Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
fare hakkında bilgi

FARE

LATİN ADI: Mus musculus

Renk: Ev fareleri açık kahverengi veya gri olan siyah kısa tüylerle kaplıdır.

Vücut: Onların kulakları ve kuyruğu aynı zamanda vücutlarından çok daha kısa da olsa tüylü yapıya sahiptir.

Boyut: Yetişkin fareler yaklaşık 12 ila 30 gram ağırlığındadır ve burundan kuyruk ucuna kadar 20 cm kadar büyüyebilir.

Dışkı: Dışkıları çubuk şeklindedir ve her iki ucu da sivridir.

Fare Üremesi, Biyolojisi ve Davranışı

Fare Üremesi, Biyolojisi ve Davranışı

 

Farelerin üreme döngüleri etrafında hatırlanması çok kolay bir kuralı vardır: 21 gün.

Döngünün her bir kısmı ortalama 21 gün sürer. Fareler memelidir ve bu nedenle genç yaşta doğum yaparlar. Ortalama olarak bu beş ila yedi yavru arasındadır, ancak 12’ye kadar herhangi bir yerde olabilir. Daha sonra 21-38 gün içinde tam olgunluğa ulaşacak olan yavruları sütten kesmenin 21 gün sürmesi gerekir.

Bu, bir farenin doğumdan hemen sonra hamile kalabileceği anlamına gelir, bu da bir fare istilasının kontrolden hızlı bir şekilde büyümesinin nedenlerinden biridir.

Bir dişi fare yılda 5 ila 10 tane yavru doğurabilir.

Farelerin çoğunun vahşi doğada yaklaşık 9 ila 12 ay arasında oldukça kısa bir yaşam beklentisi vardır.

Vikipedi fare yazsını okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Doğada çok merak uyandıran fareler  gününü, yeni ya da sıradan olan her şeyi keşfederek, kendi bölgesini dolaşarak geçirir. Dışarıda sıcaklıklar düşmeye başladığında ev fareleri kış uykusuna yatmadıkları için kendilerine sıcak alanlar ararlar. Çoğu zaman yemek kokusu ve bir yapının sıcaklığına ilgi duyan ev faresi, bir eve girebilmek için tesisat hatları, boru açıklıkları ve kapıların altındaki boşluklar gibi herhangi bir açıklığı kullanabilir.

Yaşam alanınızda onlardan kurtulmak istiyorsanız hemen sayfamızı ziyaret edin : https://www.ilaclama.com.tr/fare-ilaclama/

 

Fare ne yer ? 

Eğer ortamda varsa ev faresi beslenmek için tohum ve tüm kuruyemişleri tercih ederler, ancak bu fırsatçı beslenen canlı hemen hemen her şeyi yiyebilir.

 

Fare nerede yaşar ?

Fareler daha çok besin ve yemek kaynaklarına en yakın güvenli yerlere yuvasını yapar. Normalde ev faresi yuvalarını  tarlalarda, çimenlik ve ağaçlık alanlarda yaparlar. Yuvalarını karanlık ve korunaklı olacak şekilde oluştururlar ve mevcut yiyecek kaynaklarına yakındır. Fare vikipedi

 

Fare kaç tane doğurur ?

Fare kaç tane doğurur veya kaç adet doğurur sorusunun cevabı 1 yılda 5 yada 6 kere doğum yapan fare, her doğumda 5 ila 12 arasında yavru dünyaya getirir.

 

Fareler ne kadar yaşar ?

Fare ömrü 2 yıl ile 3 yıl arasında değişir ancak İngiltere’de ki bir araştırma evcil farelerin 20 yıla kadar yaşadığını göstermiştir.

 

Fareler kaç gün aç kalabilir ?

Bir fare’nin ömrü normal şartlarda 2 yıl ile 3 yıl arasında değişir ancak bir fare aç ne kadar yaşar diye merak ediyorsak aç olarak en fazla 5 gün yaşayabilirler.

 

Fareler susuz kaç gün yaşar

Erişkin bir fare susuz tam 15 gün yaşayabilir ancak Fare su olmadan da yaşayabilir çünkü su ihtiyacını besinlerden karşılar.

 

Sıçanlar

Türkiye’de çok sayıda sıçan türü bulunur, ancak bu makale evlerde ve iş yerlerinde en sık haşere sorunları yaratan sıçanlara odaklanacaktır. Bu sıçanlar Norveç sıçanı (Rattus norvegicus) ve Çatı sıçanıdır (Rattus rattus). Her iki tür de evlerde ve iş yerlerinde haşere sorunlarına yol açar.

