meyve Sineği Pupası olmadan önce larva yani kurtçuk benzeri bir görünüme sahip olurlar . Bu aşamada beslenirler ve enerji toplarlar çünkü bir koza içine girerek dış dünya ile bağlarını kesecekleri bir 6 güne ihtiyaç duyarlar .
Başlıklar
Meyve sineği, yumurtadan çıkarak yumurtadan larvaya dönüşür. Meyve sineği larvaları sonra yetişkinlere dönüşmek için koza içine girerler, buna pupa aşaması denir. Meyve sineği genellikle yumurta ve larva safhaları arasında sekiz gün geçirir ve yaklaşık altı gün daha pupa safhasında kalır. Meyve sineğinin çoğu iki hafta içinde olgunlaşır.
Meyve sineği yumurtadan çıktıktan sonra, larvalar içine kondukları çürüyen materyallerle beslenmeye başlar. Larvalar, yaklaşan pupa aşaması için enerji ve besin depolamak için mümkün olduğu kadar fazla yiyecek tüketir. Beslenmeden sonra, larvalar içinde daha serin, daha kuru ve koza yapacakları yerler bulur. Pupa aşaması, esasen larva döneminden sonraki bir dinlenme süresidir ve bu süre zarfında larva yetişkine dönüşecektir. Meyve sineği pupaları küçüktür ve özellikle gıda kaynağından uzakta bulundukları için kolayca fark edilmez. Pupanın sert bir kabuğu var.
Yetişkin meyve sineği pupadan çıkmadan yirmi dört saat önce kırmızı gözler ve katlanmış kanatlar pupa yüzeyinden görülebilir. Yetişkinler ortaya çıkmaya hazır olduğunda pupa karalaşır. Pupa dan çıktıktan sonra yetişkinler hafif renklidir ve uzun kanat ve karınlarına sahiptirler. Birkaç saat içinde, bu yeni yetişkinler kararır.
Yetişkin sineklere geçiş veya metamorfozun son aşamasından sonra, yetişkin sinek yaşam döngüsünü başlatmak için ortaya çıkar. Yaklaşık iki gün sonra, sinekler çiftleşmeye hazırdır ve yetişkinler yaklaşık 10 gün yaşar ve döngü devam eder.
En etkili ilaçlama yöntemlerimiz ile sizlere hizmet vermekteyiz. Daha fazla bilgi almak için ilaçlama servisimize başvurabilirsiniz.
Haşere Sorununuz Mu Var?