Ek olarak, diğer iki sıçan türü, Pirinç sıçanı ( Oryzomys palustris) ve Pamuk sıçanı (Sigmodon hispidus) ülkemizde sık görülen türler değildir.

 

Farelerin Kaç Türü Vardır ?

Farelerin kaç türü vardır

Farelerin en yaygın olarak görülen 10 adet türü vardır bunlar ;

  1. Ev faresi
  2. Kanalizasyon faresi
  3. Kör fare
  4. Çatı faresi
  5. Tarla faresi
  6. Su faresi
  7. Orman faresi
  8. Pamuk faresi
  9. Kanguru faresi
  10. Hamster

 

Tarla faresi

Tarla faresinin alt kısmı daha açık kahverengi kumlu kürkü vardır.

Çoğunlukla açık havada yaşadığı için, bir ev faresinden daha büyük gözleri ve kulakları vardır. Bu, avlanmayı önlemek için bir uyarlamadır.

Tarla farelerinin de uzun kuyrukları vardır, bu da onları oldukça çevik dağcılar yapar.

Yavrular genel olarak daha gri, hala ev farelerinden daha büyük kulaklar, arka ayaklar ve kuyruklar.

 

 

Fare Türleri Nelerdir?

fare türleri nelerdir

 

Fareler gece yaratıklarıdır ve nadiren ev sahipleri tarafından görülürler. Bu, tanımlama işini oldukça zorlaştırabilir. Genellikle geceleri veya alacakaranlıkta, evin diğer sakinlerinin çoğu uyurken yiyecek ararlar. Ev sahipleri fare istilacılarını görseler bile, bu sadece kısa bir süre için olabilir ve türleri tanımlamak için yeterli olmayabilir.

Neyse ki, ilaclama.com.tr nin kemirgen uzmanları, eviniz, işyeriniz ve belirli fareler için doğru kontrol yöntemini oluşturmanıza yardımcı olacak kimlik tespitine yardımcı olacak uzmanlığa ve bilgi birikimine sahiptir.

Evlerde diğerlerinden daha yaygın olarak bulunan bazı fare türleri vardır. Mülkünüzdeki fareleri tanımlamanıza yardımcı olması için arayabileceğiniz belirli özellikler vardır. Alternatif olarak, farelerin ortak belirtileri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz, bu da gerçekten bir sorununuz olup olmadığını doğrulamanıza yardımcı olabilir.

Türkiye’de bulunan birçok farklı fare türü vardır. Büyük bir haşere olarak kabul edilen ilk 3 fare türü Ev Faresi, Tarla Faresi ve lağım Faresidir.

Fareler ve fare türleri hakkında bilgi sahibi olmak için mutlaka okuyun! : Fare türleri

 

Lağım Faresi

Lağım faresi şehir hayatında karşımıza çıkan en büyük kemirgen fare türüdür. Aslında bilimsel adı norveç faresi olarak ta bilinir. Şehir yaşamında kanalizasyon şartları onlar için adeta yuva haline gelmiştir. Lağım farelerinin büyüklükleri 15 cm ile 45 cm arasında değişmektedir.

Onların büyük görünüşlerinin yanı  sıra kendileri kadar uzun kuyrukları da dikkat çekicidir. grimsi kahverengi bir görünüşleri vardır. lağım faresi bir mekana girebilmek için çok iyi tırmanabilir, tuvalet veya klozetten çıkabilir, bina duvarlarını ve yapı malzemelerini kemirebilir.

Otoparkta bulunan arabalara, depolanan eşyalara, bina yapı malzemelerine ciddi boyutta maddi hasar verirken, hijyen şartlarını bozarak ve hem ortamı hemde gıdaları kirleterek bir çok önemli hastalığı bulaştırabilirler. ortama sürekli giriş çıkış yapmaları halinde bu alanlara pireleri de getirebilir.

Lağım faresi hakkında daha fazla bilgi için mutlaka okuyun : Lağım Faresi

 

Fındık faresi

Fındık faresi 8 cm den küçük sarı kahverengi tüyleri olan ve büyük siyah gözlere sahip bir fare türüdür. Ağırlıkları 50 gr dan azdır. Kış uykusuna yatan bu memeli canlı türü öncesinde beslenerek kendini hazır hale getirir. Beslenmesi doğal yaşam içinde mevsime ve tabiatın mevsimsel olarak kensine sunduğu gıdalara göre değişir. Haşere aktivitesinin arttığı yaz dönemlerinde böcekler ve çiçeklerle beslenebilir. Fındık ve türevi kalorisi yüksek ve yağlı ürünlerle ise soğuk mevsimlerde kış uykusuna yatmadan önce beslenmek ister.

 

Fındık faresi hakkında detaylı bilgi için mutlaka okuyunuz: Fındık Faresi

 

 

Fare Ne Kadar Büyük Sorun Olabilir?

Fare ne kadar büyük sorun olabilir

Ev fareleri  çok çeşitli koşullar altında gelişirler, gizli ve çok temkinli olduklarından mücadele etmek zorlu olabilir. Onlar nadiren birini ısırmaya meyillidirler, fakat onların varlığı insan sağlığına zararlı olabilir.

Dışkıları ve idrarı yiyecekleri kirletir ve eğer nüfus kontrol edilmezse ev fareleri yuva yaptıkları yerlerde kirlenme sorunlarına neden olabilirler. Ev fareleri ile bulaşabilen hastalıklar arasında viral menenjit  ve gıda zehirlenmesi bulunur.

 

 

Fare Evime Nasıl Gelir?

Fare evime nasıl gelir

Ev fareleri evlere girebilmek için bozuk para boyutlu çatlakları bile kullanabilirler. Hava şartlarından kaçmak veya yılanlar ve çakallar gibi yırtıcı hayvanlardan kaçmak ve yiyecek kaynaklarını bulmak için kapalı mekanlarda saklanma alanı ararlar. Dağınık tavanlar ve bodrum katları, bu farelerin yuva yapmak ve üremek için mükemmel saklanma yerleri sağlarken, kirli yemekler ve açılmamış kiler malları yiyecek kaynakları sunar. Duvar boşlukları ve dolaplar altındaki boşluklar da farelerin yaşaması için muhtemel yerlerdir. En iyi fare ilaçlama hizmetini almak için tıklayın.

 

Diğer hizmetlerimiz için ; Ev ilaçlama

 

Kedimin Eve Fare Getirmesini Nasıl Durdurabilirim?

Kediniz eve küçük hayvanlar getirdiğinde hoş değildir, ancak kedi sahibi olmanın ortak bir parçasıdır.

Ne yazık ki bunu önlemek için yapabileceğiniz çok şey yok. Kediler avcı olarak doğarlar ve iyi beslendiklerinde bile bu doğal davranışı sergilemeye devam ederler.

Deneyebileceğiniz birkaç şey var, bu da yardımcı olabilir:

 

  • Kedinizi kapalı tutun – bir ev kedisine sahip olmanın faydaları vardır, bunlardan biri eve istenmeyen ziyaretçileri getirmeyecekleri.
  • Kedinizi aşırı beslemeyin – bu onların avlanmalarını engellemez, sadece öldürdüklerini yemelerini önler.
  • Canlı bir yaka satın alın – kediler sessiz avcılardır, bu yüzden bu avantajı ortadan kaldırın.
  • Daha fazla oyna! Kedilerin avlanmasının nedenlerinden biri stimülasyon içindir, bu yüzden daha fazla oyuncak satın alın ve onlarla oynamak için daha fazla zaman harcayın.

 

 

İlaçlama Fiyat Modülü
Footer ilaçlama logo ikon Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
İlaçlama parasite Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
ilaçlama modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

böcek ilaçlama tavsiyesi : Oktay
Oktay
1 yıl önce
Çalışanınız çok özverili ve bilgili. Çok teşekkürler
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

böcek ilaçlama tavsiyesi : Taha Gundogdu
Taha Gundogdu
2 yıl önce
Gelen arkadaş çok ilgilendi sagolsun, yapılan işlemden yıllardır memnunum
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

böcek ilaçlama tavsiyesi : KADER CANDAN
KADER CANDAN
3 yıl önce
Çok memnun kaldım kolay gelsin.
Değerlendirme: Mükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldızMükemmel - 5 yıldız
E-posta adresiniz görünmeyecektir.

İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Tıkla Ara
444 34 71
Whatsapp
Danışma
Whatsapp Danışma